Chcem sa opytat ci ma nejaky vplyv router na stahovanie torrentov (myslim tym najma rychlost), lebo pocul som od par ludi ktori mali router ze im stahovanie torrentov ide pomaly a ze sa tam treba pohrat v nastaveniach. Tak ako to je?
Stačí, keď si naforwarduješ nejaký port (ktorý potom používaš v nejakom programe na sťahovanie torrentov). Ak to neurobíš, budeš sa môcť pripájať iba v pasívnom móde (a to je zvyčajne pomalšie).
Qu!r!@5h napísal:Chcem sa opytat ci ma nejaky vplyv router na stahovanie torrentov (myslim tym najma rychlost), lebo pocul som od par ludi ktori mali router ze im stahovanie torrentov ide pomaly a ze sa tam treba pohrat v nastaveniach. Tak ako to je?
vsetko si najdi na tento stranke a najdes krasny navod. No inac odporucam u-torrent, ked tahas torrenty. Velmi user friendly, po slovensky, nezere skoro ziadne resources ...
Vplyv to a a to taky, ze pokial mas verejnu IP a router na ktorom urcite nebudes mat spravene NATko, tak sa mozes pripajat len na aktivnych uzivatelov, teda uzivatelov s verejnou IP (+NAT). Si teda obmedzeny a mas mensie moznosti peerov. Ak vsak tahat z trackerov, kde je 100+ seederov, tak to hadam ani nespoznas.
hojko napísal:Vplyv to a a to taky, ze pokial mas verejnu IP a router na ktorom urcite nebudes mat spravene NATko, tak sa mozes pripajat len na aktivnych uzivatelov, teda uzivatelov s verejnou IP (+NAT). Si teda obmedzeny a mas mensie moznosti peerov. Ak vsak tahat z trackerov, kde je 100+ seederov, tak to hadam ani nespoznas.
Bez NATka som tahal prednedavnom najnovsich Heroes, bolo tam niak 3500 seederov a 15000 peerov a dosahoval som ukrutne 5kB/s rychlosti ...
Indigo napísal:Bez NATka som tahal prednedavnom najnovsich Heroes, bolo tam niak 3500 seederov a 15000 peerov a dosahoval som ukrutne 5kB/s rychlosti ...
tu uz ale ide o ten pomer ...15000 peers je naozaj moc
A co mam robit ked mam neverejnu IP? Da sa to aj tam nastavit? Uz som to skusal nastavit v routeri, ale potom ked som to cez potom uTorrent overil ci je port otvoreny pisalo, ze nie.
Swiftly napísal:A co mam robit ked mam neverejnu IP? Da sa to aj tam nastavit? Uz som to skusal nastavit v routeri, ale potom ked som to cez potom uTorrent overil ci je port otvoreny pisalo, ze nie.
pokial mas neverejnu IP, tak nic ako port forwarding na tvojom routri nema zmysel. Port by musel naforwardovat priamo provider u seba.
Indigo napísal:Ani u T-Comu ani teraz u Orange-u nemam verejnu ip adresu a nemal som problem naforwardovat proty v routeri a vsetko islo tip top.
1) T-Com ma verejene IP pri ADSL a dokonca aj pri modemovom pripojeni
2) Pokial si naforwardujes na svojom routri porty a mas priedelenu neverejnu IP, dosiahnes uplne rovnaky vysledok ako s nenaforwardovanymi portami.
Ak to nie je nejakej stránky kde vyžadujú nejaký minimálny pomer zdieľania, tak je to jedno. (ak je to verejný tracker, tak na pomere zdieľanie nezáleží)
chrono napísal:Ak to nie je nejakej stránky kde vyžadujú nejaký minimálny pomer zdieľania, tak je to jedno. (ak je to verejný tracker, tak na pomere zdieľanie nezáleží)
Na Mininove to mozes stopnut po dotahani, ale slusnost kaze to nechat bezat. Ked to nechali kvoli tebe bezat ludia, tak by si to mohol nechat aj ty. Ked spravis ratio 1.0, tj. uploadnes rovnako ako si downloadol, tak mozes v klude spavat.