Taktovanie s novým počítačom
-
AndreasAuditore
Medium Expert
Taktovanie s novým počítačom
Dobrý deň,
Chcem si kúpiť nový počítač a chcem v ňom taktovať procesor takže sa chcem spýtať bude mi na chladenie tohto všetkého:
Procesor Intel Core I7-2600K (Sandy Bridge)
Ramky 2x4 GB
Grafická karta EVGA GeForce GTX 480 SuperClocked 1,53GB, PCI-E
Doska GIGABYTE GA-P67A-UD3P - Intel P67
Zdroj ToughPower 700W W0106RE
Skrinka Thermaltake VJ40001W2Z V9/Black
Pevný Disk Seagate Barracuda XT - 2TB
+DVD napalovačka
či mi bude na toto ak chcem s týmto taktovať stačiť neaký normálny chladič ak áno tak prosím neaký tip a ak nie čo ešte k tomu neaké chladenie alebo niečo iné.
Za odpovede vopred Ďakujem...
Chcem si kúpiť nový počítač a chcem v ňom taktovať procesor takže sa chcem spýtať bude mi na chladenie tohto všetkého:
Procesor Intel Core I7-2600K (Sandy Bridge)
Ramky 2x4 GB
Grafická karta EVGA GeForce GTX 480 SuperClocked 1,53GB, PCI-E
Doska GIGABYTE GA-P67A-UD3P - Intel P67
Zdroj ToughPower 700W W0106RE
Skrinka Thermaltake VJ40001W2Z V9/Black
Pevný Disk Seagate Barracuda XT - 2TB
+DVD napalovačka
či mi bude na toto ak chcem s týmto taktovať stačiť neaký normálny chladič ak áno tak prosím neaký tip a ak nie čo ešte k tomu neaké chladenie alebo niečo iné.
Za odpovede vopred Ďakujem...
Re: Taktovanie s novým počítačom
teraz by som Sandy ozaj nekupoval
-
AndreasAuditore
Medium Expert
prečo teraz nie kupujem až v máji ale poraďte
Pre toto. 
VGA ber GTX570, zdroj Enermax, Corsair, Seasonic 600-650w.
S chladením ja neporadím
Moc sa nevyznám v chladičoch.
VGA ber GTX570, zdroj Enermax, Corsair, Seasonic 600-650w.
S chladením ja neporadím
-
AndreasAuditore
Medium Expert
to neni pravda ja budem mat jeden krat sata overil som si to ale dík za info
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2011, 14:09)
a s tou grafikou asi zoberem 580 jak tak kukám
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2011, 14:09)
a s tou grafikou asi zoberem 580 jak tak kukám
na základom chladiči sa moc spravidla nenataktuje
http://www.alza.sk/noctua-nh-c14-d201994.htm by stálo za uváženie. drahší, ale kvalitka, no
http://www.alza.sk/noctua-nh-c14-d201994.htm by stálo za uváženie. drahší, ale kvalitka, no
-
AndreasAuditore
Medium Expert
neni lepší vodný chladič aleo je pravda, že mi to potom môže prasknút a počítač skončil inak dík za radu je možné že ho zoberem chcem samozrejme prídavný chladič ale či stačí jeden či netreba aj voda
-
javatar
Hardcore addict
vo vodnom chladeni nie je "vodiva voda"
-
AndreasAuditore
Medium Expert
Tak áno ale predsa to tam vytečie môžem teda s týmto chladiť či si mám dokúpiť vodné chladenie chcem fakt dobre taktovať a veci na to tam myslím sú len dobré chladenie
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
NH-D14, alebo ThermalRight Silver Arrow na CPU. Voda je 100% bezpečná, len ju musí poskladať niekto, kto to vie a nesmie obsahovať súčiastky zo starého auta a pod.
480 SC je tak výkonná ako 570ka pretaktovaná, 580 je fajn, asi naj voľba. Možno si počkaj na 590 dvojchipovú. 480 sa však neoplatí chladiť vzduchom moc, ak chceš OCovať.
Na dosku by som si počkal na Z67, ináč určite nie GA, sú to šroty oproti EVGA, alebo DFi doskám, radšej asus.
http://www.alza.sk/asus-p8p67-deluxe-d202979.htm
alebo
http://www.alza.sk/asus-sabertooth-p67-d202985.htm
[túto mám ja].
P.S.: Pokiaľ nemáš 2 x 24" alebo 3 x 24" a nechceš 3D Surround, tak Ti je taký comp na hry nanič taktovať, zbytočne mu skrátiš životnosť. Môj ex comp všetko zvládal na maxe v 1920 x 1080 s obrovskými frameratmi
480 SC je tak výkonná ako 570ka pretaktovaná, 580 je fajn, asi naj voľba. Možno si počkaj na 590 dvojchipovú. 480 sa však neoplatí chladiť vzduchom moc, ak chceš OCovať.
Na dosku by som si počkal na Z67, ináč určite nie GA, sú to šroty oproti EVGA, alebo DFi doskám, radšej asus.
http://www.alza.sk/asus-p8p67-deluxe-d202979.htm
alebo
http://www.alza.sk/asus-sabertooth-p67-d202985.htm
[túto mám ja].
P.S.: Pokiaľ nemáš 2 x 24" alebo 3 x 24" a nechceš 3D Surround, tak Ti je taký comp na hry nanič taktovať, zbytočne mu skrátiš životnosť. Môj ex comp všetko zvládal na maxe v 1920 x 1080 s obrovskými frameratmi
-
AndreasAuditore
Medium Expert
dám asi na teba uplink ale bratranecmi to skladá a ten mi tiež spomínal neakú čo ešte len vyjde že do nej pôjdu zapojiť dve graficke karty a myslíš že to pôjde dobre taktovať
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Grafiky by som netaktoval určite, ak, tak 580ku golden sampla od Gainwardu, alebo SC od EVGY, ale tie nemajú Boh vie aké chladenie. Msi Twin Frozr je super na OC, ale má exhaust do PC, môže byť problém. Ak chceš dobrý OC na vzduchu, tak choď do tej skrinky čo mám ja, má brutálne šialený airflow [HAF 93x].
Chceš OCovať aj VGA, alebo len CPU?
Len ilustračne, takto vyzera vzduch v tom CM HAF [high air flow]. Asi naj skrinka na air cooling, ak nerátam nejaké Lian Li.
Tá gainwarda čo tam mám má 72 stupňov v dlhodobom burne pod furmarkom, takže má riadny OC limit a vyfukuje vzduch von, ale za kvalitu sa Ti nezaručím. EVGA má záruku 10 rokov a s referenčným vetrákom má excelentný výkon v rámci možností, akýkoľvek nereferenčný ju prečurá a samozrejme je problém hluk pri ref.
Čiže písni čo chceš ocovať a podľa toho sa pohnime ďalej. Btw. ja mám len 2600, nepočkal som deň
ale ja sa ocovať nechystám, aj keď Kčko si zaobstarám, ale len pre prestíž 
Chceš OCovať aj VGA, alebo len CPU?
Len ilustračne, takto vyzera vzduch v tom CM HAF [high air flow]. Asi naj skrinka na air cooling, ak nerátam nejaké Lian Li.
Tá gainwarda čo tam mám má 72 stupňov v dlhodobom burne pod furmarkom, takže má riadny OC limit a vyfukuje vzduch von, ale za kvalitu sa Ti nezaručím. EVGA má záruku 10 rokov a s referenčným vetrákom má excelentný výkon v rámci možností, akýkoľvek nereferenčný ju prečurá a samozrejme je problém hluk pri ref.
Čiže písni čo chceš ocovať a podľa toho sa pohnime ďalej. Btw. ja mám len 2600, nepočkal som deň
-
AndreasAuditore
Medium Expert
no tak chcem taktovat CPU podla potreby VGA na silnejsie hry GTa4 a neviem este co pride pocul som aj tekuty dusik ale to sa asi neoplati