Trema

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mávate trému?

Áno,často
21
32%
Občas
39
59%
Nikdy
6
9%

Celkom hlasov: 66

thief596
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Trema

Príspevok od používateľa thief596 »

predomnou tu bola zalozena tema ze Strach a Trema.tak ma napadla taka vec, vy by ste mali odvahu spievat napriklad v Superstar ? :) myslim tym ci by vo vas bolo tolko odhodlania postavit sa pred cca 25 tis divakov a to nehovorim o tych co su pri TV 8) mno..to som zvedavy co vy na to
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ja ked hram na gitare pred jednym kamaratom tak ma ruky neposluchaju :D
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Cim viac nieco zopakujes tym trema ubuda ja som castokrat mal prejavy pred celou skolou alebo pred mojou triedou prezentovat referaty a ine a nikdy som necitil tremu :) nemyslim si ze som tremista ....
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

ja som toto spociatku pocitoval ked som mal robit nejaku cinnost pred viacerymi ldumi :) a najhorsie to bolo vzdy ked som ja nechcel a postupne ma presviedcali a potom som suhlasil ci sa jedna o hru na gitare alebo o spev alebo tanec to je jedno... a potom som prisiel na taku metodu ze povie ti niekto ze sprav taku vec a jednoducho neriesis a spravis (hovorim samozrejme o normalnym veciach nie take ze skoc z okna) a ked si clovek takymto sposobom pomaly zvyka tak casom zvladne aj napor vacsieho poctu divakov a trema je zazehnane :) hlavne si netreba mysliet ze vsetci sa pozeraju a cakaju kedy spravis chybu :wink:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Ked sa mám nejako slovne prezentovať/niečo prezentovať pred ludmi tak tremu nemam ale ked dojde k nejakym doležitým skúškam tak sa klepem jak stara pračka :(
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

tremu pred ludmi nemam.. akurat ked sa jedna napriklad o take daco ako napisal Digital... skusky atd...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

S tremou som sa musel naučiť bojovať už v mladom veku, čiže dnes ju viem spontánne potláčať. Nie vždy sa to podarí, záleží aj od okolností...
Ale tréma pre mňa znamená už iba niečo nepotrebné a škodlivé...
Napr.: Keď sa mám prezentovať pred sálou plnou ľudí nemám problém - cítim sa ako vo svojom živle. Ale napríklad keď mám zahrať na klavíri malému publiku, tak trému mám jak delo...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

zamlada som hraval na flautu, obcas boli vystupenia, a nepamatam si, ze by som mal tremu (doteraz si pamatam len, ze som ani nevedel, co to slovo znamena, ucitel mi to vysvetlil :D ).
No a trema pred skuskou sa ani moc nekona, akurat co nemam ani chut do jedla ani nic, len to uz chcem mat z krku. Nemam rad, ked pri cakani na skusku vsetci stresuju a prenasaju to na mna. Ked nedam na prvykrat, tak mam este dva pokusy, a ja sa ucim vzdy dost uz na prvykrat, tak vo co gou? :coffee:
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Mávate trému?

Príspevok od používateľa Lomenia »

Ja veľmi často,aj ked čakám na autobus,mám trému či budem sedieť :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mna by skor zaujimalo, kto tremu vobec nema. Myslim, ze tremu mavaju vsetci, len zalezi na stituacii, ci je viac stresujuca alebo nie.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja tremu fakt nemavam , asi to vyplyva s mojej povahy , niekedy som trocha maval pred zapasom ,ale to uz je davno prec, ja fakt tremu nemavam.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

A čo takto pohľadať? :D
http://www.hojko.com/trema-t67560.html? ... ht=tr%E9ma

// Temy spojene. Tomasito
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

jj hojko :) zalezi od situacie...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

od situacie a ci si clovek veri :-) ked idem dade kde som si sebou isty nemam tremu ked idem dade kde idem podvadzat napr zapocet a neviem vsetko takze mam daku pomocku tak tam uz tremu mam lebo som si neni sebou isty lebo napr tie tahaky nefim dobre pouzivat :-D
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

nastastie som tremu nikdy nemal, a niekedy sa mi v stresovej situacii pracuje/robi to co mam aj lepsie. denne vidim, aka je to konkurencna vyhoda:)
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

No trému ma každý človek vsugerovanú vo svojom správaní, ide len o to ako ju každý jedinec dokáže ovládať...

Napr: ja mávam trému, len málo kedy...v minulosti to bolo, ak som sa zoznamoval s dievčatami...vtedy to bolo akože niečo nenormálne...

Ale teraz, keďže už mám svojho miláčika, tak to teraz už neriešim... a trému nemávam...zatiaľ :smt047
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

no tak v Superstar co ja viem, ja by som sa tam neprihlasil radsej :D ale tremu kazdopadne mavam, si pametam casy ked sme ako maly museli v skole recitovat Hviezdoslavov kubin a ja som prisiel pred tabulu a OKNO, no proste super, ak sa jedna o taketo recitaly (ci ako to nazvat) tak mavam velmi velku tremu, ak sa jedna o herectvo, ze musim daco zahrat, tak tam ani moc nevidim divakov cize si hovorim ze to vsetko hram iba pre seba a ta trema uplne opadne
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

tremu velmi nemavam, poriadnu tremu som mal vtedy ked som bol prvy krat za mikrofonom, ale teraz uz vobec nie ci sa jedna o zive vysielanie, nahravanie, akcie pred publikom alebo aj divadlo... :mikro:
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

tremu mam vzdy,ked mam vystupit pred nejakymi ludmi na verejnosti.asi to bude tym,ze nemam vela skusenosti s takymito situaciami a vzdy,ked mam pred niekoho predstupit,roztrasu sa mi kolena.napriklad ked som mala recnicky prejav v skole,mala som taku tremu,ze som si nic nepamatala(aj ked predtym som to doma cvicila) a musela som to vsetko precitat z papiera.takze je jasne,ze do superstar a podobnych sutazi by som sa neodvazila prihlasit ani keby som rovno vedela super spievat
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

Tiez viem o sebe, ze mam vasciu tremu pred ludmi , ale snazim sa s tym nejako vyrovnat. Vybrala som si, ze budem robit seminarku a budem ju prezentovat pred ludmi ale to som nemusela robit . Hoci mi stale hovorili, ze mam rozpravat hlasnejsie, dopadlo to na vybornu . :)

IMO clovek saby sa mohol tremy zbavit alebo ju zmiernit tym, ze bude bude castejsie vystupovat na verejnosti a samozrejme musi si zacat viac doverovat, cize je to dlhodoby proces . :)
Napísať odpoveď