takt CPU intel pentium dual core E6300

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
Lama
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

takt CPU intel pentium dual core E6300

Príspevok od používateľa Lama »

Zdravím,

chcel by som pretaktovať CPU. Čo to som si už načítal, ale potreboval by som niekoho, kto by to zhrnul do 3-4 krokov (ak je to možné) a jednoducho povedal co nastaviť v BIOSe.Mam predsa len obavy aj kedˇ som čital aj návody na hojku.

Mám CPU Intel® Pentium® Processor E6300
(2M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)

Kód: Vybrať všetko

http://ark.intel.com/products/41493/Intel-Pentium-Processor-E6300-%282M-Cache-2_80-GHz-1066-MHz-FSB%29
MB : Asus P5QC
a nešťastnú RAMku Kingston 2Gb 1800
zdroj 350W

Chcel by som sa dostať medzi 3,3 až 3,5 GHz bez potreby kúpy chladenia (načital som, že v rozmedzí týchto hodnôt ho ani nebudem potrebovať a e6300 sa správa OK)

Takže čo a ako nastaviť v BIOSe?
Bus speed? (momentalne 267 MHz)
Multiplier? (momentalne vo Win sa pohybuje variabilne v rozmädzí 6-10.5)
Voltage CPU?
FSB:DRAM ? (momentálne 1:2)
xyz?
+treba nastavovať pri OC CPU aj nejaké parametre RAMky?

teda budem asi nastavovat nieco v zmysle 10,5 x 333 a mal by som dostat cca 3,5Ghz (plus ta zmena Vcore )
Teplotu postrážim ak to bude zlé vrátim sa na pôvodné teploty.
Takže ak ma niekto podobnú dosku alebo ten istý CPU nech len napíše ako taktoval on a systém mu beží stabilne.Ak napíšete, ze pri takom PC to nema ani velký zmysle beriem aj to, ale snáď sa to na výkone aspoň trochu prejaví.

Ďakujem vopred.
Prílohy
Capture.JPG
Capture.JPG
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: takt CPU intel pentium dual core E6300

Príspevok od používateľa brm »

Ten násobič Ti skáče medzi 6x - 10x kvôli zapnutému EIST (Enhanced Intel SpeedStep® Technology) - featuritka na úsporu energie, ak CPU nie je vyťažený (hodí na 6x) a v prípade vyťaženia to opäť zapne naplno na 10x. Pri taktovaní sa to zvykne vypnúť v BIOSe.

Inak Tebe by malo stačiť zvýšiť FSB (Bus speed) - nahoď tam najskôr 300MHz, čiže by si mal mať 3000MHz.. ak všetko dobre pôjde, môžeš skúsiť dať 333MHz. Ak sa objavia problémy, pozri aj nastavenie pamätí, možno bude treba upraviť aj FSB:DRAM.... prípadne bude treba mierne zvýšiť napätie na procesore.

Inak na akých frekvenciách Ti teraz bežia ramky? Dobre rátam 1068MHz (534MHz)? Ak áno, tak v ramkách máš rezervu na tankovanie až-až-až.. ale mám pocit, že som sa niekde sekol, trochu som z tohto vyšiel... :)
Zamknuté