System pokladky dlazby

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

System pokladky dlazby

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ahojte,
vyskusali ste uz nejaky system na pokladku dlazby?
Myslim nieco ako https://www.pokladka-dlazby.sk/ alebo https://www.levelys.sk/
Pripadne ak mate pozivitne skusenosti s podobnym systemom, kludne mi dajte tip.

Velka vdaka :smt033
yoggy

Re: System pokladky dlazby

Príspevok od používateľa yoggy »

Najlepsi system su biele klasicke kriziky a samozrejme vodovaha :D A ked vodovaha nie je, tak postaci aj pohar s vodou :D
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

asi tak.. myslim si, ze tieto "revolucne" sposoby pokladania dlazby ti nepomozu o nic viac, nez obycajne kriziky.. To nie je veda to polozit, pokial mas vo vahe steny a podlahu, tak to nebude problem, len si treba dat pozor na pripravu pred pokladkou dlazby.. cize ak to bude v kupelni, tak hydroizovalny nater a podobne blbosti.. inak taketo "novinky" typu teleshoping by som vobec neriesil..
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

kedze sa pytas pravdepodobne si zrucny a chces si nieco oblozit sam, tak urcite ti to pomoze hlavne pri formatoch 40x40 a vecsie...a myslim ze hydroizolaciou skor skazis ako zrovnas povrch....hlavne rohy kde ma ist paska.
a podla mojho nazoru je hydroizolacia v kupelni taky novodoby boom ako vytiahnut zo zakaznika viac penazi
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

to co trepes..? Odkedy sa hydroizolaciou hladi povrch..? Hydroizolacia sa dava na uz vyrovnany povrch, v rohoch su pasky.. je to v podsate gumovy poter.. a cena je oproti celkovej prerabke kupelky smiesna a urcite ti nezmeni nejak zavratne rozpocet..
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

priprava pred pokladkou dlazby znamena vyrovnanie povrchu.. nasledne potom mozes pouzit hydroizolaciu, kde s paskami rohy troska vybulis co je jedna vec. Taka hydroizolacia aj s pracou stoji cca 100e, a popravde doma v kupelni naozaj nema vyznam. Ak sa bojis zatekaniu tak je lepsie investovat do kvalitnejsej sparovacky.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak, ono hydroizolacia nie je len o zatekani, skor aj o celkovej stalej vlhkosti v kupelni.. Pretoze ak mas niektore priecky zo sadrokartonu, tak bez hydroizolacie sa nezaobides.. a sebelepsia sparovacka prepusta urcitu cast vlhkosti, pokial nemas vyslovene gumovu sparovacku..tiez, aku mas dlazbu/kachlicky.. mozes mat pouzitu z kamena, ktoru mam ja, a tie niesu glazurovane a prepustaju cast vlhkosti.. ale to nemeni nic na tom, ze hentie technicke vychytavky mu netreba a ze stacia bezne dostupne kliny a kriziky a vysledok bude mat ten isty..
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

ak vlhkost prejde cez sparovacku a dlazbu a narazi na hydroizolaciu tak sa zacne ukladat v lepidle pod dlazbou, vlhkost prirodzene stupa hore a na strope tiez nemas hydroizolaciu ale pravdepodobne zeleny sadrokarton :)...A myslim ze take vychytavky sa zidu, kopec materialov byva prehnutych a dane klinky ich v rohoch zrovnaju aby nevznikli zuby, to iste plati aj pri nerovnom podklade....Kriziky a klinky sluzia na dorovnanie spary, ostatna kvalita je na zrucnosti majstra pripadne si moze pomoct vysie uvedenym systemom.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

moja otazka skor smerovala na konkretny system, nakolko by som si rad pomohol s nejakym z nich :)
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

oba systemy funguju rovnako, skus sa pozriet na cenu ktora ti viac vyhovuje....ale levelys je univerzalnejsi spony a klinky pasuju aj so systemom od Kubaly kubis to v OBI napr. Tiramisu ma priebezne a aj krizove tie spony treba ich kombinovat...kebyze pouzivas len krizove kde ide jeden kus do rohu tak to nemusi vyrovnat vsetky styri rohy, je to velky tlak.
Napísať odpoveď