The Pacific [spoilers]

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: The Pacific

Príspevok od používateľa Soviet »

http://www.hbo.com/the-pacific/inside/e ... pid=ABC130 Mapa, ktora zobrazuje ako to cele prebiehalo..jednotlive casti :)
English needed ;)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

dragolis napísal:podla mna je Pacific lepsi ako BoB.tam boli 2 ci 3 diely len v tom tabore vycvikovom. to bola blbost.
A celkovo BoB sa mi nepacilo
Vo vycvikovom tabore tam bol len jeden diel (radsej si to pozri poriadne).
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

asi myslel prvy diel, vycivkove tabory v amerike kde bola jednotka aktivovana a cvicena, co vlasne predkreslilo a jednotku a o co islo...
a taktiez pochopenie preco rota E boja najvykonnejsia jednotka americkej armady v druhej svetovej, ktore dokazali v testoch... a taktiez preco boli od zaciatku tak uzko spojeni... ako povedal winters - sobel vytvoril rotu E!!! pise o tom v jeho knihe a je to velmi zaujimave...
a druhy diel vycvik v anglicku ... ja som si europske bojiska presiel osobne a po stopach tejto roty patram viac a preto mam asi absolutnu slabost k tejto jednotke... mne sa to pacilo preto ze to nebola dalsia americka blbost typu save private ryan - aj ked film je natoceny neskutocne krasne ale z historickeho hladiska je to silna blbost... v bob sa pridrzali skutocnosti velmi vela a az na par odchyliek je to vysoko hodnoverna zalezitost

dragolis je asi fanusik klasickych komercnych americkych filmov alebo serialov kde hlavny hrdina od zaciatku do konca sype naboje a neustale killuje nekonecne mnozstvo tupych nepriatelov...

bob bol zatial najputavejsi vojnovy pocit a to vyslo z ruk americanov, coz ma velmi prekvapilo... ale zahrali na citovu strunu kde predstavili hlavnych hrdinov jednotky a znacne to zafungovalo...

tu v pacifiku je to trosku neosobne a az postupom sa dostavame hlbsie ... ale je to uplne ine miesto, boje a aj iny cas a je jasne ze sa tam strieda viac jednotiek alebo rot... preto to nie je tak zrozumitelne...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

No najvýkonnejšia... čo si predstavuješ pod pojmom výkonnosť roty?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Rubiki co si pod tym predstavujem? ja si pod tym nepredstavujem nic, to su fakty z vojny!

kazda rota robila skusky na kolko % je sposobila a take skusky sa vykonavaju v armadach dodnes... ci je to us army alebo francuzska legia alebo armada hociktoreho statu...

nemam tu knihu pri sebe ale winters tam popisoval ze sa tieto vysledky na tzv opicej drahe zdali nejakemu generalovi prilis dobre a tak si ich otestoval sam - neviem uz ci nebol od marinakov a nepacilo sa mu ze ho predbehli paragani... toto tvrdenie nie je presne, musim si to overit v knihe a tak ich dal testovat a ich vykon alebo ako to nazvat bol 97% co sa ziadnej jednotke resp rote nepodarilo dovtedy v armade... a kedze tomu neveril tak im to dal opakovat a spravili rekord a urobili 98% 8)

dalsia vec ze boli najlepsi z najlepsich je ze tato rota bola najnasadzovanejsou jednotkou na zapadnom fronte z us army...

a v tomto winters myslel ze sobel rotu E urobil, pretoze napriek tomu ze to bol blbec, dostal z chlapov maximum a vybicoval ich na vrchol elity... to si vsad vacsina z nich uvedomila az po vojne...

sorry za off topic len som to chcel vysvetlit... preto je bob u mna jednoznacne to naj z vojnovej kinematografie
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Až taký strašný Offtopic to neni. Čiže oni to vlastne merali niakým testom ak som to dobre pochopil.

Inak najnasadzovanejsou boli, neviem či to chcelo tak velenie alebo len zhoda náhod. V podstate ale cela 101. bola v jednom prúseri za druhým. Knihu o rote E som nečítal, no viem jedno že slúžiť by som v nej nechcel :D, 101. mávala docela dosť brutálne straty.
BoB sa mi pačil tiež viac, neviem poriadne prečo, ale páčil a mi viac.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Rubiki a o tom to je...

meranie alebo ako to nazvat - vykonnosti jednotky je dolezite a vykonava sa ako som spominal, vedenie musi vediet ze do boja posiela muzov, ktori na to maju a nie nejake sardely...

a ano najnasadzovanejsia bola koli veleni a to ju nasadzovalo preto lebo vedeli ze je ta naj a kde je pruser treba ich tam poslat... teraz hovorim o celkovej 101. ako takej a v tejto divizii to cele viedla rota E teda spominani bratia neohrozeni ... to sfilmovanie malo svoj ucel, ked som niekde vydel jedneho fanatika 2 svetovej Toma Hanksa, ktory si ich prave preto vybral...
v tej dobe bola 101 nieco ako su dnes specialne jednotky, bola to absolutna novinka v us army a ich trening aj tomu zodpovedal a bol najnarocnejsi... takze tito chlapi to cele od zaciatku vnimali inac ako klasicka infantry-pechota alebo us marines - marinaci...

myslim ze je to v pacifiku aj vidiet a ten rozdiel velmi citit... vztahy medzi marinakmi sa viac formovali na bojisku a pocas samotnych bojov pricom 101 alebo rota E si svoje bratstvo vytvorila uz na cvicisku a velkou zasluhou mal na tom kapitan Sobell... preto v bob je diel len o tomto...
vtiahnutie do deja ako v bob tak ani nie je mozne kedze ako je na kazdom diely vidiet, sa vela hercov meni a mame tam asi len 2 hlavne postavy... coze je diametralne rozdielna situacia ako v 101.
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Osmička je za nami..Wow až mi vyrazili dych niektoré momenty, ale aj taký bol drsný boj proti japončíkom. Začína sa blížiť finále tak sa to fajne rozbieha.. :shock:

EDIT: Pardon.. Sedmička samozrejme :lol:
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

veru tak, čím je bližšie koniec tak tým je to lepšie.

pri scéne z jaskyňou som sa rehotal na celé kolo :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Osmicka? Sedmicka, nie?
Zaujimave momenty, ci uz so sranim alebo s polhlavym japoncikom.. dalsia dobra cast.
kali520
Darca
Darca

Bola to sedmicak, nie osmicka. Pre mna zatial najlepsia cast, fakt to bolo miestami dost krute. Popravde prve dva tri dieli ma nejak zvlast nepresvedcili ale boje na Peleliu su naozaj vyborne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No tak 8ma cast vcelku zaujimava, i ked pohlad daneho vylodovania z pohladu jednej osoby ma az tak nezaujal..ale beztak originalne spracovanie a celkom premna necakany koniec casti..
tesim sa na posledne dve..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dobre si to zhrnul, ale mne ten zvrat napadol asi tak minutu pred tym ako sa stal :) Ked tam tak pobehoval, tak som si uvedomil, ze cely jeho pribeh sa vzdy odohraval v pritomnosti inych ludi a teda ze ho asi uz nereferoval on :)
Ale trochu sa mi nepaci, ze tam dej plynie strasne rychlo, aj na csfd ktosi pisal, ze v skutocnosti trvala bitka o Guadalcanal pol roka a v seriali jej venovali jeden diel. No a teraz tiez zahlasil, ze uz je doma 1 rok, co mi tak vobec neprislo :) Zacinam pochybovat o tom, ci bol dobry napad napisat dej tymto sposobom, ale uvidim po dalsich castiach...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak tak..to s tou dlzkou casti som uz pisal po prvej ci druhej casti..A stale mi to vadi..Ukazat ako aj v osmicke..Vycvik, zabavu so zenou, vylodenie, boj a spol je na 50min strasne malo..Nato by trebalo aspon hodinu a pol, aby to malo tie spravne grady..Je to velmi natlacene a zrychlene..Pekne akcie, strelba a spol, ale nahustene to nema ten spravny smrnc..
Spoiler: Uz som si myslel, ze Bastilone bude jeden z tych vypravajucich na zaciatku, tak preto ho ukazuju, aky bol hrdina, co prezil..No preto umna ten koniec bol uplne necakany..
Ale super to spravili co sa tykalo zaberu..Kde on umiera a ostatnym okolo bolo jedno, ci mal nejake purpurove srdce a spol, proste snazili prezit sami...Okrem tych dvoch co trenoval, ktory vyjaveny nechapali...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ja som si tiez myslel, ze je to niektory z tych uvodnych, ale ked tam pobehoval dlho bez zranenia a vsetci naokolo padali, tak som si hovoril, ze to je nerealne a predsa nemoze byt superhrdina...a nebol :)
A ano, ten koniec bol dobre natoceny, celkovo proti technike zaberov a samozrejme efektov nemozem povedat kriveho slova, ale ako celok to nefunguje tak dobre ako v BoB.
//upravil som nazov temy, aby nas tu za toto niekto neukrizoval :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Re: The Pacific [spoilers]

Tiež som mal lepš ípocit s BoB, jednak preto že US army v Európe nebola tak dlho takže jednotlivé operácie sa dali rozpitvať lepšie. Daľšia vec je že v Pacifiku venujú oveľa viac času scénam v mestách a vlastne mimo bojiska. Je to aj tým že jednotlivé jednotky boli sťahované na oddych, nedokázali by bojovať tie roky v jednom kuse. Pradivné skoky v príbehu medzi postavami, lebo každá sa nachádza niekde inde. Jeden v štátoch, zvyšok na bojisku a aj v rámci bojiska každý na inom konci ostrova. Človek poriadne nevie čo sa tam deje lebo všetko má strašne rýchly spád.

8 časť sa volala IWO JIMA a o IWO JIME tam bolo +- 10minút.... daľšia časť sa volá OKINAWA. Čiže v celej sérii o vojne v pacifiku bolo o IWO JIME 10minút... Hlavne že PELELIU pitvali v 3 častiach. Tým nechcem povedať že PELELIU si nezaslúži aby bolo odprezentované ale že IWO JIMA si zaslúži viac ako 10 minút.

Neni to zlé... ale mám s toho zmiešané pocity.
kali520
Darca
Darca

Rubiki napísal:8 časť sa volala IWO JIMA a o IWO JIME tam bolo +- 10minút.... daľšia časť sa volá OKINAWA. Čiže v celej sérii o vojne v pacifiku bolo o IWO JIME 10minút... Hlavne že PELELIU pitvali v 3 častiach. Tým nechcem povedať že PELELIU si nezaslúži aby bolo odprezentované ale že IWO JIMA si zaslúži viac ako 10 minút.
A presne toto bol najvacsi problem osmicky. Cakal som ze Iwo Jime bude venovany minimalne jeden diel a rozhodne tych bojov som tam cakal viac. 10 minut venovanych tomuto boju bolo velmi malo.

Naopak v celom Pacifiku je na mna az moc vela romantiky ( vid 3 a 8 diel) nato ze to je vojnovy serial.

K tej dlzke som sa uz vyjadroval ze ten serial ma velmi kratke dieli, nieco cez 45-50 minut, kdezto BoB napr prva dva dieli trvali 70 minut, co je skoro o pol hodinu viac.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

uz po naznakoch som sa obaval ze 8cka dopadne neslavne...
a som prekvapeny ze tejto bitke, ktoru amici po vylodeni povazuju za taku najtazsiu a najbrutalnejsiu sa tom zamerial iba na 10 minut a aj to len na jednu postavu a ostatni vojaci tvorili iba komparziistov...
nedalo to vyniknut skutocnej udalosti a tomu co sa tam udialo

pripadalo mi to ako slaby sladky roman z vojnoveho obdobia od amaterskeho rezisera...
velka skoda

cakal som ovela viac iwo jimu ako bola vo flag of fathers od clinta eastwooda...

dokonca som aj v pozadi pribehu cakal na vlajku na mont suribachi no nic podobne sa neudialo...
aj samotne vylodenie bolo preskocene

skoda

hlavny hrdina musel byt asi naozaj niekto ked sa mu venovala cela cast...
mna skor zaujimal osud nasho slovenskeho rodaka michaela strenka, ktory daval druhu vlajku na suribachi a neskor bol zabity vlastnym sprapnelom... teda sprapnelom us army... S!
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja som zatial na 6 casti a velmi ma zaujala.zopar chybiciek sa tam naslo ale ajtak to bolo 9/10..Btw odporucam sa na FB pridat sa do skupiny pacific..uzivatelia tam maju velmi dobre fotky z bojisk pacifiku..porovnanie so serialom btw napr tato 6 cast je na 1*
a btw uz by ste konecne mohli prestat porovnavat s BoB.
kali520
Darca
Darca

No Okinawa pre mna zatial vrchol tohoto serialu, neni co vytknut.
Napísať odpoveď