Toči sa mi hlava

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Toči sa mi hlava

Príspevok od používateľa Janio »

Čavte, môj problém vyplíva už z názvu témy... keď som mal možno 8 rokov z ničoho nič sa mi začala krutiť hlava keď to neprestávalo šiel som na EEG neviem ani ako to vyriešili, všetko bolo potom už fajn. No asi pred rokom som si buchol hlavu a mal som otras mozgu bol som na rongéne - všetko bolo OK...

No niekedy sa mi začne zase krutiť hlava. Napr. idem večer spať a nemôžem byť otočený na ľavú stranu lebo aj keď mám zavreté oči je mi nepríjemne a je mi z toho až na vracanie, alebo keď zohnem hlavu (iba v krku napr. keď sa pozriem dole na zem) sa mi začne krutiť hlava, keď pozerám rovno je o dobre.
Jop a ešte vždy keď ležím (alebo čupím) a postavím sa začne sa mi stmievať pred očami až nič nevidím, ale po pár sekundách to prejde. Mám dodrbaný tlak, alebo ?

Neviete ako by som to mohol napraviť po doktoroch sa mi beháť nechce ak to nie je dvôležité...

Vopred thx (dúfam že som to zaradil správne)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Toči sa mi hlava

Príspevok od používateľa klm16 »

čo čakáš ?? že ti niekto napíše urob 3kotrmelce zakrič aleluja a prejde to ?? s hlavou niesu srandy kamarát keď to trvá dlhšie mal by si ísť za doktorom ... ;-)

ináč držím palec...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No mne sa tiež niekedy začne točiť hlava, keď rýchlo vstanem z postele. Toto sa dá vyriešiť iba tak, že hneď po zobudení nebudeš rovno vstávať, ale chvíľu si ešte posedíš na posteli. No a ešte sa mi dosť často začne krútiť hlava, keď som dehydrovaný a celý deň som poriadne nepil. Tak skús dodržovať pitný režim a uvidíš, či ti to pomôže.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Janio napísal: Jop a ešte vždy keď ležím (alebo čupím) a postavím sa začne sa mi stmievať pred očami až nič nevidím, ale po pár sekundách to prejde.
Príčiny ostatných neviem, ale toto tu je celkom bežné aj u iných ľudí. Sám som sa už pár krát takto sklátil k zemi. Príčinou je tuším zmena tlaku krvi v hlave. Nastáva to po tom, čo sa náhle postavíš po dlhodobejšom sedení/ležaní.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jop, pri dlhom ležaní je to tým, že sa ti vyplaví všetka krv z hlavy. Dlhodobé problémy môžu znamenať nízky krvný tlak.
//: Ale na to sa neumiera... :)
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

Janio napísal:
No niekedy sa mi začne zase krutiť hlava. Napr. idem večer spať a nemôžem byť otočený na ľavú stranu lebo aj keď mám zavreté oči je mi nepríjemne a je mi z toho až na vracanie, alebo keď zohnem hlavu (iba v krku napr. keď sa pozriem dole na zem) sa mi začne krutiť hlava, keď pozerám rovno je o dobre.
Jop a ešte vždy keď ležím (alebo čupím) a postavím sa začne sa mi stmievať pred očami až nič nevidím, ale po pár sekundách to prejde. Mám dodrbaný tlak, alebo ?
no povezdme, ze mas nizky krvny tlak, tak sa ti do mozgu nedostava krv a potom sa ti stmieva, nemalo by to byt nic vazne, treba pit dostatok vody.

ten prvy problem, je mozne, ze mas problemy s rovnovaznym organom- ked by si to chcel riesit, tak navstiv neurologa
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja nechapem preco sa sem ludia obracaju so zdravotnymi problemami bez toho aby najpv isli doktorovi...kua chlapi ved je to vase zdravie!
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Klm - :D nie, skvôr to čo písali nižšie...
Pilifo, Muffi, Begbee - nie len vtedy keď ležím a vstanem, ale napr. viažem šnurky postavým sa a zase... Myslíte že je to nízkym tlakom ? Ako ho napravím ?
Ithory - No nepotešila si :( A tak pijem približne 2 l denne (ale niekedy sú dni keď vypijem možno liter)
Upravím pitný režim, dúfam že to pomôže...
Bell - Hmm, neviem pretože sa mi zdá že keby som mal problémy so rovnovažným orgánom tak by som mal problémy s chodením, ale ja chodim normálne...
Peter - No tak pretože neznášam doktorov... a tiež mi pripadá blbé chodiť po kadejakých vyšetreniach keď to je banálný problém, napr. kvôli pitnému režímu...

To je v tom že hlava sa mi krúti hocikedy pred včerom som mohol hybať s hlavou hocijak a bolo všetko OK, a začalo to až včera večer... a takisto aj s tým spaním včera sa mi prvý krát točila hlava keď som ležal cez prázdniny, ráno keď vstanem aj na druhý deň už je všetko normálne
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No veď tie šnúrky to máš to isté, do hlavy sa nahrnie krv zdvihneš ju a odkrví sa = závrať.
A ako to napraviť, neboj kôrnatenie ciev to vyrieši za teba :D
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

asi fakt mas problemy s nizkym tlakom, tak ho treba vyrovnat, cize dostatocne sa zasobuj tekutinami alebo daj si nieco na zvysenie tlaku napr. co obsahuje kofein.

keby si mal problemy s chodenim, podozrenie by bolo na mozocek

no jasne , komu by sa chcelo ist k doktorovi? tak teda, ak ti to prejde nemusis ist nikam.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

alebo skus cvicit, aj to zvisuje krvny tlak, pokial dobre viem.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

čo sa týka dlhodobého ležania a nasledneho vstatia z postele, dávnejšie som pozeral istý dokument (názov si nespomeniem), v ktorom nejaký lekar hovoril, že vždy ráno ked sa človeku otvoria oči nesmie hned vstať, ale ma si aspon 5-10 minút poležať, lebo okamžite vstatie vyvoláva šok pre mozog (niečo v tom zmysle, ked robíte v mäsokombinate v teplote -20 stupňov a výjdete nasledne vonku kde je teplota + 30, telo to navonok nepocíti, ale je to šok preň obrovský šok) dôsledkom čoho môže byť aj smrť - tiež ma to prekvapilo 8) ale predsa som sa zamyslel, a uvedomil som si, že je pravdou, ked sa preberiem a prudko vstanem tak cítim určitý tlak v hlave....takže radšej si od tej chvíle aspon 5 minut ležím v posteli :)

...aby som nebol offtopic tak autorovi temy odporúčam, aby si u svojho lekara vyžiadal CT vyšetrenie prípadne magnetickú rezonanciu...tiež som mal ťažký otras mozgu a lekar mi povedal, že každé 2 roky treba chodiť na magnetickú rezonanciu. Pokiaľ ide o to čupenie a nasledne postavenie sa, nie si jediný...tiež som to zažíval najmä ked som chodil do kostola múry podopierať :D je to spôsobene tlakom :) .....aspoň toľko moje skúsenosti :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

J.O.S.E napísal:čo sa týka dlhodobého ležania a nasledneho vstatia z postele, dávnejšie som pozeral istý dokument (názov si nespomeniem), v ktorom nejaký lekar hovoril, že vždy ráno ked sa človeku otvoria oči nesmie hned vstať, ale ma si aspon 5-10 minút poležať, lebo okamžite vstatie vyvoláva šok pre mozog (niečo v tom zmysle, ked robíte v mäsokombinate v teplote -20 stupňov a výjdete nasledne vonku kde je teplota + 30, telo to navonok nepocíti, ale je to šok preň obrovský šok) dôsledkom čoho môže byť aj smrť - tiež ma to prekvapilo 8) ale predsa som sa zamyslel, a uvedomil som si, že je pravdou, ked sa preberiem a prudko vstanem tak cítim určitý tlak v hlave....takže radšej si od tej chvíle aspon 5 minut ležím v posteli :)
To je pravda, po prebudení ráno býva najviac mozgových mŕtvic.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Skús si kúpiť zdravotný vankuš, môžeš ho dostať aj na predpis od lekárky ak máš dlhodobé problémy...

http://www.stoklasa-sk.sk/zdravotny-van ... cm-x122300
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

begbee tebe to možno pripadá ako smiešno no až také super to nie je...

Viem že je keď viazanie šnúrok a vstávanie z posteli je to isté, no pripadá mi fakt blbe že sa zohnem na 20 sekúd a keď vstávam tak mám také tlaky do hlavy :(

Stálo to nejak neprešlo, tak v pondelok idem za obvodným lekárom že čo :/

haha11 - načo je ten vankúš dobrý ? Neviem či robím dobré, ale zle sa mi spí na vankúši tak ho posúniem vyššie a ležim pod ním po prípade na začiatku kde nie je tak zdvyhnutý
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Vôbec mi to nie je smiešne. Občasné závrate z nízkeho tlaku po vstatí a podobne má podľa mňa každý.
Ak je to vážnejšie tak na fóre to aj tak nevyriešiš a mal by si ísť za lekárom.

Ešte ma napadlo, že kolegyňa dostala takto závrate z ničoho nič, 3 dni jej neprešlo a keď išla k lekárovi, tak okamžite na intenzívku, CT-čka a podobne, podozrenie na nádor.
Nakoniec z toho bola niekoľkoročná neliečená bolerióza.

Takže nie vôbec mi to nie je smiešne a dúfam, že som ťa poriadne vystrašil aby si šiel za lekárom.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

haha11 - načo je ten vankúš dobrý ? Neviem či robím dobré, ale zle sa mi spí na vankúši tak ho posúniem vyššie a ležim pod ním po prípade na začiatku kde nie je tak zdvyhnutý
Ľudia spia väčšinou v nesprávnej polohe, potom vznikajú bolesti chrbta, šije a hlavy... zdravotný vankúš napomáha udržiavať telo v rovnovážnej polohe (hlava, krk, chrbát). Tento vankúš ma ergonomický tvar a prispôsobí sa hlave a krku človeka. Opýtaj sa lekára či by Ti pomohol :).
Napísať odpoveď