transport z Stansted-u do centra Londyna

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

transport z Stansted-u do centra Londyna

Príspevok od používateľa marat01 »

Caute,

chystam sa na maly vylet do Londyna a chcel by som ist len na par hodin. Ryanair ma teraz celkom pohodove ceny, tak by som siel s nim. Viete mi poradit, ako je to s transportom zo Stanstedu do centra? zaujima ma kolko casu, penazi, ako casto to chodi a tak :)
chcel by som ist 19/04/2008, na Stansted by som mal prist o 11:15:00 a spiatocne lietadlo odlieta o 18:55:00. pokial pocitam s tym, ze budem mat web check-in, tak mi staci prist na letisko okolo 18tej. tzn. cca 6h 45 min cisteho castu na 2x transport z Stansted do centra a jednu kavu :).
Mate niekto skusenosti s takymto sialenstvom? :)
IZZi-BA
Star
Star

Príspevok od používateľa IZZi-BA »

viem ja som isiel busom z tade cca hodinu na Marble Arch ale neviem kolko som platil tiez som isiel Ryanairom cakal som od priletu tak asi hodinku kym som vsetko vybavil dost velke letisko a za 10min som sadol do busu a isiel som ale fakt cenu neviem ale myslim ze kazdu hodinu chodia tie busi
Vesper
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Skoro z každého letiska premáva kyvadlová doprava do mesta pri ktorom leží takže myslím že ani Stansted nebude výnimkou. Cena sa môže pohybovať tak okolo 10 pounds cca. Každopádne ak letíš Ryanairom tak stratový nebudeš :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ked sme boli vlani v LON, tak nas stal bus TerraVision asi 12E. Myslim ze listky predava RYR aj na palube, mozno este so zlavou. Na co je vsak treba davat si pozor je moznost zapchy, 3h+ cesta na letisko alebo do centra nie je vynimkou. a tisicka len na cestu do mesta, jednu kavu a cestu s5... no neviem :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Shuttle od National Express a ine, NE da sa objednat aj dopredu cez net (www.nationalexpress.com). vsetky info tuna
http://www.londontoolkit.com/travel/stansted_airbus.htm
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Priamo na palube lietadla si môžeš kúpiť lístok na vlak do centra za zvýhodnenú cenu. Stojí tuším 20 GBP spiatočný a je to Stansted Express. Premáva každých 15min a hodí ťa na Liverpool st alebo na Victoriu, čo je úplné centrum a odtiaľ sa dostaneš už všade.
Keď ideš len na jeden deň na otočku, tak by som ti navrhovala odviesť sa do centra tým vlakom a tam porobiť malý sightseeing.
Napr: z Liverpool st. vezmi Circle line, ktorou sa dostaneš napr. ku Tower bridge, Westminster Abbey, Big Benu,... Na každej metro stanici máš zadarmo malú mapku, s ktorou už trafíš ku všetkým pamiatkam v meste. Za deň sa dajú stihnúť aspoň základné pamiatky.
Keď potrebuješ viac info o Londýne, napíš mi a rada poradím :)

A ešte niečo - ak by si náhodou zvažoval lacnejší transport, teda autobus (National Express), tak to by som ti v tvojej situácií neodporúčala, nakoľko to trvá strašne dlho.
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Zuzka vdaka za rady.
Tak nejak si to predstavujem, rano pridem, odveziem sa do centra, prebehnem tie zakladne pamiatky a idem domov :). Najradsej by som siel tym vlakom, vyhol by som sa zapcham a podobnym veciam. Potom z Liverpool St. sa ku Westminster Abbey dostanem ako?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Z Liverpool st si vezmi Central line (žltá linka) a vystúp na Westminster. To si hneď pri Big Benovi a Westminster Abbey je hneď vedľa. Lístok na metro sa ti oplatí kúpiť asi na každú cestu zvlášť, lebo celodenný lístok v centre výjde dosť draho a toľko ani nebudeš cestovať. V centre sa oplatí viac chodiť pešo, ako metrom, keď chceš aj niečo vidieť.
Inak dobré mapy a info o transporte a cenách v Londýne nájdeš tu
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

vezmi si bus National Express:
chodi kazdych 15 min nonstop a na:
Golders Green: 8 libier
Victoria Station: 10 libier

to co viem, no ma aj ine zastavky.

//ceny leto 2007
IZZi-BA
Star
Star

marat01 toto bola daka stavka ci co jedno dnovy vylet do Londyna??? :) :)
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

IZZi-BA napísal:marat01 toto bola daka stavka ci co jedno dnovy vylet do Londyna??? :) :)
No da sa to tak nazvat :)
Jedna kamoska nikdy neletela a som jej slubil, ze ho niekam vezmem. A platit vylet do UK pre dvoch na 2-3 dni sa mi velmi nechce, kedze tam v juli idem na tyzden
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ZAP - práve to by som mu neodporúčala, nakoľko to tým hlúpym busom trvá strašne dlho. Absolvovala som to len raz a never more. Zbytočné zabíjanie času a najmä keď je tam len na jeden deň.
IZZi-BA
Star
Star

kokos ale dobre to vyznie co robis zajtra a letim do londyna na kavu ale vecer som doma :D
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

IZZi-BA napísal:kokos ale dobre to vyznie co robis zajtra a letim do londyna na kavu ale vecer som doma :D
Znie to uzasne, aj ja vravim. Ti niekto povie, ze kde si bol, nedalo sa ti dovolat. a ty s maximalne kludnym hlasom povies: bol som na kavu... v londyne :)
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Presne ako vravi zuzkazuzka, Stansted Express jednoznacne. Busom som isiel aj ja iba raz a na Victoriu to vtedy trvalo asi hodinu a pol. Chod busom a mozno nestihnes ani tu kavu :wink:
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

zuzkazuzka napísal:ZAP - práve to by som mu neodporúčala, nakoľko to tým hlúpym busom trvá strašne dlho. Absolvovala som to len raz a never more. Zbytočné zabíjanie času a najmä keď je tam len na jeden deň.
no jeden den to uslo mojmu oku, tak to jednoznacne vlak, a mozno by nebol odveci aj taxik, ten by ho uz zaviezol potom uplne presne kam chce, i ked tie su velmi drahe...
Napísať odpoveď