Tesco Natural 95 plus
Re: Tesco Natural 95 plus
vidis ze nejde 
aj ku nam do GEKA ked nosia nábytok tak maju na kamione napísane STAVEBNE PRÁCE 
Zaxman > Vidiet, ze vobec do toho nevidis... Tesco dovaza benzin zvacsa z ciech, stary, odstaty benzin... A narod slovensky si da aj koleno vrtat za 5 centov lacnejsi benzin ako inde...
a možeš mi dať nato nejaky normalny dôkaz , nieže by som ti neveril a v podstate mi je aj uplne jedno čo tesco predáva , len nemam rád reči : moj kamarát dováža/robí pre toho a toho (dufam že to neni tvoj prípad)
Zaxman > S Tescom mam osobne skusenosti
Snad ti to staci... Poznam ludi, ktori robia na benzinke a od nich viem co sa tam deje.
No ja poznám tiež kopu ľudí z Tesco benzíniek, a nič "také" sa tam nedeje. Keď som sa pýtal vodiča na kvalitu benzínu, tak mi odpovedal len toľko, že z jednej nádrže tankuje on a pri ňom stojí Shell-ácka cisterna a tankuje tiež. Rozdiel bude jedine v "prímesiach" čo dávajú do benzínu, no nejakú vyššiu spotrebu alebo nejaké problémy sme s Tesco benzínom nezaznamenali. Pritom keď by si sa išiel pozrieť do LM na benzínku, tak je tam vždy áut a pred sviatkami mega veľa áut.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
trosku ozivim temu, mam opel astra gtc 2012 1,4 turbo 103kw, s predoslou astrou som bezne tankoval na zlatych pieskoch klasicku 95tku v tescu, s tymto novsim, najprv plnu nadrz klasickej 95, no dalsiu som skusil dat 95 plus, s touto nadrzou na volnobeh auto zvlastne jemne vibrovalo, nic zvlastne, no vadilo mi to, dal som auto do oplu na servis, nikde ziadnu zavadu nenasli, nadrz som vyjazdil asi do posledneho dielika ( rezerva este nezacala svietit ), na shell som natankoval vpower 100 oktan, zo zaciatku auto vibrovalo, no casom to bolo lepsie, teraz zacala svietit rezerva cca po 200km na 100 oktane a vibracie nepozorujem, je mozne ze to dokaze sposobit prave benzin ? predpoklad je ten ze vacsina ludi tankuje klasicku 95 a tym padom plusko bude viac usadene v nadrziach ? su to len moje zmyslania, v autach som bezny uzivatel a nedokazem si to vysvetlit pretoze ja uz som nespal kvoli moznej poruche dvojhmoty pripadne vymene spokojky, dakujem za vase postrehy
-
guess.whoo
Redeemer
no kym sa to povodne palivo dostalo zo sustavy to trvalo.
skus teraz znova natankovat 100ku a vsimaj si vibracie. ak ustanu tak vies preco
skus teraz znova natankovat 100ku a vsimaj si vibracie. ak ustanu tak vies preco
-
cORP.
Addict
no pride mi to divne, pretoze auto mam cca mesiac a nespal som par noci pretoze mi to neslo do hlavy, je to teoreticky mozne ze dokaze benzin takto rozvibrovat auto ? podotykam ze motor si ide svoje, ziadna zmena otacok ani nic podobne, len tie vibracie 
Nebolo to skor klepanie ventilov? Ak to bol nejaky nekvalitny benzin s nizsim oktanovym cislom ako deklaruju, moze nastavat detonacne horenie. Ale neviem ako az nekvalitny by musel byt.
-
cORP.
Addict
nie ventily idu v poriadku, ono na chode auta sa to vobec neprejavovalo ani na zvuku motoru, len jemne vibracie, prirovnal by som to lepsie odizolovanemu dieselovemu motoru, keby to auto robilo od zaciatku neriesim to, no nastala zmena preto som si to vsimol
S oktanovym cislom by si mala riadiacka bez problemu poradit a nastavit iskru v spravny moment. Vidno to aj na tom 100 okt W-pover. Bez problemu ho bere, aj ked by tam mala ist 95tka.
Je to docela zvlastne, ze by toto spravila zmena benzinu. Najma ked si uz skoro vyjazdenu nadrz zriedil s plnou zo shellky, tam by si to uz nemal pozorovat.
Neviem, ake silne tie vibracie su, ale ak su zanedbatelne, tak by som to skor pripisal tvojmu subjektivnemu vnimaniu. A teda ze tam boli vzdy a ty si si to zacal len teraz vsimat.
Ja mam svoje vozidlo uz nejaky 4. rok. Ale ked som ho kupil, tiez som si vsimol po par mesiacoch, ze na volnobehu robi taku mini pauzu. Proste ze to klepanie nie je rytmicke. Tiez som mal tendenciu skumat, preco to robi. Medzitym som najazdil cez 150 000 a robi to stale a pravdepodobne aj vzdy robilo.
Je to docela zvlastne, ze by toto spravila zmena benzinu. Najma ked si uz skoro vyjazdenu nadrz zriedil s plnou zo shellky, tam by si to uz nemal pozorovat.
Neviem, ake silne tie vibracie su, ale ak su zanedbatelne, tak by som to skor pripisal tvojmu subjektivnemu vnimaniu. A teda ze tam boli vzdy a ty si si to zacal len teraz vsimat.
Ja mam svoje vozidlo uz nejaky 4. rok. Ale ked som ho kupil, tiez som si vsimol po par mesiacoch, ze na volnobehu robi taku mini pauzu. Proste ze to klepanie nie je rytmicke. Tiez som mal tendenciu skumat, preco to robi. Medzitym som najazdil cez 150 000 a robi to stale a pravdepodobne aj vzdy robilo.
-
RATZINGER666
Darca
je to pouzitim kvalitnejsich aditiv, ktore vedia motoru trochu pomoct, v Tescu nepouzivaju take ako napr. na tych Shellkach... skus tankovat dalej na inej pumpe, kludne aj na tej Shell, ale normalnu 95ku, oktanove cislo s tym nema nic spolocne, toboz ak Ti to robi na volnobehu... pripadne motor skusit dekarbonizovat nejakym zvlast aditivom...
riadiace jednotky sa od odporucaneho nedokazu prisposobit vyssiemu oktanovemu cislu, iba nizsiemu, a to iba ak je motor dovybaveny senzormi klepania, ktore upravia predstih... ak nie, na nizsom oktanovom cisle bude za urcitych okolnosti klepat...
ak nemas 100 oktan predpisany, netankuj ho, je to zbytocne, dokonca moze vykon poklesnut, kedze vysokooktanove paliva maju nizsiu vyhrevnost...
riadiace jednotky sa od odporucaneho nedokazu prisposobit vyssiemu oktanovemu cislu, iba nizsiemu, a to iba ak je motor dovybaveny senzormi klepania, ktore upravia predstih... ak nie, na nizsom oktanovom cisle bude za urcitych okolnosti klepat...
ak nemas 100 oktan predpisany, netankuj ho, je to zbytocne, dokonca moze vykon poklesnut, kedze vysokooktanove paliva maju nizsiu vyhrevnost...
Ja tipujem, ze to bolo vodou v palive.
-
RATZINGER666
Darca
ak to bol jednorazovy problem, je to mozne... kazdopadne zacni tankovat inde...
Ratzinger - spomenul si aditívum na dekarbonizovanie motora. Môžeš mi niečo odporučiť ? Len v rámci prevencie.
BTW - môžem ťa kontaktovať cez SS ? Chcel by som vedieť tvoj názor na jeden môj problém, ktorý sa vlečie už asi mesiac. Nechcem to tu rozpisovať.
BTW - môžem ťa kontaktovať cez SS ? Chcel by som vedieť tvoj názor na jeden môj problém, ktorý sa vlečie už asi mesiac. Nechcem to tu rozpisovať.
-
cORP.
Addict
no ludia, od tej nadrze som uz natankoval 4 az 5 plnych nadrzi kedze som tocil chorvatsko tam spat cca 2200km, od danej nadrze s naturalom 95 plus z tesca ziadne vibracie niesu, tankoval som ina chorvatsko, mol madarsko, lukoil chorvatsko, bez problemu, ten 100 oktan som nedaval plnu, po vybehani zleho benzinu z tesca som cvrkol len za 20€ nadrz, cize sa to nezmiesalo uplne plnou nadrzou, uvidim dalej, budem pozorovat a pripadne dam vediet
podotykam ze pred tym som jazdil na 95tku klasicku z tej istej tesco pumpy a ziadny problem