Tohtoročný OSCAR
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tohtoročný OSCAR
ale ako program neni nikdy zly..ak ste videli vsetky filmy na ktore narazaju tak sa aj zasmejete
ako napr hned pri prvom filme LET 
z vysledkov mi je do placu. uz minuly rok som prekrucal ocami, ked nominovali Spilbergovho Kona, ale Argo a najlepsi film? wth?!!
-
Sarger
Guru wannabe
Argo si to zaslúžilo aj keď ešte 3 filmy som nevidel a ZD3 zrejme vynechám keďže to ide úplne mimo mňa...
Inak Jennifer a Jack... I'll be waiting
Inak Jennifer a Jack... I'll be waiting
Ak je Argo parodia, tak beriem.
Prave v porovnani so ZD30, ktory ma zanrovo ku Argu blizko aspon v mojich ociach, sa Benov vytvor straca.
No a plus v ZD30 mi imponuje hlavna herecka...
Prave v porovnani so ZD30, ktory ma zanrovo ku Argu blizko aspon v mojich ociach, sa Benov vytvor straca.
No a plus v ZD30 mi imponuje hlavna herecka...
-
seth82
Darca
Tak dnes tu mame Oscary 2015, pridavam zoznam nominacii aspon v hlavnych kategoriach:
American sniper bol tiez dost dobry, ale mal svoje chyby, Whiplash nebol dokonaly, ale z tohtorocnych nominacii najlepsi. Najradsej by som tam sice videl Gone Girl ( http://www.csfd.cz/film/346856-zmizela/ ). Grandhotel Budapest bol slaby, sice to podla vsetkeho mala byt komedia, ale ja som sa dost nudil, tento styl mi nesedi. Birdman bolo sklamanie roka, Selma tiez tak nejak. Ostatne nominacie v kategorii naj film boli ok a radim ich k lepsim filmom.
Co sa tyka hercov, tak tam je to jednoznacne Eddie Redmayne za Hawkinga a Felicity Jones za ten isty film. Ale zo zenskych nominacii som videl iba 2 filmy, takze to uz nemozem velmi hodnotit.
Vo vedlajsich rolach je to zas jednoznacne J.K. Simmons za Whiplash a u zien uprimne neviem, z nominovanych ma ziadna nejak extra neprekvapila.
Rezia tiez nic moc, ale zrejme to aj tak vyhra Linklater, kedze sa mu podarilo natocit film najnarocnejsim sposobom
Originalny scenar ma tiez dost slabe nominacie, ale najlepsi z nich bol Nightcrawler (Slidil), aj ked tiez mal svoje chyby. Za adaptovany scenar by som vybral Gone girl, ale ten nie je nominovany, takze to vidim na American Sniper, no tiez len kvoli slabej konkurencii.
No a z animakov som nevidel ani jeden film
Tento rocnik je podla mna dost slaby a nemam ziadneho favorita tak ako po minule roky. Ale keby som mal vybrat, tak ako najlepsi film by som zvolil Whiplash: http://www.csfd.cz/film/358992-whiplash/Nejlepší film roku
Americký sniper
Birdman
Grandhotel Budapešť
Chlapectví
Kód Enigmy
Selma
Teorie všeho
Whiplash
Nejlepší herec v hlavní roli
Steve Carell (Hon na lišku)
Bradley Cooper (Americký sniper)
Benedict Cumberbatch (Kód Enigmy)
Michael Keaton (Birdman)
Eddie Redmayne (Teorie vseho)
Nejlepší herečka v hlavní roli
Marion Cotillard (Dva dny, jedna noc)
Felicity Jones (Teorie všeho)
Julianne Moore (Still Alice)
Rosamund Pike (Zmizelá)
Reese Witherspoon (Divočina)
Nejlepší herec ve vedlejší roli
Robert Duvall (Soudce)
Ethan Hawke (Chlapectví)
Edward Norton (Birdman)
Mark Ruffalo (Hon na lišku)
J.K. Simmons (Whiplash)
Nejlepší herečka ve vedlejší roli
Patricia Arquette (Chlapectví)
Laura Dern (Divočina)
Keira Knightley (Kód Enigmy)
Emma Stone (Birdman)
Meryl Streep (Čarovný les)
Nejlepší režie
Wes Anderson (Grandhotel Budapešť)
Alejandro González Iñárritu (Birdman)
Richard Linklater (Chlapectví)
Bennett Miller (Hon na lišku)
Morten Tyldum (Kód Enigmy)
Nejlepší originální scénář
Birdman (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo)
Grandhotel Budapešť (Wes Anderson)
Hon na lišku (E. Max Frye, Dan Futterman)
Chlapectví (Richard Linklater)
Slídil (Dan Gilroy)
Nejlepší adaptovaný scénář
Americký sniper (Jason Hall)
Inherent Vice (Paul Thomas Anderson)
Kód Enigmy (Graham Moore)
Teorie všeho (Anthony McCarten)
Whiplash (Damien Chazelle)
Nejlepší animovaný film
Jak vycvičit draka 2
Kaguyahime no monogatari
Song of the Sea
Škatuláci
Velká šestka
American sniper bol tiez dost dobry, ale mal svoje chyby, Whiplash nebol dokonaly, ale z tohtorocnych nominacii najlepsi. Najradsej by som tam sice videl Gone Girl ( http://www.csfd.cz/film/346856-zmizela/ ). Grandhotel Budapest bol slaby, sice to podla vsetkeho mala byt komedia, ale ja som sa dost nudil, tento styl mi nesedi. Birdman bolo sklamanie roka, Selma tiez tak nejak. Ostatne nominacie v kategorii naj film boli ok a radim ich k lepsim filmom.
Co sa tyka hercov, tak tam je to jednoznacne Eddie Redmayne za Hawkinga a Felicity Jones za ten isty film. Ale zo zenskych nominacii som videl iba 2 filmy, takze to uz nemozem velmi hodnotit.
Vo vedlajsich rolach je to zas jednoznacne J.K. Simmons za Whiplash a u zien uprimne neviem, z nominovanych ma ziadna nejak extra neprekvapila.
Rezia tiez nic moc, ale zrejme to aj tak vyhra Linklater, kedze sa mu podarilo natocit film najnarocnejsim sposobom
Originalny scenar ma tiez dost slabe nominacie, ale najlepsi z nich bol Nightcrawler (Slidil), aj ked tiez mal svoje chyby. Za adaptovany scenar by som vybral Gone girl, ale ten nie je nominovany, takze to vidim na American Sniper, no tiez len kvoli slabej konkurencii.
No a z animakov som nevidel ani jeden film
Väčšinu z tých nominácií som ešte nevidel, tak nejdem hodnotiť, ale celkovo som počul, že tento ročník sú tie nominácie nič moc.
Každopádne, tento rok to hostuje Neil Patrick Harris, a ak to bude taká pecka ako napríklad keď robil Tony Awards, tak si určite záznam pozriem celý.
Každopádne, tento rok to hostuje Neil Patrick Harris, a ak to bude taká pecka ako napríklad keď robil Tony Awards, tak si určite záznam pozriem celý.
-
hojko
Site Admin
Predpokladam, ze najlepsi film a herca berie American Sniper. Uvidime v noci, resp. zajtra.
Tento rok som videl len zlomok z novinovanych, preto neobjektivne napisem, ze Enigma by mohla premenit vsetky nominacie, rezia a scenar Grand Budapest
-
MP4-27
Guru wannabe
len prosim nech nevyhra Birdman..lebo to bol pre mna cisty odpad film onicom...a tak skvely film ako Whiplash nema sancu zase 
Whiplash je aspon nominovany, ja by som skoro do kazdej kategorie nominoval Gone Girl a nic z toho
Uprimne nerozumiem preco ma iba jednu nominaciu, v tejto konkurencii to mal byt jednoznacne najlepsi film, rezia, adaptovany scenar, hudba a herci v hlavnych ulohach.
Za mna Teoria vseho - Film, herec, adapt. scenar. Zena Gone girls and Rezia Boyhood
Teória všetkého pre mňa trošku sklamanie. Potenciál Hawkingovej postavy bol zabitý v trochu okukanej romantickej smutnej dráme. Predsa len, filmov o vzťahu s postihnutou osobou je veľa, Hawking je iba jeden. Ale film ako taký bol dobrý. Herec určite.
Gone Girl bol výborný film, súhlasím s Gotharom.
Whiplash som ešte nevidel, a Birdman bol tak trochu unikát. V podstate až nechutne dobrý film, ale tiež nechutne jednoduchý a hrajúci sa na niečo viac. Neviem, ako to napísať, na ČSFD som čakal asi týždeň, kým som ho ohodnotil. Ale Najlepší film si podľa mňa nezaslúži.
Gone Girl bol výborný film, súhlasím s Gotharom.
Whiplash som ešte nevidel, a Birdman bol tak trochu unikát. V podstate až nechutne dobrý film, ale tiež nechutne jednoduchý a hrajúci sa na niečo viac. Neviem, ako to napísať, na ČSFD som čakal asi týždeň, kým som ho ohodnotil. Ale Najlepší film si podľa mňa nezaslúži.
Whiplash si urcite zasluzi nieco. Birdman dufam, ze nic nevyhra, strasne prehypovany film onicom. Interstellar by si zasluzil poriadnejsiu nominaciu, jeden z filmov, co mi zostal v pameti a bol super spraveny. Grand Budapest bol dobry film, ale nejak si ho uz ani moc nepamatam, taky moc artovy. Gone Girl bolo super. Nightcrawler bol tiez dobry, ale ci je to na cenu, to neviem. American Sniper som este nevidel.
Doprial by som oscara Rosamunde Pike za Gone Girl a filmu Imitation game. Som sklamany, ze Interstellar ma len take nominacie ako zvuk a podobne. No som zvedavy, pozerat to nazivo nebudem, ale na vysledky som fakt zvedavy.
S Interstellar súhlasím. Začínam mať pocit, že Nolanova tvorba sa dostala do štádia, kedy je väčšinou zbožňovaná, a tak sa objavuje čím ďalej, tým väčšia skupina ľudí, ktorí ju odcudzujú. Buď to, alebo si chudák Nolan nastavil laťku vysoko doterajšou tvorbou, a prekonať ju je ťažké. Interstellar považujem za jednu z najlepších návštev kina, a tento rok možno aj najlepší film. (Možno by som vyhrabal v pamäti lepší, ale je veľa hodín)
Ja Nolanovu tvorbu velmi oblubujem, ale Interstellar ma sklamal hlavne tym polopatistickym zaverom. Vsetko to malo skoncit rychlejsie, potom by sa skor dostavil ten WOW efekt ako napriklad pri Inception. Interstellar ma cely cas velmi bavil, ale na konci som si uz hovoril "ano chapem to, podme uz dalej...ano, stale to chapem, uz by sme sa mohli posunut v deji...". Ale zas je pravda, ze ked moze mat nominaciu taka sterilna hovadina ako Selma, tak to tam radsej mohli dat Interstellar. Film Selma je nominovany zrejme len kvoli teme, ale inak nemoze mat sancu.
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2015, 8:26)
No a mame tu vysledky, nie som velmi spokojny, aj ked aspon niektore tipy mi vysli.
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2015, 8:26)
No a mame tu vysledky, nie som velmi spokojny, aj ked aspon niektore tipy mi vysli.
Nejlepší film roku
Birdman
Americký sniper
Grandhotel Budapešť
Chlapectví
Kód Enigmy
Selma
Teorie všeho
Whiplash
Nejlepší herec v hlavní roli
Eddie Redmayne (Teorie vseho)
Steve Carell (Hon na lišku)
Bradley Cooper (Americký sniper)
Benedict Cumberbatch (Kód Enigmy)
Michael Keaton (Birdman)
Nejlepší herečka v hlavní roli
Julianne Moore (Still Alice)
Marion Cotillard (Dva dny, jedna noc)
Felicity Jones (Teorie všeho)
Rosamund Pike (Zmizelá)
Reese Witherspoon (Divočina)
Nejlepší herec ve vedlejší roli
J.K. Simmons (Whiplash)
Robert Duvall (Soudce)
Ethan Hawke (Chlapectví)
Edward Norton (Birdman)
Mark Ruffalo (Hon na lišku)
Nejlepší herečka ve vedlejší roli
Patricia Arquette (Chlapectví)
Laura Dern (Divočina)
Keira Knightley (Kód Enigmy)
Emma Stone (Birdman)
Meryl Streep (Čarovný les)
Nejlepší režie
Alejandro González Iñárritu (Birdman)
Wes Anderson (Grandhotel Budapešť)
Richard Linklater (Chlapectví)
Bennett Miller (Hon na lišku)
Morten Tyldum (Kód Enigmy)
Nejlepší originální scénář
Birdman (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo)
Grandhotel Budapešť (Wes Anderson)
Hon na lišku (E. Max Frye, Dan Futterman)
Chlapectví (Richard Linklater)
Slídil (Dan Gilroy)
Nejlepší adaptovaný scénář
Kód Enigmy (Graham Moore)
Americký sniper (Jason Hall)
Inherent Vice (Paul Thomas Anderson)
Teorie všeho (Anthony McCarten)
Whiplash (Damien Chazelle)
Nejlepší animovaný film
Velká šestka
Jak vycvičit draka 2
Kaguyahime no monogatari
Song of the Sea
Škatuláci
Nejlepší cizojazyčný film
Ida (Polsko)
Divoké historky (Argentina, Španělsko)
Leviatan (Rusko)
Mandariinid (Estonsko, Gruzie)
Timbuktu (Mauritánie, Francie)
Nejlepší kamera
Birdman (Emmanuel Lubezki)
Grandhotel Budapešť (Robert Yeoman)
Ida (Lukasz Zal, Ryszard Lenczewski)
Mr. Turner (Dick Pope)
Nezlomný (Roger Deakins)
Nejlepší střih
Whiplash (Tom Cross)
Americký sniper (Joel Cox, Gary D. Roach)
Grandhotel Budapešť (Barney Pilling)
Chlapectví (Sandra Adair)
Kód Enigmy (William Goldenberg)
Nejlepší výprava
Grandhotel Budapešť (Adam Stockhausen, Anna Pinnock)
Čarovný les (Dennis Gassner, Anna Pinnock)
Interstellar (Nathan Crowley, Gary Fettis)
Kód Enigmy (Maria Djurkovic, Tatiana Macdonald)
Mr. Turner (Suzie Davies, Charlotte Watts)
Nejlepší kostýmy
Grandhotel Budapešť (Milena Canonero)
Čarovný les (Colleen Atwood)
Inherent Vice (Mark Bridges)
Mr. Turner (Jacqueline Durran)
Zloba - Královna černé magie (Anna B. Sheppard, Jane Clive)
Nejlepší Makeup
Grandhotel Budapešť (Frances Hannon, Mark Coulier)
Hon na lišku (Bill Corso, Dennis Liddiard)
Strážci Galaxie (Elizabeth Yianni-Georgiou, David White)
Nejlepší hudba
Grandhotel Budapešť (Alexandre Desplat)
Interstellar (Hans Zimmer)
Kód Enigmy (Alexandre Desplat)
Mr. Turner (Gary Yershon)
Teorie všeho (Jóhann Jóhannsson)
Nejlepší píseň
Selma ("Glory") (John Stephens, Lonnie Lynn)
Beyond the Lights ("Grateful") (Diane Warren)
Glen Campbell: I'll Be Me ("I'm Not Gonna Miss You") (Glen Campbell, Julian Raymond)
LEGO® příběh ("Everything Is Awesome") (Shawn Patterson)
Love song ("Lost Stars") (Gregg Alexander, Danielle Brisebois)
Nejlepší mix zvuku
Whiplash (Craig Mann, Ben Wilkins, Thomas Curley)
Americký sniper (John Reitz, Gregg Rudloff, Walt Martin)
Birdman (Jon Taylor, Frank A. Montaño, Thomas Varga)
Interstellar (Gary A. Rizzo, Gregg Landaker, Mark Weingarten)
Nezlomný (Jon Taylor, Frank A. Montaño, David Lee)
Nejlepší střih zvuku
Americký sniper (Alan Robert Murray, Bub Asman)
Birdman (Martin Hernández, Aaron Glascock)
Hobit: Bitva pěti armád (Brent Burge, Jason Canovas)
Interstellar (Richard King)
Nezlomný (Becky Sullivan, Andrew DeCristofaro)
Nejlepší vizuální efekty
Interstellar (Paul Franklin, Andrew Lockley, Ian Hunter, Scott Fisher)
Captain America: Návrat prvního Avengera (Dan DeLeeuw, Russell Earl, Bryan Grill, Dan Sudick)
Strážci Galaxie (Stephane Ceretti, Nicolas Aithadi, Jonathan Fawkner, Paul Corbould)
Úsvit planety opic (Joe Letteri, Dan Lemmon, Daniel Barrett, Erik Winquist)
X-Men: Budoucí minulost (Richard Stammers, Lou Pecora, Tim Crosbie, Cameron Waldbauer)
Nejlepší celovečerní dokument
CitizenFour (Laura Poitras)
Hledání Vivian Maier (John Maloof, Charlie Siskel)
Last Days in Vietnam (Rory Kennedy)
Le Sel de la terre (Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado)
Virunga (Orlando von Einsiedel)
Nejlepší krátkometrážní dokument
Crisis Hotline: Veterans Press 1 (Ellen Goosenberg Kent)
Joanna (Aneta Kopacz)
La parka (Gabriel Serra)
Nasza klatwa (Tomasz Sliwinski)
White Earth (Christian Jensen)
Nejlepší krátkometrážní animovaný film
Feast (Patrick Osborne)
The Bigger Picture (Daisy Jacobs)
The Dam Keeper (Robert Kondo, Daisuke 'Dice' Tsutsumi)
Me and My Moulton (Torill Kove)
A Single Life (Joris Oprins)
Nejlepší krátkometrážní hraný film
The Phone Call (Mat Kirkby)
Aya (Oded Binnun, Mihal Brezis)
Boogaloo and Graham (Michael Lennox)
La lampe au beurre de yak (Wei Hu)
Parvaneh (Talkhon Hamzavi)
Nejlepší výprava.. čo je vlastne pod touto položkou hodnotené? 
Dalo by sa povedat, ze kulisy. V anglictine to je "Best production design", takze tam spadaju interiery aj exteriery (minuly rok mala nominaciu napriklad Gravitacia). Vacsinou to vyhravaju historicke alebo fantasy filmy, v nich kulisy vyniknu najlepsie.
Oh shit, overhyped Birdman.