Teror v Parizi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Teror v Parizi

Príspevok od používateľa aacid »

tiez som nad tym rozmyslal sa to preventivne naucit :D
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

ku tym taborom: ak sa povazuje za zly diktat Bruselu, ktory urcuje zakrivenie bananu a kolko mlieka ma dat ovca na salasi v Ižipovciach, a kvoty na migrantov ako zasahovanie do vnutornych zalezitosti clenskych statov (aj ked tie podpisali Lisabon), preco by malo byt spravne ziadat od krajin, ktore v Unii niesu a nikdy nebudu, aby sa vzdali svojho uzemia a na tom este povolili rozmiestnenie cudzich vojakov? tie krajiny uz nemaju pravo na suverenitu?

ked registracne tabory, kde by sa boli skutocni utecenci registrovani, overeni rozviedkami a bezpecne prevezeni tam kde ich chcu a postaraju sa tam o nich, tak nie sposobom, ktory inym urobi to, na co nadavame my.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak ja neviem odkiaľ berie beardie ten stále opakovaný nezmysel: bez akejkoľvek kontroly. To je potom paradox - na jednej strane zdieľaš s radosťou zdroje o tom, ako ten a ten terorista bol vraj zachytený vo vlne utečencov na nejakej hranici (čo má dokazovať, že teda áno, utečenci sú hrozba, lebo medzi nimi prúdia teroristi), na strane druhej omieľaš to, že tu nie je žiadna kontrola a len tak sa sem húfne púšťajú davy utečencov.

Inak český premiér Sobotka riadne perlí.
"Lidé, kteří teď přicházejí do Evropy, přicházejí ze stejného kulturního a náboženského prostředí, ze kterého pocházejí tito teroristé," uvedl premiér Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro Hospodářské noviny, v němž kritizuje "parazitický populismus" Miloše Zemana.

Kód: Vybrať všetko

Je pozoruhodné, jak je ten člověk neinformován, na to, že zastává funkci českého premiéra. Je alarmující, že člověk, který má činit základní rozhodnutí o bezpečnosti České republiky, má tak zkreslené a nedostatečné informace. Analytikové poukazují na to, že pachatelé pařížských atentátů byli lidé ze Západu, z Francie a z Belgie, kde se narodili, vyrostli a chodili do škol. Nebyli vůbec "ze stejného kulturního a náboženského prostředí", z něhož pocházejí uprchlíci. Organizátor útoků byl absolventem elitní bruselské střední školy!! Mnozí analytikové zdůrazňují, že kdyby pařížští teroristé pocházeli z Blízkého východu a neměli důvěrné znalosti toho, jak to chodí ve Francii a v Belgii, a nebyli ve francouzštině rodilí mluvčí, nebyli by schopni útoky provést. 

Zásadním problémem terorismu, páchaného v současnosti v Evropě, je, že ho nepáchají "lidé z Blízkého východu", ale právě Evropané. Jsou to Evropané druhé nebo třetí generace, kteří z nějakých psychologických důvodů propadají extremní radikalizaci, jíž jsou jejich rodiče a prarodiče, kteří přišli do Evropy jako imigranti, absolutně zděšeni.

Viac: http://blisty.cz/art/79950.html
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal:ku tym taborom: ak sa povazuje za zly diktat Bruselu, ktory urcuje zakrivenie bananu a kolko mlieka ma dat ovca na salasi v Ižipovciach, a kvoty na migrantov ako zasahovanie do vnutornych zalezitosti clenskych statov (aj ked tie podpisali Lisabon), preco by malo byt spravne ziadat od krajin, ktore v Unii niesu a nikdy nebudu, aby sa vzdali svojho uzemia a na tom este povolili rozmiestnenie cudzich vojakov? tie krajiny uz nemaju pravo na suverenitu?

ked registracne tabory, kde by sa boli skutocni utecenci registrovani, overeni rozviedkami a bezpecne prevezeni tam kde ich chcu a postaraju sa tam o nich, tak nie sposobom, ktory inym urobi to, na co nadavame my.
Predstav si ze utecenecke tabory pod zastitou OSN sa uz na svete robili, napr. pri hladomore v Etiopii. Robi sa to samozrejme na zaklade dohody so statom, na ktoreho uzemi sa taky tabor ma umiestnit. Ako protihodnota sa danemu statu vacsinou poskytne nejake odskodne napr. v podobe penazi.
"Lidé, kteří teď přicházejí do Evropy, přicházejí ze stejného kulturního a náboženského prostředí, ze kterého pocházejí tito teroristé," uvedl premiér Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro Hospodářské noviny, v němž kritizuje "parazitický populismus" Miloše Zemana.
Myslim ze pointa celeho toho citatu je prave to co mu ten komentator vytyka. Sobotka poukazuje na to, ze aj ked tito ludia vyrastali v Europe, urcite nie nezdielaju europske hodnoty. Namiesto toho prebrali hodnoty svojich predkov zijucich v Dar al-Islam
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

OSN ano. len zastancovia extrateritorialnych taborov pisu o EU a o EU Army.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ale no. Uz vidim jak nejaky Egypt protestuje :lol: Jednak by dostali zaplatene a druhak by proste zrazili paty a suhlasili by s tym. V Turecku uz teraz tabory su. Cize by ich stacilo prerobit.
Egypt je pust, cast z nej by dali na tabor, par km2 a dostali by za to penazi....mali by na armadu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tí Francúzi to vystihli super. :)

Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Je presne vidiet rozdiel v mentalite narodov...Slovania su furt v strachu z neznameho, xenofobia atd. nic nas nezasahuje priamo, ale najviac sa bojime. Zapadne narody, kde sa to vsetko odohrava maju nadhlad aj v takejto situacii. Neviem co k tomu viac povedat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vidlačina proste, malosť. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Lub0$ napísal:Slovania su furt v strachu z neznameho
neviem ako ostatni, ale ja mam strach z konkretnych veci
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

...konkretne, ale pre teba nezname, nepravdepodobne, netikajuce sa ta.
beardie
Redeemer
Redeemer

hodi sa na to aktualny vtip z Roumena
Svoboda á la EU:
- raději nevycházejte z domu
- raději zrušíme koncerty
- raději zrušíme fotbalové zápasy
- raději zastavíme metro
- raději zastavíme tramvaje
- raději nepovolíme rozsvěcování vánočního stromku
- raději se vyhýbejte nákupním střediskům
- raději se vyhýbejte letištím i vlakovým nádražím
Ale jinak je všechno krásné, multikulturalismus funguje, a kdo o tom pochybuje, je xenofob, rasista a fašista, který šíří strach a nenávist.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

si mimo, a prehanas ako ceresne s mliekom.
beardie
Redeemer
Redeemer

toto je aktualna realita na niektorych miestach Europy, snad sa to v buducnosti vrati do normalu
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano, to mas pravdu, aktualne su nejake vystrahy vychadzania a podobne, no to stale nema nic spolocne s multikulturalizmom :|
beardie
Redeemer
Redeemer

radikalizovani su hlavne potomkovia moslimov a ostatny import, kvoli ich poctom stupa kriminalita mladych moslimov a ostatneho importu
pre mna je to jasna priama umera, viac ludi z inych kultur -> vyssia celkova kriminalita - post2195299.html#p2195299
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasne, belosi, z EU, krestania, ty neprejavuju ziadnu kriminalitu. Hlavne, ze kriminalita tu bola vzdy a vzdy aj v bude, bez ohladu na kulturu...z vlastnej skusenosti viem povedat, ze som bol castejsie vystaveny ''bielej'' kriminalite (priamo ci nepriamo). Bol som dokonca brutalne napadnuty na CIRKEVNEj skole, katolickym belochom tak, ze som skoncil v nemocnici...a nemam potrebu tvrdit, ze vsetci krestania su taky. Naopak, ty to tak beries...keby ta zbil moslim, hned by trpelo 1.5 miliard ludi, lebo su to vsetci svine, a hovada, co sa nevedia spravat.
beardie
Redeemer
Redeemer

snazis sa, ale ja som predostrel statistiky, ty len demagogiu a straw mana
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Faktov som tu dal kopec - statistiky, len ich ingorujes.
beardie
Redeemer
Redeemer

ok, podme rad radom
nerelevantne, clanok z januara 2010, zameriavam sa na aktualnu vlnu migracie
relevantne data povazujem od roku 2010, predtym tu bolo moslimov menej
takze:
- spolu 13 utokov, z toho 9 z ruk islamistov, spolu 164 obeti a 420 zranenych
- nemoslimskych utokov spolu 4, 4 obete a 7 zranenych, dost vyrazny rozdiel (aj ked zanedbam aktualny Pariz)

ak budes argumentovat casovym hladiskom, ok, mozme ist od roku 2000
- utokov spolu 24, z ruk islamistov 11, spolu 407 obeti a 3170 zranenych (nie, to nie je preklep)
- nemoslimskych utokov spolu 13, 27 obeti, 192 zranenych

pekny nepomer, ale ideme dalej
na toto som ti odpovedal hned v nasledujucom prispevku, neodpisal si
nejak to nesedi s tymi statistikami vyssie, ale ok, povedzme, ze je to spravne
bavim sa o Europe

your turn ^^

btw, vyssie som hodil link na statistiky mnozstva odsudenych vo Svajci + prehlasenie svedskeho premiera, ze multi-kulti zlyhalo (nie priamo, ale ja to tam vidim), niekedy v polke septembra som daval statistiky z Eurostatu na temu zaclenenost imigrantskeho obyvatelstva, ak po tom naozaj velmi tuzis, mozem to vyhrabat
Napísať odpoveď