Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-ki

Príspevok od používateľa hojko »

Ta kazivost je zial taka, ze sa to da v pohode oznacit ako zly kusok. Ak mali dvaja ludia zlu skusenost, styria dobru, tak to je neprimerany pomer. Keby to bolo 1 ku 100, tak by sa dalo nad tym uvazovat.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

este tu hra ale rolu aj fakt ze prave ludia ktori su nespokojni su ti co su vokalnejsi a pisu o tom na fora
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Na alze su vsetky recenzie pozitivne, jedna je 4 a jedna 3 hviezdy, ostatne 5, mrtvy pixel tam priznal jediny uzivatel, dalsi napisal "zakoupeno nekolik kusu a ani jeden zadny vadny pixel vzhledem k MVA displejy hledano hlavne na bilem pozadí." - to nie je velmi uzitocna recenzia, kedze ja som mal vsetky (tusim az na jeden) prave na ciernom pozadi.

Niektori ludia sa nechcu chvalit ze kupili monitor s mrtvym pixelom, niektori ho nenajdu, ini ho ani nehladaju alebo ani nevedia co to je, takze myslim ze sa to vyrovna.

Ja som mal 4 kusy, jeden bol na tej stranke testovacieho programu a dalsi teraz na alze, takze minimalne 6 kusov.

Kazdopadne pomer cena/hodnota je skvely, nic podobne za tu cenu nie je, najblizsie je 27"+1440p+freesync za 270€+-, len skoda tych pixelov, na alze niekomu ten pixel tiez vyskocil az po 2 tyzdnoch, mne po niekolkych hodinach, takze to by mohol byt ten hacik, viem ze pixely sa daju opravit a ze to niekedy nie je trvale, tak mozno tam tie pixely boli, opravili ich a po case sa to vrati, ale to sa len snazim hladat pricinu tej nizkej ceny.

Ti ktori ste po kupe nenasli ziadny mrtvy pixel, vyskusajte si to skontrolovat znova.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Dreamer...27" 1440p a FreeSync za 270€? Kde? Dúfam, že nemyslíš
https://www.alza.sk/27-viewsonic-va2719-2k-d5247012.htm
lebo bohužiaľ je chyba v Alze, ten monitor nemá FreeSync, najlacnejší na Alze s FreeSyncom je Philips za 306€ (alebo 295€ v Datacompe)
https://www.alza.sk/27-philips-276e8fjab-d5077386.htm .

A to nebude mať ten hlavný ťahač, 75Hz VA panel...to je dôvod, prečo je ten monitor "giant-killer". Takúto cenu by nevedeli dať ani Kórejčania.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to si ma nepotesil, kazdopadne to cele musim prehodnotit.
DropDead
Addict
Addict

Preto hovorím, že ak sa dostaneme z "realm"-u tej ceny do 200€ (GW2470HE, C24F350 a Q3279VWF), tak sme v celkom divnom postavení. Pokiaľ nejdeme konvenčnou logikou IPS, bez potreby nízkeho input lagu, tak máš GW2765HE za tých 250€ (čo je inak parádna sumička v porovnaní s tým, čo si dal za obdobný monitor pred tými 3 rokmi) ale ak človek sa chce aj hrať, tak je to strašne fragmentované. 144Hz TN-ká tu ešte stále brúzdia v ponuke, Samsungácke nové 144Hz Quantum Dot VAčka (inak, keby toto spravili v 40" verzii s krivkou, tak im dám aj posledný cent, lebo to je to, o čom snívam) majú ale krivky na podľa mňa primalých uhlopriečkach (krivka pri 24"...to aby som sedel 40cm od obrazovky, aby som bol v ideálnom pozorovacom uhle...), Dell a ako tak dobré TNko Dell S2716DG s G-Syncom, ktoré dlhé mesiace stálo aj pod 450€ je teraz pokojne o stovku drahší, atď. atď.

Fakt mi to príde, že jediné, čo sa veľmi nemení sú naše 40+" monštrá. Môj Ťamťung UE40MU6172 zoženie človek za tesne cez 400€, taký BDM4350UC do pětset. Tam akurát jedno také sklamanie bol Philips BDM4037UW, kde som dúfal, že pôjde o plnohodnotného nástupcu mojej starej 4065UCčky ale márne, vykľul sa z toho historicky najpomalší (odozva pixelov) VA panel (ktorý inak je celkom fasa, nič prevratné ale fasa - krivka pri VA a takej uhlopriečke je definitívne užitočná).

Ak máš využitie pre monitor kalibru AOC, tak to skús ešte raz...ak dostaneš na pult niečo, čo vyzerá, že už bolo rozbalené, tak to ani nepreber a už to nechaj tak.
Prípadne pisni Henrymu
https://www.itsk.sk/32-led-aoc-q3279vwf ... 70177.html
či ti nespravia info o dostupnosti, ak by vedeli...a ešte za takú cenu, tak...juj :roll:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Samsung UE40MU6172 pouzivas ako monitor?

Ja som nechcel ist prilis OT, ten AOC som zobral narychlo kvoli cene, ale kedze to nevyslo, nesurim to, budem este riesit vyhody/nevyhody TN/IPS/VA, uhlopriecku aj velkost, ale nie v tejto teme a nie teraz.

Z tych styroch AOC nebol ziadny rozbaleny, mali vsetky original AOC nalepku a kedze tie pixely naskakuju aj s oneskorenim, uz to asi riesit nebudem, nechcem sa stresovat ci a kedy mi nejake pixely naskocia, kazdy den kontrolovat ci sa nejaky neobjavi...
ak dostaneš na pult niečo, čo vyzerá, že už bolo rozbalené, tak to ani nepreber a už to nechaj tak.
Hm.. takze ma v Alze obabrali, mozem odmietnut prevzatie? Pytal som sa a povedali ze musim prevziat a nasledne hned vratit - kvoli vlastnej provizii za nakup? Ak ano, mozno sa aj budem stazovat.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

TN je stara technologia, zle pozorovacie uhly, zmena farieb pod roznym uhlom. Ale pozor. Napriklad notebooky Dell uvadzaju aj v cene za 1000 eur iba TN panel. Tie su vsak kvalitou na urovni IPS panelov, ale IPS je certifikacia displejov od LG, De nechcel platit za certifikaciu a tak ostal pri oznaceni VA.
DropDead
Addict
Addict

Dreamer napísal:Samsung UE40MU6172 pouzivas ako monitor?

Ja som nechcel ist prilis OT, ten AOC som zobral narychlo kvoli cene, ale kedze to nevyslo, nesurim to, budem este riesit vyhody/nevyhody TN/IPS/VA, uhlopriecku aj velkost, ale nie v tejto teme a nie teraz.

Z tych styroch AOC nebol ziadny rozbaleny, mali vsetky original AOC nalepku a kedze tie pixely naskakuju aj s oneskorenim, uz to asi riesit nebudem, nechcem sa stresovat ci a kedy mi nejake pixely naskocia, kazdy den kontrolovat ci sa nejaky neobjavi...

Hm.. takze ma v Alze obabrali, mozem odmietnut prevzatie? Pytal som sa a povedali ze musim prevziat a nasledne hned vratit - kvoli vlastnej provizii za nakup? Ak ano, mozno sa aj budem stazovat.
Jo, začínal som na Philips BDM4065UC (aj oficiálne označovaný ako monitor), potom som plánoval odchod do zahraničia, tak som ho predal a pred pár mesiacmi už nebol dostupný, tak som musel nájsť alternatívu a ja už len VA (pokiaľ nebude OLED na dosah smrteľníkov)), takže jediná rozumná voľbou bol Ťamťung. Má svoje muchy ale to, čo potrebuje, to má.

A áno, v Alze to nie že preberáš, ty za to najprv platíš a až potom ti to dajú, takže preto, ak sa ti niečo nepáči, tak povieš, že "toto nechcem, toto vyzerá, že to niekto predo mnou vrátil, poďme to zprocesovať".

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2018, 20:51)
177€
https://www.itsk.sk/32-led-aoc-q3279vwf ... 70177.html
dodanie 2 dni. :psssst:

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2018, 11:50)
Datacomp ho má už tiež za dobrú cenu
https://datacomp.sk/aoc-q3279vwf-32-_d357858.html .

//autoeditácia príspevku (20 Aug 2018, 9:42)
https://www.alza.sk/31-5-aoc-q3279vwf-d5155747.htm
157€. :lol:
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Zaujimava cena za 130 bez dph :D
DropDead
Addict
Addict

Len otázka je, že či to nie je aj preto, lebo mali plno vrátených kusov...Alza pri BF nerobí nikdy nič len tak.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Len chcem upozornit / zopakovat, ze ze na jednom z tych ktore som vratil ja naskocili mrtve pixely az oneskorene, po niekolkych hodinach - a boli to desiatky(!), takze je mozne ze sa to deje aj pri dalsich, mozno to dokazu docasne opravit, to moze byt za velmi podozrivo nizkou cenou, takze ak si aj tento monitor kupite, skontrolujte si mrtve pixely aj po par dnoch a tiez tak po 12, 13 dnoch, aby ste ho stihli vratit.

Inak uz je vypredany, takze ak ste ho kupili, tak si dajte pozor.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ako som pisal, AOC je hrozne. Za mna po 3 reklamaciach nikdy viac.
DropDead
Addict
Addict

Chalanovi na pretaktovaní už došiel. Nerozbalený a bez vady.

Uvidíme, že aká to bola/je várka. Každopádne...ako úprimne, pri takej cene, pri inak 36m záruke a pri tom, čo ten monitor má...aj keby som 4 kusy musel meniť, tak nebudem argumentovať (možno 1 z 100 ľudí je v situácii, že starý monitor zomrel, kde by tieto "reklamáčné výmeny" boli otravné)...v živote tu nebol "value" ako tento monitor a ešte teraz za tých 156 šupiek...to už je mimo reality. Škoda stojanu ale XYZ ľudí má monitory bez nastaviteľného stojanu a neraz aj bez VESA kompatibility.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasne, cena super, mozno by som teraz za tu cenu jeden ci aj viac subpixelov toleroval, ak by neboli tak viditelne, ale moj posledny mat 30 ci 40 a oneskorene, tak som stratil doveru. - Prvy mal iba jeden, ale na zlom mieste a svietil mi do oci, dokonca menil farbu, tak to ani zadarmo.

Navyse, je to opat aj upozornenie, ta velkost pixelov je dolezita nie len pri mrtvych, ale celkovo, kto ma(l) 20+" full HD alebo podobne rozlisenie, tak nebude mat vobec ostrejsi/jemnejsi obraz, monitor je obrovsky a je potrebna ista vzdialenost.
DropDead
Addict
Addict

32" 1440p je rovnaká hustota ako 24" 1080p, tam by som problém neriešil.

A inak, aj jediný mŕtvy pixel je neprijateľný.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Hm tak to mam asi stastie. Kupil som si ho par dni po tom, co ho tu Drop spomenul a frci odvtedy kazdy den a ziadny dead pixel.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja tiez, kupoval som ho v januari a odvtedy ide bez problemov. Kolega kupoval asi vo februari alebo v marci a tiez v pohode. Poruchovost je asi vyssia ako pri inych modeloch/znackach, ale urcite sa aj viac predava a preto ho na reklamacnom dobre poznaju. Skoda, ze alza nezverejnuje statistiky reklamacii.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

zverejnuje. Mas tam ze spolahlivost v percentach. Rozdiel od 100 je reklamovanost.
DropDead
Addict
Addict

Ak dobre počítam, na druhom fóre ďalšie 4 kusy bez problémov.
Napísať odpoveď