svet bez ludi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: svet bez ludi

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ak by sme si odmysleli skutocnost, ze na svete su mimoriadne nebezpecne zariadenia (a ze ich je), ktore bez neustalej kontroly cloveka narobia devastujuce skody v sirokom okoli, tak buducnost planety bez ludstva by bola veelmi zaujimava
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa mňa ani nie. V čom? Však za pár storočí - tisícročí, žiadny veľký časový úsek by to nebol by všetko zmizlo pod povrchom a mali by sme tu zelenú planétu.

Človek je len premnožený vrcholový predátor, príroda by sa rýchlo spamätala.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

napadla ma otazka, a co myslite za kolko X milionov rokov by sa tu zas vyvinuli nejake inteligentne bytosti? a z coho? z opic? z delfinov? z papagajov? :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vyjadrim sa iba k elektrike - k tej mam blizko ... keby sa prestala riadit cela sustava, tak to bude v rade hodin si myslim ... za predpokldau, ze vsetky cinnosti pojdu bez ludi dalej a odber ostane rovnaky, tak v idealnom pripade az kym sa neminu zasoby uhlia na skladkach - povinna zasoba je 30 dni ... ak sa bude odber znizovat, tak pol dna za predpokladu, ze vyroba ostane rovnaka to odnesie prenosova siet :-D :-D

a twardykamen ... jadrove elektrarne by teoreticky vydrzali najdlhsie - do prveho problemu obsluznych systemov - potom by ich automatika stopla a odpojila od siete, takze tie by mali na prenosovu siet ako taku najmensi vplyv v zmysle kolisania prenasaneho vykonu :-)

a voda by prestala tiect po prvej poruche napajacieho cerpadla, alebo poruseni potrubia ... voda je na ludskom faktore zavisla minimalne :-)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ing. FijoK napísal:pred par tyzdnami som videl na YT video, ako by to vyzeralo, keby prezilo 100 ludi, taka percentualna statistika, no uz sa mi to nepodarilo vygooglit... :/
http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/498 ... e-100-lidi
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

Pozrite si fotky napr. s cernobylu a Pripjatu. Uz vyse 20 rokov tam nikto nebyva. Tieto mesta dostali nazov Mrtve mesta a uz roky chatraju. niektore fotky su tiez dost depresivne.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

begbeee napísal:@Frikso: A to je jedna zo zásadných filozofických otázok o umení ;-) Či umenie existuje aj samo pre seba alebo umenie pre svoju existenciu potrebuje subjekt.
Aby som to upresnil, plemená trpia degenerativnými znakmi (napr. krátke nohy, krátka čeľusť, absencia osrstenia, aťd), ktoré boli u nich z nejakého dôvodu človekom vyšlachtené. Tieto znaky by u nich zmizli, pretože by u nich neboli naďalej človekom šlachtené.
Pokiaľ ide o tu jednu zo zásadných filozofických, tak súhlasím. Myslím si, že som sa jej nedotkol mojim tvrdením. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

SchYzo napísal:napadla ma otazka, a co myslite za kolko X milionov rokov by sa tu zas vyvinuli nejake inteligentne bytosti? a z coho? z opic? z delfinov? z papagajov? :D
Ak ťa zaujíma alternatívna evolúcia, tak najlepší film čo ma na toto napadá je SOUND OF THUNDER a vážne to nie je také zlé aké je hodnotenie, ja som tomu dal dakedy 3/5 :D
Je to podľa poviedky Raya Bradburyho, od neho som už niečo čítal, tak asi dám aj toto...

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Super video, krásne ukazuje, ako biedne na tom ako ľudstvo sme. Moja mama má "depresiu," že babka z tatkovej strany chodí na 4-5 dovoleniek ročne po celom svete a ona max. tak do Chorvátska. Mal by som jej pustiť toto video.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V Chorvátsku je dobre, nedám naň dopustiť :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

fuj sku**** malomestiactvo, kukat na druheho a zavidiet mu aj nos medzi ocami, a okrem toho su aj dolezitejsie veci nez nejaka je*** dovolenka :roll:
edit: ale mat tak jej problemy...ked jej najvacsi problem je to ze nechodi na dovolenky tak ma vpodstate stastny zivot :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No čo dodať, niečo na tom bude. Ale nemyslím si, že ide o nejakú konkrétnu závisť, skôr o abstaktnú a chvíľková slabosť a ľutovanie života. Hneď to spojila aj s vekom (40 na krku) a s tým, že už si nenájde normálnu prácu (momentálne na materskej)..atď.. :) Ja nedokážem takéto stavy pochopiť, lebo tieto veci idú úplne mimo mňa.

Inak Chorvátsko je úplne super, ale hlavne ostrovy, pobrežie ma nebaví. Niekedy chcem ísť na Vis alebo Lastovo.
Napísať odpoveď