Tatra Banka - diskusia/rady/problemy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Tatra Banka - diskusia/rady/problemy

Príspevok od používateľa twardykamen »

hlavne sa hladi na sumu ktora ti pravidelne prichadza na ucet a aj ta nasporena mozno nieco zavazi.VIP klient mozes byt ak je tvoj prijem za mesiac vyssi ako 1700e, vtedy mas odpustene nejake poplatky.Ale ono je lepsie tak ci tak vsetko si pozistovat v ostatnych bankach pre tvoj konkretny pripad.ani nadstandartny prijem ci nasporena suma nemusi vela znamenat.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Odpusteny mas napr poplatok za zmenu v uverovej zmluve, 109 eur, resp ako vip mas lepsie urokove sadzby. Za zmenu sa povazuje aj napr aktivacia zrychleneho splacania.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ten VIP sa teda stanem ked mi tam bude chodit tych min xxxx eur mesacne vyplata? Alebo uz VIP som len kvoli tomu ze som tam 10 rokov?
sundevil
VIP
VIP

Premiovy klient pre nich budes ked ti tam bude chodit min 1700eur kazdy mesaciac, resp budes mat 40 000 eur na uctoch (nie som si isty sumou). treba si to overit na pobocke.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Co sa tyka nasporenych penazi a hypo, tak rataj s tym ze minimalne 10% z nehnutelnosti musis mat aby si mal narok na lepsi urok.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Tatar banku mam od 2002, ale tiez uvazujem o zruseni. Len je otazne kam ist - niekto spomina, ze zadarmo ucet v mbank je len pre obmedzeny pocet platieb a ziadne vybery z bankomatu.
Takmer nikdy som neplatil plnu sumu za ucet, stale mi vyjde bonus 50%, takze ucet stal 2.50Eur (30E rok, aj tak dost), teraz vsak za rovnake sluzby vystupi na 42Eur.
Tatar banka to obhajuje nastupom novych vymozenosti - Viamo, spending report, Dialog pristup cez hlasovu znacku, NFC platby a pod...
Lenze nic z toho nepotrebujem.
Rovnako uvazujem ci ostat kvoli potencialnej hypoteke, ale nie som si tym isty, ci je to dostatocne.

V podstate narast cien vidim z dovodu skutocnej snahy vyselektovat ludi a nechat si len "premiovych", ako to robi JaAty bank, kde je minimum 10tis.€, ak chcete ucet.
Socky prenechaju inym bankam.
sundevil
VIP
VIP

Tazko povedat co je za tym, ale urcite pojde o kompenzaciu zrusenych poplatkov (ako napr poplatok za vedenie hypo uctu - vo vub som platil 3.30 mesacne za nic). Ked aktualne porovnam VUB a Tatru (v oboch mam ucet za 7eur) tak obe banky ponukaju moznost znizit si poplatok za vedenie uctu aktivitou, resp pri sume vkladov resp pozicok 20000eur poplatok uplne odpustia. VUB vsak v beznom ucte ponuka rozne poistenia, z ktorych asi najlepsie je cestovne poistenie na cely rok. Ved len dovolenka stoji do 10 eur na 2 tyzdne a pri castejsich vyletoch do zahranicia sa ten poplatok vrati. Oba ucty mam kvoli uverom, preto take vysoke poplatky. VUB dala lepsi urok ak si priplatim mesacne 2 eur za vedenie uctu - uspora na urokoch je vacsia ako strata sposobena vyssim poplatkom. Ak by som nemal uver tak by som siel do zuna, resp bol by som ochotny platit zlavnenych 3.5 v TB vymenou za komfortnejsie sluzby. Mam ucty aj v zune (sporenie) a mbank (odtialto vykonavam platby na nete kartou/paypalom).
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Nj, ja som si uz zriadil ten ucet v mbank, ale nepaci sa mi spoplatnene vybery z bankomatov, to uz si mohli dovolit dat mesacne apson 2 zadarmo. Fajn je ze teraz davaju tych 25 eur prakticky len tak, takze prinajhorsom to potom zrusim u nich a aspon 25 eur do vacku.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Frco, ked chces tahat z bankomatov 50eur+ zdarma, mas tu Zuno. Staci maly obrat kartou a vyberas kolko chces za z TB. Mbank je skorej riesenie pre ludi, ktory nepotrebuju smsky a vybery z bankomatov vo vacsom pocte.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

aky objem treba spravit aby som mal zadarmo vyber z bankomatu v zune? V mBank je to az 80 eur, za to dostanem len jeden vyber z bankomatu zdarma.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Frco napísal:aky objem treba spravit aby som mal zadarmo vyber z bankomatu v zune? V mBank je to az 80 eur, za to dostanem len jeden vyber z bankomatu zdarma.
v bankomatoch tatrabanky máš výber zadarmo pre účet plus, ak vyberieš aspoň 50€. Ak menej, tak za 0,80€. Výber z iných bankomatov je za 1,20€. Pre účet plus ale musíš splniť isté podmienky. Inak pre obyčajný účet máš výber za 1€ bez ohľadu na vyberanú sumu
a téma o zuno je tu: http://www.hojko.com/zuno-diskusia-rady ... 55327.html
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim.
Potrebujem zaplatit za administrativny poplatok kvoli prihlaske na mgr studium v CZ.
1. neviem nejak z IB zadat pre zahranicnu platbu variabilny a specificky symbol.
2. v cenniku TB som nasiel ze poplatok pri platbe cez IB je 10€ a na pobocke (kedze neviem tie symboly) 25€

Tie poplatky su vazne take vysoky, ale som len (dufam) nieco blbo vycital.

Dakujem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Normalna SEPA platba predsa.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Uz som to poriesil.
SEPA by to bola, ak by som platil v EUR. Kedze som chcel platit v CZK, poplatok plati.
Nakoniec som volal do skoly a aj ked som to nikde na nete nenasiel, vraj sa da poslat aj v EUR s trochu nevyhodnejsim kurzom voci CZK (ale stale usetreny "kopec" penazi v porovnani s polpatkom). Tym padom je to uz SEPA platba a je to bez poplatku.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

potrebujem vlozit peniaze na ucet do tatrabanky. ked tam nemam ucet kolko je za to polatok ked to budem vkladat fyzicky na pobocke a nie cez IB. v tom ich ceniku som to nikde nenasiel. vdaka
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

otvoril som prvy cennik, co som nasiel a hned na druhej strane su Hotovostné operácie uskutočnené v pobočkách banky a tam je vklad hotovosti za 1,50 EUR
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

lenze tam je vklad hotovosti na vybrané účty právnických osôb a ja to chcem vlozit na ucet kamosovi
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

No viac ako 1,50 to nebude, to je taky problem si zobrat o jednu mincu viac? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Problem to asi je, pripadne je problem na to sa spytat v banke. Ach jaj, kam to spejeme...
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Konečne je tu appka pre WP. Kto má WP tak sťahujte ;)
Napísať odpoveď