Ahojte,
vyskusali ste uz nejaky system na pokladku dlazby?
Myslim nieco ako https://www.pokladka-dlazby.sk/ alebo https://www.levelys.sk/
Pripadne ak mate pozivitne skusenosti s podobnym systemom, kludne mi dajte tip.
asi tak.. myslim si, ze tieto "revolucne" sposoby pokladania dlazby ti nepomozu o nic viac, nez obycajne kriziky.. To nie je veda to polozit, pokial mas vo vahe steny a podlahu, tak to nebude problem, len si treba dat pozor na pripravu pred pokladkou dlazby.. cize ak to bude v kupelni, tak hydroizovalny nater a podobne blbosti.. inak taketo "novinky" typu teleshoping by som vobec neriesil..
kedze sa pytas pravdepodobne si zrucny a chces si nieco oblozit sam, tak urcite ti to pomoze hlavne pri formatoch 40x40 a vecsie...a myslim ze hydroizolaciou skor skazis ako zrovnas povrch....hlavne rohy kde ma ist paska.
a podla mojho nazoru je hydroizolacia v kupelni taky novodoby boom ako vytiahnut zo zakaznika viac penazi
to co trepes..? Odkedy sa hydroizolaciou hladi povrch..? Hydroizolacia sa dava na uz vyrovnany povrch, v rohoch su pasky.. je to v podsate gumovy poter.. a cena je oproti celkovej prerabke kupelky smiesna a urcite ti nezmeni nejak zavratne rozpocet..
priprava pred pokladkou dlazby znamena vyrovnanie povrchu.. nasledne potom mozes pouzit hydroizolaciu, kde s paskami rohy troska vybulis co je jedna vec. Taka hydroizolacia aj s pracou stoji cca 100e, a popravde doma v kupelni naozaj nema vyznam. Ak sa bojis zatekaniu tak je lepsie investovat do kvalitnejsej sparovacky.
Tak, ono hydroizolacia nie je len o zatekani, skor aj o celkovej stalej vlhkosti v kupelni.. Pretoze ak mas niektore priecky zo sadrokartonu, tak bez hydroizolacie sa nezaobides.. a sebelepsia sparovacka prepusta urcitu cast vlhkosti, pokial nemas vyslovene gumovu sparovacku..tiez, aku mas dlazbu/kachlicky.. mozes mat pouzitu z kamena, ktoru mam ja, a tie niesu glazurovane a prepustaju cast vlhkosti.. ale to nemeni nic na tom, ze hentie technicke vychytavky mu netreba a ze stacia bezne dostupne kliny a kriziky a vysledok bude mat ten isty..
ak vlhkost prejde cez sparovacku a dlazbu a narazi na hydroizolaciu tak sa zacne ukladat v lepidle pod dlazbou, vlhkost prirodzene stupa hore a na strope tiez nemas hydroizolaciu ale pravdepodobne zeleny sadrokarton ...A myslim ze take vychytavky sa zidu, kopec materialov byva prehnutych a dane klinky ich v rohoch zrovnaju aby nevznikli zuby, to iste plati aj pri nerovnom podklade....Kriziky a klinky sluzia na dorovnanie spary, ostatna kvalita je na zrucnosti majstra pripadne si moze pomoct vysie uvedenym systemom.
oba systemy funguju rovnako, skus sa pozriet na cenu ktora ti viac vyhovuje....ale levelys je univerzalnejsi spony a klinky pasuju aj so systemom od Kubaly kubis to v OBI napr. Tiramisu ma priebezne a aj krizove tie spony treba ich kombinovat...kebyze pouzivas len krizove kde ide jeden kus do rohu tak to nemusi vyrovnat vsetky styri rohy, je to velky tlak.