Test na zistenie poruchy ucenia
-
Dante3000
Medium Expert
Test na zistenie poruchy ucenia
Neexistuje na nete nejaky test kde by som mohol zistit ci nema nejake poruchy ucenia?Alebo sustredenia. Napr. spoluziak si cez 10 min. prestavku pozrel dejepis a pri odpovedi dostal jednotku, a ja som do toho kukal viac nez hodinu a nic
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
tak sa zamysli a povedz mi co potrebujes zistovat .. ak si absolutne ani trosku netukol, tak je jasne ze mas poruchu ... ci ucenia alebo sustredenia, to by si mal vedet ty .. nevim si inak predstavit test na poruchu sustredenia na nete .. to ti spravi psycholog myslim ... ten ti aj najlepsie poradi ako sa lepsie sustredit .. alebo skus vychovneho poradcu v skole ...
-
krupica_dnb
Medium Professional
Re: Test na zistenie poruchy ucenia
koli jednej veci nemusis mat poruchu sustredenia, funkcnost kratkodobej pamete sa odvija od mnohych roznych faktorov, od aktualneho psychickeho rozpolozenia, vonkajsich vplivov az po unavu, cize ak to bol jediny pripad tak je to uplne bezne, ak sa ti to stava furt ze srotis srotis a nic nevies tak uz by bolo na mieste zajst za psychologom (nie na nete sa taketo testy vazne najst nedaju) vykonava sa suhrn roznych testov ktorych vyhodnotenie zavysi na kope roznych faktorov ktore urcuju ci je tam nejaka porucha(nie choroba) ucenia alebo sustredenia, poruch ucenia mas naozaj kopu disgrafiu(porucha pisania tvarov pismen), disortografiu(porucha aplikovania gramatickych javov do praxe), dislexiu(porucha citania a pochopenia citaneho textu), diskalkuliu(porcuha pri vykonavani matematickych operacii) a kopu inych, treba ist za psychologom, resp. specialnym pedagogom a ten ti povie vsetko potrebneDante3000 napísal:Neexistuje na nete nejaky test kde by som mohol zistit ci nema nejake poruchy ucenia?Alebo sustredenia. Napr. spoluziak si cez 10 min. prestavku pozrel dejepis a pri odpovedi dostal jednotku, a ja som do toho kukal viac nez hodinu a nic
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Co sa chces naucit vsetko za 10 minut? O akej poruche ucenia, sustredenia tu trepes? Takych ludi chodi po svete malo. Poznam jedneho takeho, ale co z toho? Ja som taky nebol, takze ked bolo treba, tak som sa ucil aj dva tyzdne na neku skusku. Tak nevymyslaj, sadni si na prdel a tlac to do lebky.
Neskutocne. Hned hladas vseliake nezmysli len aby si ospravedlnil svoju lenivost.
Neskutocne. Hned hladas vseliake nezmysli len aby si ospravedlnil svoju lenivost.
Cista pravda tvoja lenivost je na vine ja som mal minuleho roku jednotky dvojky a to som si len precital a hotovo. ale tento skolsky co bol tak som sa nadrel a som mal ciste takze je to tvoja lenivost a to ze sa ti nechce ucit lebo keby sa ti chcelo tak to tu urcite nepiseskinjeril napísal:Co sa chces naucit vsetko za 10 minut? O akej poruche ucenia, sustredenia tu trepes? Takych ludi chodi po svete malo. Poznam jedneho takeho, ale co z toho? Ja som taky nebol, takze ked bolo treba, tak som sa ucil aj dva tyzdne na neku skusku. Tak nevymyslaj, sadni si na prdel a tlac to do lebky.
-
bolek
Guru
Súhlasím s kinjerilom, plus doplnila by som asi toľko, že napísal si, že si sa do toho kukal viac než hodinu a nič a práve o to ide, nestači sa len pozerať na to, ale aj sa to chcieť naučiť a sústrediť sa na to. Predstav si, že sa pozeráš tri dni v telke na krasokorčuľovanie. Myslíš, že keby si sa na to pozeral, tak by si sa vedel potom korčuľovať? Ťažko, toto je len príklad, ale je to dosť podobné.
Zase priznávam, že ak ťa niektoré predmety nebavia (asi je medzi nimi aj deják), tak to býva zväčša na dlhé trate sa to naučiť. Ja som deják neznášala , a preto som sa ho vždy neskutočne dlho učila, kým som niečo do hlavy natlačila, ale dalo sa
Zase priznávam, že ak ťa niektoré predmety nebavia (asi je medzi nimi aj deják), tak to býva zväčša na dlhé trate sa to naučiť. Ja som deják neznášala , a preto som sa ho vždy neskutočne dlho učila, kým som niečo do hlavy natlačila, ale dalo sa
Tu ide aj o to...ak sa clovek nieco uci, tak mozog potom potrebuje minimalne 3-4 hodiny, aby si tie veci ulozil do dlhodobej pamate. Takze ak sa ucis od siestej do siedmej vecer a potom si pustis film a surfujes po nete, tak vacsinu zabudnes...Preto je najlepsie ucit sa tesne pred spanim, ale zas nie v ospalosti. Ja som to tak robieval, treba si len zvyknut a rano to vies velmi dobre
Najlepsie sa tak ucili basnicky 
kinjeril trosku ostro, ale pravdivo. ked sa niekto nauci dejepis za 10 minut tak to nic neznamena. pravdepodobne je to taky dejak ako na zakladke alebo na technickej strednej, kde dejak nic neznamena. aj ja som sa naucil dejepis za 10 minut cez prestavku a dal som ho dobre a na druhykrat som ani nezatal. raz to ide raz to nejde. ak si myslis, ze si jeden z tych par vyvolenych co sa dokazu bez problemu naucit vzdy za 10 minut latku v hlucnej triede, tak to bude asi omyl. mam kamarata, ktory sa na beznu pisomku uci okolo 4 hodin aby dostal aspon 3 (!) a nema ziadnu taku poruchu. proste mu to ide do hlavy tazsie
vypisat si vzorce a pocitat vsetky mozne priklady co su v knihe, dlho som sa tomu branil, tak to aj potom vyzeralo(cely cas na strednej som mal 3ky). Zacal som vsetko prepocitavat a hla - matura z A urovne na 2 a aj to kvoli malej blbosti, ktora ma v danej chvili nenapadla.Zavulon napísal:a co matika![]()