Technika na natacanie videi (telefonom)
Technika na natacanie videi (telefonom)
Ahojte. Chcem si robit pre seba videa z vyletov, zostrihat ich a mozno to davat na youtube atd. Momentalne vlastnim Samsung Galaxy s7 Edge. Kedze kvalita natacanych videi je dost vysoka, zaobstaral som si gimbal pre smartfony - Zhiyun Smooth Q. Je to paradna vecicka, ALE ... aplikacia, ktora je pre Android umoznuje natacat videa len v rozliseni 720p a 30 fps, co je dost slabe. Cize tym padaju vsetky funkcie toho gimbalu, ako su trackovanie objektu, selfie mode atd. Pozeral som aj ine gimbaly, napr. DJI Osmo Mobile, ale ten je na tom rovnako, tiez len 720p a 30fps. Cize aplikacie pre Android vyrazne kazia vystup s pouzitim tychto gimbalov, co je velka skoda.
Navyse, taka mala nevyhoda je aj velkost toho gimbalu, kedze s puzdrom zaberie dost miesta.
Preto zvazujem co by bolo najlepsie na natacanie videii. Co by ste mi poradili ? Mna napadaju tieto moznosti:
1. Zaobstarat si nejaku kamerku typu GoPro/Xiaomi YI a natacat s nou na nejakej selfie stick ? Mohlo by to predpokladam aspon ciastocne nahradit Gimbal.
2. Natacat s gimbalom bez jeho aplikacie a pouzit nejaku bluetooth spust
3. Kupit iPhone, kedze tam taky problem s aplikaciou nie je - toto je ale dost financne narocne riesenie, ktore nepreferujem
Nejaky tip od niekoho, kto si robi taketo videa z dovoleniek/vyletov ?
Dik
Navyse, taka mala nevyhoda je aj velkost toho gimbalu, kedze s puzdrom zaberie dost miesta.
Preto zvazujem co by bolo najlepsie na natacanie videii. Co by ste mi poradili ? Mna napadaju tieto moznosti:
1. Zaobstarat si nejaku kamerku typu GoPro/Xiaomi YI a natacat s nou na nejakej selfie stick ? Mohlo by to predpokladam aspon ciastocne nahradit Gimbal.
2. Natacat s gimbalom bez jeho aplikacie a pouzit nejaku bluetooth spust
3. Kupit iPhone, kedze tam taky problem s aplikaciou nie je - toto je ale dost financne narocne riesenie, ktore nepreferujem
Nejaky tip od niekoho, kto si robi taketo videa z dovoleniek/vyletov ?
Dik
Re: Technika na natacanie videi (telefonom)
Ja teda hlavne neviem, prečo používaš ich aplikáciu? Ja mám gimbal od Feiyu a nepoužívam ich aplikáciu lebo, načo. Takže určite kvôli tomu nekupuj iPhone vykšli sa na tú appku a toč normĺane cez svoj foťák,, technicky nemáš prečo používať nejakú ich appku 
Hm, tak podla mna napr. ten follow mode je dost dobra vec. Tak si mozem ten gimbal niekde polozit a bude ma natacat.
A hlavne mi ide o tie tlacitka, ktore su na gimbale, hlavne teda spust.
Ktory mas gimbal ? SPG C ?
A hlavne mi ide o tie tlacitka, ktore su na gimbale, hlavne teda spust.
Ktory mas gimbal ? SPG C ?
čo ja viem či toto je cesta, dnes su v mode drony a ty ideš natáčať na 2 ročný telefón
teraz som niekde čítal že niekto v CZ natočil hudobný klip na novú S9 a keď som si to pozrel tak tam museli naplácať samé filtre aby to bolo aspoň trochu pozerateľné
btw pozri si niektorý sajfov vlog, dosť často tam má prestrihy zo svojho foto, cez gopro až na note8, ktorý používa a tá kvalita je riadny shit
teraz som niekde čítal že niekto v CZ natočil hudobný klip na novú S9 a keď som si to pozrel tak tam museli naplácať samé filtre aby to bolo aspoň trochu pozerateľné
btw pozri si niektorý sajfov vlog, dosť často tam má prestrihy zo svojho foto, cez gopro až na note8, ktorý používa a tá kvalita je riadny shit
Nechce sa mi velmi prehladavat sajfove videa, ale mne ta kvalita v akej to nataca za denneho svetle postacuje.
máš to aj uploadnuté na YT?
Pozri si moje video
Natáčal som na iPhone 6, podľa mňa je to celkom v pohode kvalita bez akéhokoľvek príslušenstva. Takže ja by som išiel do toho iPhonu.
Natáčal som na iPhone 6, podľa mňa je to celkom v pohode kvalita bez akéhokoľvek príslušenstva. Takže ja by som išiel do toho iPhonu.
je to celkom pozeratelne, iphony maju ale jednu z naj kamier, hlavne na tu dobu, spred 2-3 rokov
S7 toci tiez krasne. To co je u Patka problem, to nie je kvalita videa, ale zvuk v pozadi ako fuka. Preto ne lepsie dat prec nahraty zvuk a dat tam daku pesnicku do podmazu.
ale tak kupit externy mikrofon nemoze byt problem, nie?
teda zalezi ci ten zvuk potrebujes alebo ti ozaj straci nejaky podmaz.
teda zalezi ci ten zvuk potrebujes alebo ti ozaj straci nejaky podmaz.
tak ja neviem ale toľko do toho investovať, gymball, externy mikrofon a pritom to stale natáčať iba na telefón?
a pritom stále ide o videá viac menej pre vlastnú potrebu pretože tieto videá nebudú mať viac ako 100-200 videní mesačne a potom si to už nikto nepozrie
a pritom stále ide o videá viac menej pre vlastnú potrebu pretože tieto videá nebudú mať viac ako 100-200 videní mesačne a potom si to už nikto nepozrie