T-Com zavedie dátové FUP
T-Com zavedie dátové FUP
http://www.inet.sk/clanok/9117/t-com-za ... zakaznikov
http://www.zive.sk/spravy/t-com-zavedie ... fault.aspx
neviem ako vy ale ja som značne nasratý, to už na slovensku nebude normálne provider?
Súčasní zákazníci si zatiaľ na FUP nebudú musieť dávať pozor, vyhnú sa mu aj tí, ktorí podpíšu zmluvu do konca marca 2010.
http://www.zive.sk/spravy/t-com-zavedie ... fault.aspx
neviem ako vy ale ja som značne nasratý, to už na slovensku nebude normálne provider?
Súčasní zákazníci si zatiaľ na FUP nebudú musieť dávať pozor, vyhnú sa mu aj tí, ktorí podpíšu zmluvu do konca marca 2010.
Re: T-Com zavedie dátové FUP
No co ja viem...povazujem sa za cloveka, ktory z webu stahuje velke objemy dat, ale na 120 GB som sa s dsl este asi nedostal. Ved to su 4 GB kazdy den a aj tak sa ta pripadne spomalenie dotkne iba 1 den v mesiaci. Ano, niekedy tie 4 GB prekrocim, ale urcite to nie je kazdy den, to by som musel niekolko hodin sledovat HD videa na youtube, pripadne kazdy den vidiet aspon 1 film na dvd. Podla mna je to velmi ferove FUP, ktore sa dotkne iba najvacsich stahovacov. A este aby som pripomenul - toto pisem iba k mensiemu limitu, doma sa ma totiz tyka ten vacsi, ktory za normalnych okolnosti neprekrocim ani keby som chcel 
stane sa mi ze sa den dva stiahnem 40GB dat, no 120GB by mohlo stacit aj v takyto nevsedny mesiac.
No skoda ho, T-Com bol jediny, ktory bez ombedzenia dat naozaj myslel bez obmedzenia dat.
(iked slovna hracka, data stale neobmedzuju
len potecu pomalsie)
BTW, vztahuje sa to na zakaznikov od 1.4.

No skoda ho, T-Com bol jediny, ktory bez ombedzenia dat naozaj myslel bez obmedzenia dat.
(iked slovna hracka, data stale neobmedzuju
BTW, vztahuje sa to na zakaznikov od 1.4.
zajtra predlzujeme zmluvu... je to pred 1. aprilom takze FUP v zmluve este nebude... takze s viazanostou na dva roky snad vydrzim a dovtedy pride aj novy provider alebo sa upravi ponuka...
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
s vylepšovaním infraštruktúry by sa mohla buď zvýšiť fupka, alebo odstrániť nadobro. Jediný problém ktorý momentálne internet ako taký zažíva je obrovský "load" a slabá infraštruktúra, ktorá nie je schopná uniesť toľké dáta, ale tak od toho je tú pokrok a vývoj, aby to v čase upravil, no nie?
Navyše, provideri by mohli začať tvoriť osobitnú FUP v rámci slovenska, a v rámci zahraničia, taktiež v rámci povedzme rapidsharu, hellsharu, upnito a pod a v rámci p2p. Zatiaľ čo p2p je free, nech to obmedzia, ale keď si človek platí za RS, HS, Upnito a pod, tak prečo by mal byť obmedzovaný. Lenže lenivosť ľudí ktorí o fup rozhodujú toto nedovolí...samozrejme.
Navyše, provideri by mohli začať tvoriť osobitnú FUP v rámci slovenska, a v rámci zahraničia, taktiež v rámci povedzme rapidsharu, hellsharu, upnito a pod a v rámci p2p. Zatiaľ čo p2p je free, nech to obmedzia, ale keď si človek platí za RS, HS, Upnito a pod, tak prečo by mal byť obmedzovaný. Lenže lenivosť ľudí ktorí o fup rozhodujú toto nedovolí...samozrejme.
tak toto si t-comáci riadne posrali...ako ja ked som bol u nich ja som mal mesačný traffic aj 200 GB na mesiac a kks dufam ze ma to nečaká teraz u toho mojho lebo ma fakt porazí a to mám optiku
Podla mna tymto krokom straca vyznam si objednavat program Optik 4, kedze je roznake obmedzenie na 240GB ako pri Optik 3. I ked je tam dvojnasobna rychlost oproti 3 ale mohli pustit aj viac dat, napr. takych 500GB.
Jasom bol vzdy proti FUP a aj budem..sice na jednej strane ked covek to berie tak aby pasmo bolo vyuzivane rovnomerne e neprichádzalo k zahlteniu celej linky tak v pohode ale..proste chudaci downloaderi ktorý su do tahania cistí blázni čo maju trafik radovo niekolko stoviek GB za mesiac tak neviem čo urobia takí...ved ich musí šlahnuť..ja som rad že som neni u tcomu uz a ze mám neobmedzenu optiku lebo..ja by som umrel kebyze mam fup..ja taham jak blazon 24 hodin denne 7 dni v tyzdni full rposte nonstop..linku škvarím jak sa da...možno pre niekoho to je choré ale mna to baví..a potom..si kukat ten trafik radovo stoviek GB UP aj Down...
dekarbon: a co take tahas? Stihnes tie data aj vyuzit (pozriet film, vypocut hudbu...) alebo iba nieco tahas kvoli tomu aby si mal velky traffic?
-
uplink
VIP
je to trošku pritiahnuté za vlasy, nemyslíš?dekarbon napísal:Jasom bol vzdy proti FUP a aj budem..sice na jednej strane ked covek to berie tak aby pasmo bolo vyuzivane rovnomerne e neprichádzalo k zahlteniu celej linky tak v pohode ale..proste chudaci downloaderi ktorý su do tahania cistí blázni čo maju trafik radovo niekolko stoviek GB za mesiac tak neviem čo urobia takí...ved ich musí šlahnuť..ja som rad že som neni u tcomu uz a ze mám neobmedzenu optiku lebo..ja by som umrel kebyze mam fup..ja taham jak blazon 24 hodin denne 7 dni v tyzdni full rposte nonstop..linku škvarím jak sa da...možno pre niekoho to je choré ale mna to baví..a potom..si kukat ten trafik radovo stoviek GB UP aj Down...
lenze t-com zacina so zmenou pravidiel len pre novych zakaznikov (alebo po predlzeni zmluvy) az od prveho aprila. a este je len 26 marca. takze reklama nie je zavadzajuca. navyse neobmedzeny je. casovo.
-
canopus
Addict
uff,pekne napecko...kamarati ktori tahaju BDcka,HD,tak su pekne v prdeli
-
RomanB
Medium Professional
A kolko z tych nahonobenych filmov dokaze niekto pozriet v tom mesiaci ?
Cisto megalomanske sklony ....
Cisto megalomanske sklony ....
nejde o to kolko. hlavne, ze sa moze pochvalit 
-
DjBass
Darca
3PO, to je pravda.
Neviem, prečo sa všetci majitelia T-Comu hnevajú, veď teraz to pre nich neplatí, keďže zákazníkmi už sú. Myslím, že to FUP nie je až také prehnané, aby sa do toho nedalo vojsť. Ako už písal GothaR - obmedzí to len tých ľudí, čo sťahujú nadmerné množstvo dát. Nevidím dôvod pre zbytočné ťahanie súborov, ktoré nevyužijem. Veľa kamarátov si posťahuje hry (aj keď na to majú slabé PC), aby sa mohli len pochváliť, že už ich majú...
Neviem, prečo sa všetci majitelia T-Comu hnevajú, veď teraz to pre nich neplatí, keďže zákazníkmi už sú. Myslím, že to FUP nie je až také prehnané, aby sa do toho nedalo vojsť. Ako už písal GothaR - obmedzí to len tých ľudí, čo sťahujú nadmerné množstvo dát. Nevidím dôvod pre zbytočné ťahanie súborov, ktoré nevyužijem. Veľa kamarátov si posťahuje hry (aj keď na to majú slabé PC), aby sa mohli len pochváliť, že už ich majú...
Sa tešte, že je ten limit taký vysoký, štasie je, že to je T-Com, podobný "demen*ný" provider ako "wimax" má limit pri najdrahšom pripojení 2048/512 25GB, po prekročení 25GB máš rýchlosť 64/64, čo je 8kb/s.
Podotknem:
20mb = 50minút
100mb = 3 hodiny 20 minút
700 = 25 hodín
Takže T-Com je ešte dosť taký, že sa mu dá vyhovieť. Bol by som velice rád keby som mal aspoň to T-Com pokrytie.
Podotknem:
20mb = 50minút
100mb = 3 hodiny 20 minút
700 = 25 hodín
Takže T-Com je ešte dosť taký, že sa mu dá vyhovieť. Bol by som velice rád keby som mal aspoň to T-Com pokrytie.
T-Com má hrozné pokrytie, to je pravda. A nič s tým nerobia.
Asi tak, bývam od mesta Galanta 3km, a nemám pokrytie, je to moc. A keď im napíšem mail, dajú mi odpoveď aby som požiadal o petíciu od starostu, a aby zaslal nejaké papiere do T-Comu, aby tu postavili anténu a ešte oni idú písať, že T-Com je dostupný všade.
Oni majú aj wifi ? To by nebolo asi moc dobré. Radšej káblový.
Niekto nemôže sťahovať 200 gb a ešte sa sťažuje.
Ja som raz stiahla 25 gb a z toho 3 gb som zmazala lebo to boli bludy.
Filmy nesťahujem, radšej si pozrem na veľkej telke (kúpené dvd) alebo v kine. Ešte sa s tým babrať a prerábať ich po stiahnutí aby mi išli na Lcd, tak to už je veľa na moje iq.
Niekto nemôže sťahovať 200 gb a ešte sa sťažuje.
Ja som raz stiahla 25 gb a z toho 3 gb som zmazala lebo to boli bludy.
Filmy nesťahujem, radšej si pozrem na veľkej telke (kúpené dvd) alebo v kine. Ešte sa s tým babrať a prerábať ich po stiahnutí aby mi išli na Lcd, tak to už je veľa na moje iq.
Tj, tak ale ja hrám hry online, multiplayer, a som pravidelný každodenný fajnšmeker hudby, takže ja mám 25GB dole za 23dní. A to nesťahujem nič len hudbu.