Trasenie volantu pri brzdeni
-
demovic_svk
Medium Star
Trasenie volantu pri brzdeni
ked zabrzdim tak mi trasie volant bude to len tym ze su zle vyvazene kolesa ? lebo menil som kotuce aj platnicky cca pred pol rokom
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Trasenie volantu pri brzdeni
Dovodov moze byt vela, mozu to byt kotuce, naboj, silentbloky napravy...
Servis treba navstivit.
Kto vie ako vyzerajú kotúče. Mohli sa zvlniť a preto ti trasie volantom pri brzdení.
Ja nacrtnem len na okraj, ze to ze bol na servise brzd neznamena ze mu tie kotuce vymenili, stalo sa neraz ze to servismen stiahol na sustruhu a strekol zinkom, odprezentoval na mieste novykotuc a po tyzdni sa objavi trasenie, lebo kotuc je tenky jak ziletka a v sekunde ma 500°C
-
demovic_svk
Medium Star
menil mi to kamarat mechanik ..tak najskor skusim vyvazenie co to povie a potom to bude asi naboj lebo ked zabacam tak to niekedy tak huci
Ak to huci, tak to bude najskor naboj.
-
demovic_svk
Medium Star
aaha tak skusim to zajtra pozriet dakujem zatial
-
Kibo
Hardcore addict
Ak by to bolo vyvážením kolies, tak to trasie aj bez brzdenia. Ak je to vyslovene iba pri brzdení, išiel by som po kotúčoch, ak budú OK, tak by som išiel po prvkoch nápravy - čapy, ramená,...
Ak to hučí iba pri zatáčaní, môže to byť homokinetický kĺb alebo ložisko. Homokineťák skôr praská, ložiská hučia a niekedy ako keby si ťahal za sebou kotvu
Ak to hučí iba pri zatáčaní, môže to byť homokinetický kĺb alebo ložisko. Homokineťák skôr praská, ložiská hučia a niekedy ako keby si ťahal za sebou kotvu
-
RATZINGER666
Darca
ak sa jazdi iba po meste, pripadne mimo ale nizsimi rychlostami, moze sa stat, ze nie je to trasenie poznat, ak je to teda nevyvazenostou alebo ohnutymi diskami... najskor by som to odporucil prehnat kdesi rychlejsie cez 100-120km/h a sledovat to...
okrem horeuvedenych moznosti to moze byt este napriklad aj brzdovy strmen, ten treba prekontrolovat tiez este predtym, ako sa zacnes sustredit na napravy...
okrem horeuvedenych moznosti to moze byt este napriklad aj brzdovy strmen, ten treba prekontrolovat tiez este predtym, ako sa zacnes sustredit na napravy...
ja mam tento isty problem..trasie mi volantom pri brzdeni a kope do pedala
to je abs
asi ťažko kedže pedál som nemal na podlahe vobec možno tak v polovici chodu a cesta bola v tom useku dobrá žiadne nerovnosti výmoly alebo pododbne..keď by som rpešiel cez jamu a prudšie pribrzdil v nej abs sa zopne to mám doskušané ale toto nie.toto je niečo iné a asi to budu tie kotuče
dekarbon je dosť možné, že to ABS aj bude. Mne zrejme "vyskratovalo" ABS, keď mi na snímač prsklo vodu z kaluže. Najprv sa mi rozsvietila iba kontrolka ABS a potom po cca 10 minútach jazdy zhasla. No keď som brzdil, tak pedál "kopal" aj napriek tomu, že som ho iba jemne stláčal. No brzdiť to brzdilo normálne. Po cca piatich prudších brzdeniach to prestalo robiť. Pýtal som sa na to aj na príslušnom fóre a povedali mi, že káblik od ABS snímača bude mať niekde poškodenú izoláciu. Vtedy to zvykne takto za blbnúť.
hm.teraz si mi dal chrobáka do hlavy lebo ja som bol po celý čas v tom že abs to robiť nemôže ..proste nechcel som si pripustiť nejuaké poškodenie izolácie..ano je pravda že som párkrát sa trepal cez velku kaluž pomaly male jazero sa to da nazvať hoci to bolo v zakrute ale bola to iba velka mlaka..no ale čo tým chcem povedať je to že spočoatku ako mi vymenili tlmiče mi to nerobilo..bvšetko bolo ok auto brzdilo normálne..bez nejakeho trasenia a pototm ked som pochytal zopár výtlkov prešiel zopárklrát takouto mlákou tak to začalo robiť..buď je to teda tak ako vravíš že sa mi porušila izolácia na abs káblia lebo..ja neviem ale pri abs mi nikdy netriaslo do volantu iba v pedali som to citil
Svoj príspevok som myslel sarkasticky, priznávam, ale tak čo ti môže kopať do brzdového pedála? Len ABS.
dekarbon nemusí byť primárne len poškodená izolácia na kábli. Môže byť poškodený konektor, zoxidovaný, poprípade vzniká skrat priamo v čidle. Ja si počkám na krajšie počasie a potom vyberiem všetky tie kábliky a skontrolujem ich izolácie a konektory. Ja budem mať niekde tam problém. Mne to takto zahaprovalo dokopy možno tak 4-5x za celý čas, odkedy mám toto auto. Ak budem mať len poškodenú izoláciu, tak je jednoduché pre mňa ju opraviť. Taktiež ani konektor by mi nemal robiť problémy, ak tam nebude nejaký atypický samozrejme. Ja som si istý len s jednou vecou. ABS na pravom prednom kolese musí byť úplne v poriadku. Ak by mi vyhlásilo chybu ABS na prednom pravom kolese, tak by mi ani neukazovalo rýchlosť, ktorou idem.
-
tacosi
Moderátor
To bude nejaka blbost nie ? To sa mi nezda,pretoze rychlost kolesa v pravotocivej a lavotocivej zakrute,je dost rozdielna.
Vidim ze si zbehly ...Noobsz DJ napísal:dekarbon nemusí byť primárne len poškodená izolácia na kábli. Môže byť poškodený konektor, zoxidovaný, poprípade vzniká skrat priamo v čidle. Ja si počkám na krajšie počasie a potom vyberiem všetky tie kábliky a skontrolujem ich izolácie a konektory. Ja budem mať niekde tam problém. Mne to takto zahaprovalo dokopy možno tak 4-5x za celý čas, odkedy mám toto auto. Ak budem mať len poškodenú izoláciu, tak je jednoduché pre mňa ju opraviť. Taktiež ani konektor by mi nemal robiť problémy, ak tam nebude nejaký atypický samozrejme. Ja som si istý len s jednou vecou. ABS na pravom prednom kolese musí byť úplne v poriadku. Ak by mi vyhlásilo chybu ABS na prednom pravom kolese, tak by mi ani neukazovalo rýchlosť, ktorou idem.
Rychlomer je na 99,99% z prevodovky oska na vystupnom hriadeli.
Cidla ktore pocitaju otacky kola naozaj sluzia iba na indikacie pre ABS,ASR,ESP a inu elektroniku a nemyslim zeby skratovalo ked z neho ide jeden kabel ktory zvysuje a znizuje odpor na zaklade sily magnetickeho pola
Edit: ano idu dva tak sa mylim asi