Torrenty a router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

Torrenty a router

Príspevok od používateľa Qu!r!@5h »

Chcem sa opytat ci ma nejaky vplyv router na stahovanie torrentov (myslim tym najma rychlost), lebo pocul som od par ludi ktori mali router ze im stahovanie torrentov ide pomaly a ze sa tam treba pohrat v nastaveniach. Tak ako to je?
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Stačí, keď si naforwarduješ nejaký port (ktorý potom používaš v nejakom programe na sťahovanie torrentov). Ak to neurobíš, budeš sa môcť pripájať iba v pasívnom móde (a to je zvyčajne pomalšie).
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Torrenty a router

Príspevok od používateľa Indigo »

Qu!r!@5h napísal:Chcem sa opytat ci ma nejaky vplyv router na stahovanie torrentov (myslim tym najma rychlost), lebo pocul som od par ludi ktori mali router ze im stahovanie torrentov ide pomaly a ze sa tam treba pohrat v nastaveniach. Tak ako to je?
Aky mas router a aky torrent client pouzivas ?

www.portforward.com

vsetko si najdi na tento stranke a najdes krasny navod. No inac odporucam u-torrent, ked tahas torrenty. Velmi user friendly, po slovensky, nezere skoro ziadne resources ...

P.S.: Keby si chcel viac poradit, tak mozes pm.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vplyv to a a to taky, ze pokial mas verejnu IP a router na ktorom urcite nebudes mat spravene NATko, tak sa mozes pripajat len na aktivnych uzivatelov, teda uzivatelov s verejnou IP (+NAT). Si teda obmedzeny a mas mensie moznosti peerov. Ak vsak tahat z trackerov, kde je 100+ seederov, tak to hadam ani nespoznas.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Vplyv to a a to taky, ze pokial mas verejnu IP a router na ktorom urcite nebudes mat spravene NATko, tak sa mozes pripajat len na aktivnych uzivatelov, teda uzivatelov s verejnou IP (+NAT). Si teda obmedzeny a mas mensie moznosti peerov. Ak vsak tahat z trackerov, kde je 100+ seederov, tak to hadam ani nespoznas.
Bez NATka som tahal prednedavnom najnovsich Heroes, bolo tam niak 3500 seederov a 15000 peerov a dosahoval som ukrutne 5kB/s rychlosti ...
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

Indigo napísal:Bez NATka som tahal prednedavnom najnovsich Heroes, bolo tam niak 3500 seederov a 15000 peerov a dosahoval som ukrutne 5kB/s rychlosti ...
tu uz ale ide o ten pomer ...15000 peers je naozaj moc
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

XilleR napísal:tu uz ale ide o ten pomer ...15000 peers je naozaj moc
po nastaveni NATka som to stiahol za par minut (mam na to linku). 350 mega proste bolo hned ...
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

Indigo napísal:Aky mas router a aky torrent client pouzivas ?
Mam D-com ADSL Router v3 a pouzivam uTorrent.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Qu!r!@5h napísal:Mam D-com ADSL Router v3 a pouzivam uTorrent.
No ak si sa nenasiel na portforward.com tak mi napis ss a mozem ti s tym pomoct ...
Swiftly
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Swiftly »

A co mam robit ked mam neverejnu IP? Da sa to aj tam nastavit? Uz som to skusal nastavit v routeri, ale potom ked som to cez potom uTorrent overil ci je port otvoreny pisalo, ze nie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Swiftly napísal:A co mam robit ked mam neverejnu IP? Da sa to aj tam nastavit? Uz som to skusal nastavit v routeri, ale potom ked som to cez potom uTorrent overil ci je port otvoreny pisalo, ze nie.
pokial mas neverejnu IP, tak nic ako port forwarding na tvojom routri nema zmysel. Port by musel naforwardovat priamo provider u seba.
Swiftly
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Swiftly »

Takze moje pripojenie ked chcem stahovat cez torrent nema 100% vyuzitie. Dik za odpoved
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:pokial mas neverejnu IP, tak nic ako port forwarding na tvojom routri nema zmysel. Port by musel naforwardovat priamo provider u seba.
Ani u T-Comu ani teraz u Orange-u nemam verejnu ip adresu a nemal som problem naforwardovat proty v routeri a vsetko islo tip top.
chrono
VIP
VIP

Indigo napísal:Ani u T-Comu ani teraz u Orange-u nemam verejnu ip adresu a nemal som problem naforwardovat proty v routeri a vsetko islo tip top.
Pokiaľ viem T-Com používa verejné IP (teda aspoň pri aDSL).

// chrono: Ak by si naozaj nemal verejnú IP (nehovorím o statickej), tak by tie porty musel naforwardovať tvoj ISP.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Indigo napísal:Ani u T-Comu ani teraz u Orange-u nemam verejnu ip adresu a nemal som problem naforwardovat proty v routeri a vsetko islo tip top.
1) T-Com ma verejene IP pri ADSL a dokonca aj pri modemovom pripojeni
2) Pokial si naforwardujes na svojom routri porty a mas priedelenu neverejnu IP, dosiahnes uplne rovnaky vysledok ako s nenaforwardovanymi portami.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak to mi je novinka ;) No ja som bol vzdy v tom, ze nemam verejnu ip adresu ... Dik za info ;)
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

A ked uz dostahujem torrent a potom uz len seedujem-je to potrebne doseedovat ho cely alebo mozem torrent subor vymazat a uz sa na to vykaslat???
chrono
VIP
VIP

Ak to nie je nejakej stránky kde vyžadujú nejaký minimálny pomer zdieľania, tak je to jedno. (ak je to verejný tracker, tak na pomere zdieľanie nezáleží)
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

chrono napísal:Ak to nie je nejakej stránky kde vyžadujú nejaký minimálny pomer zdieľania, tak je to jedno. (ak je to verejný tracker, tak na pomere zdieľanie nezáleží)
Mam to z mininova.org.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na Mininove to mozes stopnut po dotahani, ale slusnost kaze to nechat bezat. Ked to nechali kvoli tebe bezat ludia, tak by si to mohol nechat aj ty. Ked spravis ratio 1.0, tj. uploadnes rovnako ako si downloadol, tak mozes v klude spavat.
Napísať odpoveď