Televízna záhada
Televízna záhada
Zdravím, dopredu vravím že sa nechystám telku kupovať a preto som tú tému umiestnil sem
len ma zaujíma na akom princípe kupovať TV a na čo sa zamerať pri výbere.
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Televízna záhada
Uhlopriečka, rozlíšenie, odozva, pozorovací uhol, kontrast, výbava, spotreba, farba ??
-
Ryan Giggs
VIP
To je prilis abstraktna vseobecna otazka na to aby sa na nu dal rozumne odpovedat.
Treba sa zamerať na splnenie svojich požiadaviek na TV.. 
Až teraz som si uvedomil ako veľmi zle som položil otázku, v problematike televízií sa vyznám do istého bodu a viem ohodnotiť rozlíšenie/uhlopriečku a podobné základné vlastnosti. Tak ešte druhý pokus
vysvetlil by mi niekto aké sú dôležité veličiny pre kvalitu obrazu? Typu odozva, zobrazovací panel,kontrast a podobné. Ďakujem.
-
vladenko007
VIP
Myslím že väčšina týchto údajov (nie všetky) má len zblbnúť zákaznika. Môj pocit.
V prvom rade si urči cenový strop (ako pri všetkom), potom si vyjasni parametre TV ktoré požaduješ a s ktorými nemôžeš hýbať, alebo len minimálne - to je napríklad uhlopriečka TV. Predsa nechceš kúpiť televíziu ktorá sa ti nezmestí na stenu/stôl - málo miesta. Ak máš zvolenú cenu a uhlopriečku tak sa ďalej sústreď na rozlíšenie, samozrejme štandard roku 2014 (teda zachviľu už 2015
) je full HD 1080p.
Ďalej si vyjasni či požaduješ od TV rôzne technológie, ako príklad uvediem 3D, Smart, internet, taktiež čo si potrebuješ do telky zapojiť, či podporuje usb...
Ako posledný tip ti odporúčam čítať recenzie, recenzie a ešte raz recenzie. Pretože tebe ako spotrebiteľovi je jedno či má TV kontrast 7 000 000:1 alebo 2 550 000: 1. Ty potrebuješ vedieť ako obraz v TV vyzerá v skutočnosti, či sú farby,podsvietenie vyvážené a čo najviac realistické.
Ďalej si vyjasni či požaduješ od TV rôzne technológie, ako príklad uvediem 3D, Smart, internet, taktiež čo si potrebuješ do telky zapojiť, či podporuje usb...
Ako posledný tip ti odporúčam čítať recenzie, recenzie a ešte raz recenzie. Pretože tebe ako spotrebiteľovi je jedno či má TV kontrast 7 000 000:1 alebo 2 550 000: 1. Ty potrebuješ vedieť ako obraz v TV vyzerá v skutočnosti, či sú farby,podsvietenie vyvážené a čo najviac realistické.
-
Ryan Giggs
VIP
Co sa tyka parametrov uvadzanych vyrobcami, tie si netreba vsimat vobec. To su marketingove cisla ktore spotrebitelovi o obraze nepovedia absolutne nic.
Takze ako prve vediet co chcem (uhlopriecka, cena, vybava...), citat recenzie (hlavne take kde obraz aj meraju sondou), pytat sa (napr. aj tu na fore) cim sa ti zuzi vyber na par modelov. A potom ich je dobre aj niekde vidiet. Ale nie tak ako su vystavene v predajniach. Treba si vypytat DO a pohrat sa s tym. Pripadne si aj doniest nejake testovacie videa roznej kvality na kluci.
Takze ako prve vediet co chcem (uhlopriecka, cena, vybava...), citat recenzie (hlavne take kde obraz aj meraju sondou), pytat sa (napr. aj tu na fore) cim sa ti zuzi vyber na par modelov. A potom ich je dobre aj niekde vidiet. Ale nie tak ako su vystavene v predajniach. Treba si vypytat DO a pohrat sa s tym. Pripadne si aj doniest nejake testovacie videa roznej kvality na kluci.
Ryan a ako byvaju nastavene v predajni? Je tam vysoky kontrast alebo do toho pustaju stale FullHD video? Alebo aj to video je upravene?
-
Ryan Giggs
VIP
Televizory maju predajňovy mod ktory keď zapneš, kde su všetky udelatka pozapinanane (redukcie šumu, dopočty...), farby, jas a kontrast ohulene. A samozrejme na TV na ktore maju najvyššiu maržu resp. ktore potrebuju predať beži väčšinou nejake vyčačkane FHD demo. A na ostatnych nejake TV vysielanie rozvedene zosilovačmi z anteny. Resp. popripajane je to všetko cinchami z nejakeho rozbočovača signalu čo nie je prave kvalitne pripojenie.
Tam si treba vypytať DO a nastaviť tam nejaky mod ktory bude doma (napr. kino atd.) a povypinať "vylepšovatka". A idealne pustiť signal z viacerych zdrojov alebo aspoň z USB videa rôznej kvality.
Tam si treba vypytať DO a nastaviť tam nejaky mod ktory bude doma (napr. kino atd.) a povypinať "vylepšovatka". A idealne pustiť signal z viacerych zdrojov alebo aspoň z USB videa rôznej kvality.