Zdravím,
nataktoval som si PC cez programček od Asusu. Klikol som na EXTREME restartovalo mi to PC a mal som 4.3 GHz ale nejako nevidim ze by mi to taktlo aj RAM na 1600 MHz. Rozmyslam ci ich nemusim taktovat rucne. Alebo sa aj ony podtaktovavaju? Aj ked to by im mala kolisat voltaz a frekvencia ako u CPU. Trochu som z toho mimo. Co z nataktovaneho CPU ked mam RAM vyuzite na polku?
Aj v CPU-Z mi ukazuje len 824.3MHz
Zostava:
►►►TUTO◄◄◄
Cpu-Z (CPU je podtaktovane kedze som nic nerobil no frekvencia RAM sa nepohne aj ked zapnem nejaky benchmark).
Taktovanie RAM cez AI II
Re: Taktovanie RAM cez AI II
ramky sa nepodtaktovavaju
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To som si aj myslel
Ohladom PC co to predsa len viem 
Ale aj tak mi pride divne ze mi to pretaktovalo len CPU a nie aj RAM. Nevyuzivam ich na plno potom
Ale aj tak mi pride divne ze mi to pretaktovalo len CPU a nie aj RAM. Nevyuzivam ich na plno potom
Efektivna frekvencia = 2 x realna frekvencia
1600MHz = 2 x 800 MHz
V tvojom pripade 824 MHZ uz je zvysena frekvencia (1648 MHz efek.)
/ uz som sa mrkol -(mozes ich este svihnut vyssie, ale od tych Corsair-iek vela necakaj, okolo 850MHz uz budes musiet znizovat casovanie)
1600MHz = 2 x 800 MHz
V tvojom pripade 824 MHZ uz je zvysena frekvencia (1648 MHz efek.)
/ uz som sa mrkol -(mozes ich este svihnut vyssie, ale od tych Corsair-iek vela necakaj, okolo 850MHz uz budes musiet znizovat casovanie)
-
Michaelo
Hardcore addict
Hore mas zostavu 
Ahm tak potom nejako trochu chapem.
Ahm tak potom nejako trochu chapem.
Zrozumitelnejsie to neviem napisat.
Ta frekvencia v cpu-z je realna, ktora sa nasobi dvoma (DDR double data rate) pre ziskanie efektivnej (na pamatiach uvedenej) frekvencie.
Ta frekvencia v cpu-z je realna, ktora sa nasobi dvoma (DDR double data rate) pre ziskanie efektivnej (na pamatiach uvedenej) frekvencie.
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo tomu som ja pochopil neboj sa. Ale preco mi aj pri starych RAM ukazovalo prekvenciu 800 a pritom mli len 1066MHz (max) a netaktoval som ich?
No ak je to tak ako hovoris tak to by aj sedelo.
No ak je to tak ako hovoris tak to by aj sedelo.