teplo-energia
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
teplo-energia
Dnes keď som tak čumel do môjho prehriateho notebooku ktorý ma aj 100 stupnov tak mi prišla do hlavy taká myšlienka že či sa nedá teplo ktoré vychádza zdola z NB nejako premenit na el. energiu , tym pádom by som ju použil na nejaký vventilátor aby som NB schladil. Neviem je to asi blbosť ale tak vlastne teplo je tepelná energia, vnútorná energia, ktorú teleso príjme, alebo ju odovzdá pri tepelnej výmene inému telesu.
tak vyjadrite sa 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: teplo-energia
Tuším že odpadové teplo jedného notebooku je príliš slabé na nejakú recykláciu, avšak keby si mal serverovňu, tak s ňou môžeš napríklad vykúriť univerzitu 
mohol by si tam dat peltierov clanok... nejake to napatie by spravil 
To je zbytočne neefektívne. Efektívnejšie by asi bolo využiť to teplo priamo v nejakej malej "chladničke" (tých 100 stupňov je ale asi dosť málo).host5 napísal:teplo ktoré vychádza zdola z NB nejako premenit na el. energiu , tym pádom by som ju použil na nejaký vventilátor aby som NB schladil
A co tak odvadzat teply zvuk, ktory prudi smerom hore, niekde, kde bude pohanat malu vrtulku (turbinku) ktora ti urobi energiu asi mensiu ako ked ta vcela pichne....a nasledne by si to napojil na malicky ventilatorik