tipy na pracu s klucovacim platnom

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: tipy na pracu s klucovacim platnom

Príspevok od používateľa dako77 »

ja robim s pinnacle, a to platno je celkom v pohode, nekrci sa ak ho dobre natiahnes a to je hlavne, mal som troska problem s tym odstranenim tienov, ale bolo to pre blbe nasvietenie, ale inak v pohodke to islo :) mne ako zaciatocnikovi mi to plne staci
peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa peceman »

ahojte. aký program- profesionálny- dokáže spraviť toto čo opisujem na obrázku?? že nemusím dať iba jedného človeka pred plátno a okolo nejakú scénu, ale že po obrazovke rozmiestnim niekoľko videí pred zeleným plátnom, niektoré menšie- akože v diaľke, iné bližšie na, na rôzne miesta a všetko to potom môžem dať do jedného obrázku alebo videa...
Prílohy
green.jpg
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

profesionálny - Adobe After Effects

//keby chceš presnejšie tak vložíš si videá s green screen na časovú líniu, a na všetky aplikuješ Color key (nastavíš farbu, trochu doladíš..) a máš videá priehladné - možu sa prekrývať atď..
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Spravíš to v každom profesionalnom programe, keďže všetky majú množstvo vrstiev a v každom je Chromakey, príp. iný kľúčovací efekt. :)
peceman
Medium Star
Medium Star

ahojte, dá sa napr. v after effects nakopírovať napr. pohybujúca sa postava tak, že si ju tam dám na pozadie aj 100 krát, aby sa prekrývali a pod. Tak aby to nebolo až tak pracné, niečo na spôsob CTRL+C, CTRL+V

skrátka iba pridať do do kanálov, tiene a pod. v tomto prípade mi nerobí starosť, to tam netreba.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ano dá, stlač len CTRL + D a máš duplikovanú vrstvu, teda tú postavu
peceman
Medium Star
Medium Star

martinez13 napísal:ano dá, stlač len CTRL + D a máš duplikovanú vrstvu, teda tú postavu

na každú zvlášť CTRL+D??

A potom môžem povedzme, keď ich budem mať napr. 10, uložiť si to a už iba po takto dávať do vrstiev, čiže 10 krát a mám 100??
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ak budeš mať 10 duplikovaných vrstiev, označíš ich a môžeš si ich dať do novej kompozicii (Layer > Pre-Compose, Ok) a tú kompoziciu ak prekopíruješ 10x (ctrl+d) tak máš ich tam mať 100x
peceman
Medium Star
Medium Star

veľmi ďakujem :) a ešte otázočka, radil si mi aj za motion tracking, čo si my veľmi pomohol, dá sa to motion tracking skombinovať aj s green screen videom?? malo by to ísť, však??
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Co tak spustit AE, skusit to a nepytat sa hlupe otazky? :roll:

//ku karme "načo sa ty do toho montuješ keď hovno vieš poradiť?? nechaj hovoriť tých čo mu chcú pomôcť"

...zachvilu tu bude X stran takychto hluposti, na ktore sa da bud prist alebo sa nachadzaju v kazdom druhom tutoriali... ja nevravim, ze to ma vediet, ale keby napisal "skusal som to, nejde to, poradte mi" tak nepoviem ani slovo
peceman
Medium Star
Medium Star

WiZard napísal:Co tak spustit AE, skusit to a nepytat sa hlupe otazky? :roll:

//ku karme "načo sa ty do toho montuješ keď hovno vieš poradiť?? nechaj hovoriť tých čo mu chcú pomôcť"

...zachvilu tu bude X stran takychto hluposti, na ktore sa da bud prist alebo sa nachadzaju v kazdom druhom tutoriali... ja nevravim, ze to ma vediet, ale keby napisal "skusal som to, nejde to, poradte mi" tak nepoviem ani slovo

WiZard: najprv sa pozri na "typ" motion tracking- kto sa pozerá na prácu vo filmoch s green screen, každý si všimol že tam mávajú oranžové alebo iné X značky- poznal som to, ale bohužiaľ nikdy vo videu nevyskočilo okienko "toto je MOTION TRACKING"... keby aj, toto by podla mňa viac ukazovalo na obrázok na pozadí, čiže aj tie značky súvisia s pozadím. Ja som sa od začiatku pýtal na pridanie obrázku do videa na jedno určité miesto, čiže teraz som nadväzoval na to isté, len s videom. Toto sa už nemusí považovať za MOTION TRACKING, môže to byť niečo úplne iné, aj s iným spôsobom práce.

martinez13: a za tú green screen kombináciu motion tracking, tú som myslel inak, lebo na nete to je, videl som to tak že sa za to motion tracking považovalo pozadie, ale ja som myslel, takto= rovnaký príklad s lúkou, ale na jednom mieste namiesto obrázka sa tam pohybujú povedzeme dve postavy- viem, nieje to najlepší príklad, to by som tie postavy mohol rovno nahrať tam, ale povedzme dve animované postavy a chcem aby stále boli na jednom mieste aj pri pohybe kamery- aj to sa považuje za motion tracking??
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

peceman, na motion tracking narazis aj popri pozerani tutorialov s inou tematikou, to, ze si si to nevsimol alebo si nepoznal nazov je ok, na to je diskusne forum, aby si sa opytal... Ja som skor naraz na to duplikovanie vrstiev... taketo jednoduche veci treba skusat, naucis sa popri nich aj ine veci, predsalen prax je prax ;)
peceman
Medium Star
Medium Star

WiZard napísal:peceman, na motion tracking narazis aj popri pozerani tutorialov s inou tematikou, to, ze si si to nevsimol alebo si nepoznal nazov je ok, na to je diskusne forum, aby si sa opytal... Ja som skor naraz na to duplikovanie vrstiev... taketo jednoduche veci treba skusat, naucis sa popri nich aj ine veci, predsalen prax je prax ;)

to hej, máš úplnú pravdu, ale za opýtanie nič nedáš a ešte k nemu mnoho krát dostaneš nejaký dobrý tip alebo radu ako je to lepšie spraviť, na čo v tutoriáli nemusíš naraziť :)
Napísať odpoveď