Suzuki Samurai 1.3
Suzuki Samurai 1.3
Oplati sa ist do tohto auta, ma s nim niekto osobne skusenosti(najma v terene)? 
dik za ponuku, ale ja chcem ten samurai kupit za max nejakych 70000 Sk a to az tiez cez alebo po prazdninachPeterCA napísal:vies co... 1.3 bude asi slaba... ujko ma 1.6 tku a taha s tym drevo z horypredava ho za 105 tis.. mam fotky.. ak mas zaujem ozvi sa
chceme to s bratom kupit a behat s tym hlavne do terenu a niekedy do mesta atd...povodne sme chceli ladu nivuKibo napísal:neviem, sef ma jimnyho, co je v podstate nastupca a ma tiez 1,3 a jazdi to schopne, dokonca s tym zavodne jazdi offroad a s motorom upravy nema
samurai sice je starsi a asi aj slabsi, ale vzhladom na vahu to nebude uplny lenoch. na co ho potrebujes? aby si si povyrazil do terenu?
//hlavne ze je to male, lahke, nezerie to vela, nie je draha poistka a da sa s tym dobre santit
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
samuraj namuti v terene ovela viac vody ako hociktora lestenka ... 1.3 neni problem, je to lahke, kratke, obratne auto s velmi dobrou priechodnostou v terene ... este som nepocul aby sa samuraj s dobrymi gumami nevyrovnal nejakemu discovery, patrolu, LCcku, XJ cku a podobne ... na ceste je to pomerne hlucna brzda provozu, ked tomu nestupis ... komfort samozrejmä nic moc, ale o to u tohto auta nejde .. spotreba neveim a zalezi hlavne od terenu ... na ceste to tipujem tak 7l ...
inak je to vseobecne jedno z najrozsirenesjich offroaderskych zeliez, je na to bohato doplnkov, diely za babku zozenies aj v potravinach a na opravu ti staci kladivo, srobovak a vidlicovy kluc .. ked ho das na totalku tak ho opravis s tym istym akurat este potrebujes aj zvaracku
...
... konkretne skusenosti ... videl som asi dva v akcii, nemali problem, soferovat som nemal moznost ...
inak je to vseobecne jedno z najrozsirenesjich offroaderskych zeliez, je na to bohato doplnkov, diely za babku zozenies aj v potravinach a na opravu ti staci kladivo, srobovak a vidlicovy kluc .. ked ho das na totalku tak ho opravis s tym istym akurat este potrebujes aj zvaracku
... konkretne skusenosti ... videl som asi dva v akcii, nemali problem, soferovat som nemal moznost ...
-
Kibo
Hardcore addict
jimny je skoro to iste
no niva je zaklad pre mnoho offroadistov, je vsak tazka a naozaj smadna, poistka je v dnesnej dobe smiesny argument (kazdy druhy kamarat je poistovak
)
co som nasiel tak sa robil aj 1,9 naftak 47kW a preplnane 55kW ako posledne, ale to bolo asi iba par ks asi ako niva tdi
ta 1,3 ma 44 alebo 51kW co je slusny vykona na taku malu vahu
neviem ako je to so spolahlivostou a dostupnostou ND, ale je tam dost gulas v motorizaciach a vykonoch, ale tusim 1.0 mali M4 a 1.3 M5 prevodovky
// no myslim ze nordkapp_pb to vysvetlil dost jasne
pozeral som diely a ma ich naozaj kazdy
hod si do youtube suzuki samurai a mas to ako ucebnicu toho co dokaze a prezije
no niva je zaklad pre mnoho offroadistov, je vsak tazka a naozaj smadna, poistka je v dnesnej dobe smiesny argument (kazdy druhy kamarat je poistovak
co som nasiel tak sa robil aj 1,9 naftak 47kW a preplnane 55kW ako posledne, ale to bolo asi iba par ks asi ako niva tdi
ta 1,3 ma 44 alebo 51kW co je slusny vykona na taku malu vahu
neviem ako je to so spolahlivostou a dostupnostou ND, ale je tam dost gulas v motorizaciach a vykonoch, ale tusim 1.0 mali M4 a 1.3 M5 prevodovky
// no myslim ze nordkapp_pb to vysvetlil dost jasne
hod si do youtube suzuki samurai a mas to ako ucebnicu toho co dokaze a prezije
no otec vacsinou pouziva v praci terenne vozy...istu dobu chodil na starom Jeepe Cherokee, potom dost dlho Lada Niva, neskor Mitsubishi L200 a teraz najnovsi Mitsubishi Outlander a on nam poradil, ze pre nas bude najlepsi Samurai
a pocul som na tento stroj same chvaly a chceli by sme to s bratom, kedze to nie je az tak financne narocne, kedze sme este studenti
//+mame kde a aj skym jazdit
a pocul som na tento stroj same chvaly a chceli by sme to s bratom, kedze to nie je az tak financne narocne, kedze sme este studenti
//+mame kde a aj skym jazdit
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
+ poskusaj fora ... tam by si sa mohol dozvediet to prave orechove nie len ohladom auta, pripravy ale aj ohladom techniky jazdy v terene a tak
...
Kód: Vybrať všetko
www.offroad.sk
www.offroad.cz
Re: Suzuki Samurai 1.3
Nevytahovat staru temu, ale keby som ju znova zalozil, poje*u ma...
Tak ako? Mas to auto? Si spokojny? Zainvestoval si nakoniec? Co poistka, spotreba, kazovost... ?
Tak ako? Mas to auto? Si spokojny? Zainvestoval si nakoniec? Co poistka, spotreba, kazovost... ?
Odpoviem, auto je uz rok kupene, rocnik 92 1.3i, spokojnost 100%, pokial od neho neocakavas velke pohodlie a nizku spotrebu
, zainvestoval brat (teda ja
) poistka 84€, spotreba v meste 10, mimo 7-8, jedine co sa opravovalo bola plecharina a predna brzda a odisla baterka, inak pohoda. Pytaj sa ak chces rad odpoviem 
Aka plecharina? Neviem, co konkretne myslis. Strechu, blatnik ci co? 
Za kolko ste ho kupili? Poistka je aka? Povinna, havarijna? Asi povinna, tipujem tak na rok. Ci... ?
Co pneu? Mate terenne drapaky alebo cestne? Pytam sa kvoli tomu, aby som mohol nadviazat na dalsiu otazku - mozu sa drapaky pouzit aj ako zimne pneu?
Co sedadla? Neboli Vas po dlhsej ceste nic?
Nie je hlucne? Na co vsetko ho pouzivate?
Kolko miest v nom mate? Predpokladam, ze 3-dverove. Daju sa zadne sedadla nejak nie prilis namahavo (skrutky) sklopit alebo dokonca vybrat?
Mozno fakt vela otazok, kopa prkotin, ale velmi ma to zaujima, lebo toto auto vidim ako najlepsiu volbu. Zarabam prasule na Cypre a rad by som jazdil na svojom, uz ma nebavi zebrat od fotrovcov.
Este ma trapi, co znamenaju jednotlive oznacenia ako CJ, CX, VX, SJ atd.?
Za kolko ste ho kupili? Poistka je aka? Povinna, havarijna? Asi povinna, tipujem tak na rok. Ci... ?
Co pneu? Mate terenne drapaky alebo cestne? Pytam sa kvoli tomu, aby som mohol nadviazat na dalsiu otazku - mozu sa drapaky pouzit aj ako zimne pneu?
Co sedadla? Neboli Vas po dlhsej ceste nic?
Nie je hlucne? Na co vsetko ho pouzivate?
Kolko miest v nom mate? Predpokladam, ze 3-dverove. Daju sa zadne sedadla nejak nie prilis namahavo (skrutky) sklopit alebo dokonca vybrat?
Mozno fakt vela otazok, kopa prkotin, ale velmi ma to zaujima, lebo toto auto vidim ako najlepsiu volbu. Zarabam prasule na Cypre a rad by som jazdil na svojom, uz ma nebavi zebrat od fotrovcov.
Este ma trapi, co znamenaju jednotlive oznacenia ako CJ, CX, VX, SJ atd.?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
odpoviem na par otazok miesto syfona podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia 
povinna bude urcite 80-100EUR max., havarijnu sa na taky stary pekac neoplati davat, lebo to aj po najvacsej kasi opravis za menej ako bude rocne poistne
terenne pneu, ktore su homologovane na cestu - ci uz AT alebo MT maju snad vsetky oznacenie M+S, pravne sa teda daju pouzit v zime, ale prakticky je to samovrazda na nejake serioznejsie jazdenie - tym ze su terenne maju vyraznejsi vzorok, ako cestne a teda mensiu kontakntu plochu - to je problem
((aj ked v hlbokom snehu napr. nemaju konkurenciu u beznych cestnych - ale kolkokrat v zime jazdis po hlbokom a nie po ujazdenom ?))
Samec nieje stavany na dlhe cestovanie - skor na poskakovacky v terene, pohodlnost sedaciek teda nieje primarne tym pre co by si ho niekto kupil - v inych terennych autach, su sedacky pohodlnejsie (( daju sa ale sedacky vymenit - spolahlivo viem, ze napriklad za nejake renaultove a hned je to ine posedenie
samec nieje hlucny, len ked je vypnuty
... ale nie - nieje to take strasne co sa tyka zvuku motoru - horsie je to pri jazde, nakolko ma extremne neaerodynamicky tvar, terenne pneu strasne hucia a utlmenie okolie nieje prave najlepsie
... navyse samurai, ak sa pouziva v terene, tak presne, ako kazde ine auto rozne vzrga a skripe 
povinna bude urcite 80-100EUR max., havarijnu sa na taky stary pekac neoplati davat, lebo to aj po najvacsej kasi opravis za menej ako bude rocne poistne
terenne pneu, ktore su homologovane na cestu - ci uz AT alebo MT maju snad vsetky oznacenie M+S, pravne sa teda daju pouzit v zime, ale prakticky je to samovrazda na nejake serioznejsie jazdenie - tym ze su terenne maju vyraznejsi vzorok, ako cestne a teda mensiu kontakntu plochu - to je problem
Samec nieje stavany na dlhe cestovanie - skor na poskakovacky v terene, pohodlnost sedaciek teda nieje primarne tym pre co by si ho niekto kupil - v inych terennych autach, su sedacky pohodlnejsie (( daju sa ale sedacky vymenit - spolahlivo viem, ze napriklad za nejake renaultove a hned je to ine posedenie
samec nieje hlucny, len ked je vypnuty
Ako su na tom s reprosustavou?
Prezrel som uz kopy inzeratov "jednatrojok", mnohe mali aj autoradio, je fuk, ci MC, alebo aj s CD, ci dokonca mp3, ale repraky som videl len na jedinom. Kde su zasite? Ako hraju? Dali by sa vymenit za nejake lepsie s neplechovym zvukom? Hudbu totiz lubim.
Prezrel som uz kopy inzeratov "jednatrojok", mnohe mali aj autoradio, je fuk, ci MC, alebo aj s CD, ci dokonca mp3, ale repraky som videl len na jedinom. Kde su zasite? Ako hraju? Dali by sa vymenit za nejake lepsie s neplechovym zvukom? Hudbu totiz lubim.
Plecharinu myslim prehrdzavenu podlahu a blatniky, tam toho bolo najviac, pokial nebolo auto generalkovane mozem ta uistit, ze bez hrdze bude len minimum aut. Kupil som ho za 1800€ za prihlasenie som dal cca 450€, na pohlad vyzeralo perfektne ale hrdzavy bol az az. Poistku mam iba PZP, tych 84€ je za rok, havarijna by nemala zmysel. Pneu mam obute zimaky 205/70 R15, su ako nove takze nema zmysel investovat do inych zatial, neskor planujem dokupit terenne MTcka, ale to ma cas. Ako nordkapp dobre poznamenal, na terennych jazdit mozes aj v zime ale nic moc to nebude, do snehu su lepsie zimne gumy. Co sa sedadiel tyka po jazde som urcite unaveny viac ako ked idem s osobakom, ale inak su celkom fajn, po upravach sa daju vymenit za sedadla zo swifta gti alebo z hodny crx. Hlucne je tak akurat
Urcite je na tom lepsie ako Niva, v tej som isiel ohluchnut vsetko drncalo a hucalo, no des, na to, ze Samurai vobec nieje odhlucneny tak je to na znesitelnej urovni, jedine co robi randal je platena strecha, ktora pri vyssich rychlostiach robi kvalitny ramus
Sedadla ma 4, zadne sa daju uplne luxusne sklapat, drzia na 4 srouboch takze nieje problem ich vyhodit, vzadu sa sedi na nich divne ale relativne pohodlne, da sa to celkom
Tie oznacenia neviem co znamenaju, asi urovne vybavy ale to je nepodstatne, no SJ je modelove oznacenie do roku 1988, vtedy sa robili SJ410 s litrovym motorom a SJ413 s 1.3, od roku cca 1988 je to Samurai a motor ma elektronicke vstrekovanie. Repraky su schovane pod pristrojovou doskou, su to nejake chrastitka, ale keby si chcel kludne do auta vmestis aj 6 reprakov
Ak chces auto bez investicii a v dobrom stave rataj, ze za samca das aj 2500€ co je dost na tak stare auto. Odporucam ti sa na nom previest, bud si to auto zamilujes alebo znenavidis
Je to terenne auto a nemozes od neho cakat take pohodlie, jazdne vlastnosti a spotrebu ako na osobaku, ked si to uvedomis a zmieris sa stym tak mas perfektne auto 
Co ta redukcna prevodovka? Ake to ma stupne alebo co?
Je to ako v Land Rover Discovery 1,2 (zajo - N - korytnak) alebo ako v Terrane (predne, 4x4, redukovane 4x4... )?
Je to ako v Land Rover Discovery 1,2 (zajo - N - korytnak) alebo ako v Terrane (predne, 4x4, redukovane 4x4... )?
hej, ako v terrane, rozdiel je len v tom, ze normalne to ma pohon na zadok, priradujes predok a mas aj redukciu, teda pomaly prevod do terenu, ale 4x4 by sa nemalo pouzivat na asfalte len na nespevnenom povrchu a to z dovodu, ze to nema medzidif
Dik. 
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 09:59)
Tuzba po tomto aute mnou stale lomcuje a v case zimy mi napadla myslienka, ci je mozne mat na zadnej naprave tohto auta obute zimne pneumatiky a na prednej naprave "drapaky" - napr. T3?
Zda sa mi to prakticke, keby som kdesi zapadol, zadnym pohonom sa mozno len tazko vyhrabem, ale keby som priradil aj predok s drapakmi, bol by som vonku za znacne kratsi cas, mensie mnozstvo benzinu, stratenych nervov atd. Zalezi vsak aj od pripadu.
Takze k otazke: Vpredu T3, vzadu zimne - da sa? (V ramci paragrafov.)
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 09:59)
Tuzba po tomto aute mnou stale lomcuje a v case zimy mi napadla myslienka, ci je mozne mat na zadnej naprave tohto auta obute zimne pneumatiky a na prednej naprave "drapaky" - napr. T3?
Zda sa mi to prakticke, keby som kdesi zapadol, zadnym pohonom sa mozno len tazko vyhrabem, ale keby som priradil aj predok s drapakmi, bol by som vonku za znacne kratsi cas, mensie mnozstvo benzinu, stratenych nervov atd. Zalezi vsak aj od pripadu.
Takze k otazke: Vpredu T3, vzadu zimne - da sa? (V ramci paragrafov.)
Paragrafy niesu problem, lenze, s takymi T3 je na ujazdenom snehu celkom dost klzko, cize problemom bude riadenie a brzdenie. Potencialnym problemom mozu byt aj rozne rozmery pneumatik, protektory T3 aj ked maju rozmer 205/70 su vyssie, ako zimaky 205/70, teda nadmerne zatazenie pohonneho ustrojenstva pri jazde so zaradenim 4x4. Na snehu, iba so zadnym nahonom, to smyka prakticky stale
takze treba v predu dobre gumy aby sa dalo auto nejak ovladat. Ale videl som aj typkov co bezne chodia so samcom, na ktorom maju T3 ci je sucho alebo sneh, zatial ziju