Zdravim asi 5 mesiacov do zadu mi menili komplet spojku.
Problem je v tom ze ked preradujem rychlost a pustam spojku tak sa auto rozvibruje v urcitom momente asi tak 4/5 polohy spojkoveho pedala, robi to vecsinou na prvom a druhom prevodom stupni na 3 malokedy. ak je motor studeni nerobi to vobec ale ak sa motor zahreje tak to robi stale. treba zase menit celu spojku ????? ak to nebudem riesit nemoze sa tam nieco vaaazne dosrat ?
k-u-l-i napísal:Zdravim asi 5 mesiacov do zadu mi menili komplet spojku.
Problem je v tom ze ked preradujem rychlost a pustam spojku tak sa auto rozvibruje v urcitom momente asi tak 4/5 polohy spojkoveho pedala, robi to vecsinou na prvom a druhom prevodom stupni na 3 malokedy. ak je motor studeni nerobi to vobec ale ak sa motor zahreje tak to robi stale. treba zase menit celu spojku ????? ak to nebudem riesit nemoze sa tam nieco vaaazne dosrat ?
diky
Lamela je nova a potrebuje sa vydrat... ked ju trochu zoderes tak pojde v pohode
mozno si niekto pameta ako som to pisal o probelme s vibraciami na volnobehu. vtedy mi povedali v servise ze moze to byt zotrvacnikom alebo spojkou ze hadze zotrvacnik tak na skusku som dones celu spojkovu sadu aj s loziskom s tym ze LEN NA VYSKUSANIE...spojku som predtym mal dvojrocnu a mala nabehane nieco cez 20 000 tisic km cize staru mi netrebalo absolutne menit. tie dilina mi nechali novu spojku a to som si vsimol az vtedy ked som chcel ju odniest naspet do obchodu tak pozeram do krabice a tam moja stara spojka. Problem bol nakoniec niekdy uplne inde cize nic to nemalo so spojkou. Menili mi tam vsetko:
Lamelu
pritlacny,
lozisko,
a kupil som aj pouzity zotrvacnik (JEDNOHMOTA)
no a po vymene som si vsimol ze mi to medzi preradovanim vibruje.
s tym vypalovanim spojky ze je nova... no myslel som nato aj ja tak ze ju trosku vytocim skusal som vselijak na jedotke a otacky 3500 a pomale pustanie (bolo az citis specenost) nepomohlo skusal som dat 5tku a vytacat podla smradu som usudil ze som ju dost napiekol a vtedy to akoze pomoze tak mozno na pol hodiy ze pekne hladku zabera spojka ale potom to pomaly s mensimi vibraciami zacne zase a potom neskor je to zase tak takze ja uz nechapem... napr nerobi mi to vobec ked rano idem do roboty a motor je studeny spojka kraaasne zabera no staci ze motor sa trochu ohreje a uz je to citit. inac spojkovy pedal chodi krasne a zabera rovnomerne...