Súvis medzi Visual Basic 2005 a MS .NET Framework 2

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Súvis medzi Visual Basic 2005 a MS .NET Framework 2

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Asi nevyriešim môj problém, no napriek tomu by som chcel vedieť, prečo je to tak... Všetky programy, ktoré skompilujem vo VB 2005, potrebujú k svojmu chodu nainštalovaný Microsoft .NET Framework 2.0. Súvisí to pravdepodobne s knižnicami, ktoré sú využívané počas behu programu. Jedná sa hlavne o knižnicu System.dll a System.Windows.Forms.dll. Nepomáha ani, keď toto DLL pribalím do distribúcie k programu.

Prečo nastáva tento problém? Prečo si program nedokáže natiahnuť knižnice priamo z Windowsu (no tam pravdepodobne nie sú) alebo ich zameniť za nejaké windowsovské? Prípadne, dá sa tento problém nejako vyriešiť, aby nemusel byť Framework na tom konkrétnom počítači nainštalovaný?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nestačí tie knižnice zaregistrovať pomocou programu regsvr32.exe?

Mimochodom to VB už nemá skoro nič spoločné s VisualBasicom (v podstate to už len je nadstavba nad NET [a tvári sa to trochu ako VisualBasic]).
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

obavam sa, ze tvoja aplikacia vyuziva viacero kniznic ako len tie ako si napisal. V prvom rade to je mscorlib.dll - core kniznica pre .NET aplikacie. doporucujem instalovat .NET na vsetkych strojoch, na ktorych sa bude tvoja aplikacia vyuzivat.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Na mojom počítači by to možno fungovalo, ale keď sa to má dostať ku koncovému užívateľovi, ktorí je veľmi často počítačovo veľmi neznalý, je to problém. A práve takým užívateľom je určený môj konkrétny program. Už som to videl v praxi, tí ľudia majú problém spustiť si samotný program na ploche. A preto by bolo v podstate jednoduchšie, keby bolo možné pribaliť tie knižnice k samotnému programu. Škoda len, že sa tie knižnice nedajú zaregistrovať priamo v programe, lebo ten sa bez Frameworku vôbec nerozbehne. Takže ostáva mi dávať na webe odkaz na Framework a dosť výrazne napísať, že bez neho to nejde.

trizzo: Myslím, že presne viem, ktoré knižnice môj program potrebuje, lebo samotný VB to vypisuje:
Obrázok
Napísať odpoveď