Tmavy monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hofys
Novice
Novice

Tmavy monitor

Príspevok od používateľa hofys »

Mam zhruba takyto problem...
Vcera jsem pustil komp, vsetko nabehlo, ale ked som chcel kliknut mysou, vobec nereagovala, dokonca ani klavesnica, tak som to restartoval v nadeji, ze bude vsetko ok. Zial nebolo, tedko mi totizto vobec nenabehol obraz, sice pohotovostna kontrolka svieti, ale monitor je cierny, ked ho znovu uspim a restartujem, tak kontrolka sice preblikne na modro, co by mal byt dokaz toho, ze "ma signal" z GK (grafickej karty), ale v okamihu sa preblikne do klasickeho "stand by" rezimu na oranzovo... Mojim laickym pohladom by som dedukoval vadu GK. Teda obraz ktory tam po prvom spusteni bol, bol este v "bufri", skratka v pamati GK, ale v podstate GK uz bola nefunkcna, preto ta zdanliva chyba s mysou a klavesnicou... Ale moze to byt aj vsetko inak, to uz necham na odbornejsie oko... Diky za kazdu radu...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

S najväčšou pravdepodobnosťou to bude grafika, ale môže to byť aj iný komponent. Ak máš možnosť vyskúšať inú grafiku, vyskúšaj. Môžeš skúsiť aj skontrolovať káble, či sú riadne zapojené, či je dobre zapojená grafika.

Inak keď zapneš komp, disk pracuje? Bliká ledka? Počuješ prácu disku? Tvári sa, že načítava systém? Ak ani to nie, tak chybná môže byť aj základná doska.
Napísať odpoveď