tel. programy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rr900
Medium Expert
Medium Expert

tel. programy

Príspevok od používateľa rr900 »

Zdravím vás, hladám niekoho kto by mi vedel pomoct ako naladiť programy...konk. - takže dnes som sledoval len tak z nudy taký infokanál našej obce a zrazu čítam - Do programovej štruktúry káblovej televízie bolo zaradených aj ďalších 11 programov, ktoré sú vysielané v digitálnom formáte DVBT. Frekvencia vysielania: 290 a 298 Mhz.
No, a ja ani za ten svet neviem žiadne ďalšie programy naladiť. Na kolko sa týmto veciam nerozumiem, neviem ani čo znamená to ,,v digitálnom formáte DVBT,, Vedel by mi niekto pomocť ako na to ?? Dakujem
yoggy

Re: tel. programy

Príspevok od používateľa yoggy »

akú máš Tv?
rr900
Medium Expert
Medium Expert

LG novú nejakú neviem presne, v decembri kupovaná, tieto televízory musia mať ten DVBT príjem alebo čo to je, však už neni u nás analogové vysielanie
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

kablova televizia a DVB-T sa navzajom vylucuje
rr900
Medium Expert
Medium Expert

tak ako to je ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

DVB-T vysiela z vysielacov vzduchom, kablovka vysiela na kabli
rr900
Medium Expert
Medium Expert

tak ale možem si tých 11 programov naladit nejak ? však inak by to nepísali pre tých čo sú na ich obecnej káblovke napojení...
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

1. najdi navod od tv tam určite je napísané ako naladit tv programy
2. maš LG to už vieme skus presne aký, možno niekto ma podobný a poradí ti s tým
rr900
Medium Expert
Medium Expert

No lenže ja programy viem naladiť, ale ja nájdem iba tie čo nám ponúka naša káblovka...je ich tušim 20 alebo kolko...lenže som sa dočítal že bolo priradených aj ďalších 11 programov vysielaných v DVBT či ako...no a tieto ja neviem nájsť....
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

Ak som správne pochopil platiš si káblovú televiziu čiže neprímaš signál cez DVB-T ale prostredníctvom tvojho poskytovatela ktorý ti tam natahal káble ak chceš prímať aj tých 11 staníc tak si musíš televiziu zapojiť cez DVB-T zabudované v TV k čomu potrebuješ aspon nejakú antenu zapojiť do TV aby ti niečo ten signál prijmalo a potom to DVB-T prijmač zdigitalizuje. čiže ak ti tvoj poskytovatel služieb nepridal týchto 11 staníc do balíku programov nemáš šancu chytit ich bez toho aby si to napojil na DVB-T. (možno má tvoj poskytovatel vo svojom balíčku programov aj Regionalnu/obecnú stanicu ktorá to uviedla ako upozrnenie pre používatelov DVB-T.) (myslím že to funguje nejak takto. ak nie nebite ma a prosím o ujasnenie ak som to napísal zle)

//edit btw 400. príspevok dúfam že bol aspon trocha užitočný :- D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jedno take uplne blbe riesenie ma napada ... co tak zdvihnut telefon a zavolat prevadzkovatelovi tej vasej obecnej kablovky a spytat sa ho o co ide a ako sa k tomu dostat ? :-)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

nordkapp, naozaj blbé riešenie, veď by mu ústa odpadli, keby zavolal :D

naozaj ľudia, radšej tam zavolám a behom možno minúty viem na čom som a či sa to dá vôbec spraviť, ale niektorí nie. Radšej tu budete vypisovať niekoľko dní a trápiť sa nad tým. Skôr ti to predsa vysvetlí niekto, kto s tým robí a má s tým viac skúseností a dokážeš mu popísať prípadné problémy, ako banda laikov tu na hojko.com (opsravedlňujem sa tým, ktorí sa do toho vyznajú viac).
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

len nechapem prečo tá istá spoločnost ktorá prevadzkuje kablovku po kabli asi 20 tv a dalšich 11 tv už prevadzkuje teresialne - vzduchom
aspon som to ja tak pochopil ak nie tak potom nič
Napísať odpoveď