Treningovy plan
-
baccardi42
Light Expert
Treningovy plan
Ahojte
Potrebujem poradit ohladom nejakeho treningoveho planu zameraneho na kondiciu, najlepsie ak mate niekto nieco vyskusane, alebo ak poznate nejake dobre stranky kde by sa dalo nieco nastudovat.
Rozhodol som ze idem znova hrat volejbal registrovane (2.ligu) a potrebujem sa zhruba do mesiaca a pol dostat do dobrej kondicie.
Poslednym casom som behaval a kazde rano a sem-tam bicykel.Chcel by som to ale robit trosku konceptnejsie,mate niekto s takouto pripravou skusenosti?
Potrebujem poradit ohladom nejakeho treningoveho planu zameraneho na kondiciu, najlepsie ak mate niekto nieco vyskusane, alebo ak poznate nejake dobre stranky kde by sa dalo nieco nastudovat.
Rozhodol som ze idem znova hrat volejbal registrovane (2.ligu) a potrebujem sa zhruba do mesiaca a pol dostat do dobrej kondicie.
Poslednym casom som behaval a kazde rano a sem-tam bicykel.Chcel by som to ale robit trosku konceptnejsie,mate niekto s takouto pripravou skusenosti?
Re: Treningovy plan
ráno a večer- 50 klikov a brušákov ( možeš aj viac ak zvládaš) samozrejme behávať, bicykekl prípadne posilovať , zahrať si futbal, tenis to sú najlepšie športy na kondičku a takbaccardi42 napísal:Ahojte
-
baccardi42
Light Expert
no jo...zatial som robil 3x40 klikov,3x30 brucho...chodievam na bicykel - tak v priemere 30-40 km kazdy druhy den + beh okolo 3 000 m kazde rano...Stoffo10 napísal:ráno a večer- 50 klikov a brušákov ( možeš aj viac ak zvládaš) samozrejme behávať, bicykekl prípadne posilovať , zahrať si futbal, tenis to sú najlepšie športy na kondičku a tak
a v panelaku som skakal schody (cize obojnoho od prizemia az hore - byvame na 8.poschodi.)
skor som mal na mysli ci niesu nejake konkretne plany niekde k dispozicii..specialne cvicenia trebars na volejbal
lebo ja som nic nenasiel
Kondička a volejbal? To mi vôbec nejde dokopy, volejbal je čo sa kondičky týka jeden z najmenej náročných športov, to bol dosť nešťastný príklad. Ale tak na kondičku by mal pomôcť ten beh, bicykel, plávanie. Pozri ale tiež http://www.beh.sk/ je tam kopec užitočných rád čo sa behania a celkovo športu týka.
jojoj chlapče tak ty máš kondičku na futbalistu - na volejbal si v pohodebaccardi42 napísal:no jo...zatial som robil 3x40 klikov,3x30 brucho...chodievam na bicykel - tak v priemere 30-40 km kazdy druhy den + beh okolo 3 000 m kazde rano...
a v panelaku som skakal schody (cize obojnoho od prizemia az hore - byvame na 8.poschodi.)
skor som mal na mysli ci niesu nejake konkretne plany niekde k dispozicii..specialne cvicenia trebars na volejbal
lebo ja som nic nenasiel
-
baccardi42
Light Expert
to by si sa divil,kamarat...volejbal nieje len stat na mieste a cakat,kym ide na teba lopta..moj nazor je,ze volejbal je na kondicku dost narocny..uz ho hravam nejaky ten rok...to je sport,kde musis byt neustale v strehu...nepoznam sport v ktorom by sa viac namahali nohy,kolena,stehna...okrem vzpieraniaInnocence napísal:Kondička a volejbal? To mi vôbec nejde dokopy, volejbal je čo sa kondičky týka jeden z najmenej náročných športov, to bol dosť nešťastný príklad. Ale tak na kondičku by mal pomôcť ten beh, bicykel, plávanie. Pozri ale tiež http://www.beh.sk/ je tam kopec užitočných rád čo sa behania a celkovo športu týka.
diky za link,pozriem co to..
ja poznám- futbal,tenis, basketbal jojojojbaccardi42 napísal:to by si sa divil,kamarat...volejbal nieje len stat na mieste a cakat,kym ide na teba lopta..moj nazor je,ze volejbal je na kondicku dost narocny..uz ho hravam nejaky ten rok...to je sport,kde musis byt neustale v strehu...nepoznam sport v ktorom by sa viac namahali nohy,kolena,stehna...okrem vzpierania
diky za link,pozriem co to..
-
baccardi42
Light Expert
no neviem..basketbal je narocny na kolena,tenis na ruky a ramena..futbal na kondicku..a na nohy (ked ta niekto prebrusiStoffo10 napísal:ja poznám- futbal,tenis, basketbal jojojoj
...myslim ze na stehna nieje narocnejsi sport ako volejbal...to je moj nazor...
ty robis nejaky sport?
tak môže byť no........ jj hrám futbalbaccardi42 napísal:no neviem..basketbal je narocny na kolena,tenis na ruky a ramena..futbal na kondicku..a na nohy (ked ta niekto prebrusi)
...myslim ze na stehna nieje narocnejsi sport ako volejbal...to je moj nazor...
ty robis nejaky sport?
Vo volejbale musíš makať cez výmeny, ale ber do úvahy veľkosť ihriska (polovica 9x9 metrov) ďalej to, že na ihrisku je 6 mužov a nakoniec fakt, že medzi výmenami sú krátke prestávky, kde sa môžeš vydýchať. Pre mňa sú futbal, basketbal a tenis určite náročnejšie športy - oveľa viac sa nabeháš, beháš hore-dole..
Volejbal nehrám aktívne, ale určite mi nepríde ako nejaký extra namáhavý šport na kondičku. Tak ale zas to určite nie je ani nejaké prechádzanie sa.
Čo sa týka tých plánov, skús sa popýtať na iných fórach, tu moc odborníkov nenájdeš.
http://posilnovanie.sk/
http://www.ironfactor.cz/
Určite tam buď nájdeš nejaké kondičné tréningy, alebo sa popýtaš.
Čo sa týka tých plánov, skús sa popýtať na iných fórach, tu moc odborníkov nenájdeš.
Určite tam buď nájdeš nejaké kondičné tréningy, alebo sa popýtaš.
-
profik
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kazdy den predlzuj beh, nebehaj vzdy rovnako dlho a rovnaku vzdialenost, kondicia potom velmi nerastie. Napr. teraz behavas tych 3000m za cca 12-15min(neviem ako behas) a podla toho predlzuj tento beh kazdy den o cca 5 min a dlzku k tomu umernu. Zacni napr na tych 3000m za 15min, na druhy den si zabehni 4000m za 20-22min, a tak to postupne stupnuj po 5min. Neviem ako tebe, ale mne sa ovela lepsie beha trat ako ovaly resp, polovicu jednym smerom otocis sa odbehnes naspet.