Trestný čin výtržníctva
Trestný čin výtržníctva
Máte niekto s týmto skúsenosti? Boli ste za to trestaný? Ako ste dopadli?
(Cez víkend kamaráti rozkopali kôš, ležali na strede hlavnej cesty, opitý a nemajú ešte 18, policajti to videli na kamere (majú to nahraté) hneď tam prišli a zobrali ich zavolali štátnych tí si zapísali všetky údaje ich atď...a idú to teraz riešiť ako trestný čin výtržníctva...čo im môže hroziť ? (Fúkať im nedali)
(Cez víkend kamaráti rozkopali kôš, ležali na strede hlavnej cesty, opitý a nemajú ešte 18, policajti to videli na kamere (majú to nahraté) hneď tam prišli a zobrali ich zavolali štátnych tí si zapísali všetky údaje ich atď...a idú to teraz riešiť ako trestný čin výtržníctva...čo im môže hroziť ? (Fúkať im nedali)
-
Peter_Retep
VIP
Re: Trestný čin výtržníctva
no ono dostanu zrejme pokutu pripadne podmienku pokial ma dobre naucili v skole
+ nahrada skody za ten kos...ale inak by im nemalo nic take strasne hrozit...mozno ak bude dobry sudca tak nejake tie verejnoprospesne prace...
No a za to že boli opitý a nemajú 18, tak to sa nerieši hneď tak že zoberú dávky keď sa to stalo prvý krát ?
pekne do basy aspon na mesiac + nahrada skody inak pekne hoveda
-
Peter_Retep
VIP
som si to pozrel v zakone a vytrznictvo je len priestupok...a kedze su to mladistvi tak tam budu nejake verejnoprospesne prace zrejme mozno ani to nie a vyviaznu s podmienkou ak natrafia na normalneho sudcu, resp. prokuratora. A to ze boli opiti neviem ci moze mat vplyv(netusim ci sa to napisalo do zapisnice kedze im nedali ani fukat). Ale nebojte sa postih mat nebudete. A ako trestny cin sa to posudzovat nebude....na 100%.
Fuu tak to ti ďakujem, určite im odľahne...
Ale prosim ta kto by im dal podmienku za rozkopanie kosa, si normalny? Dostanu pokutu a tym to hasne.
-
Peter_Retep
VIP
len som ho upovedomil o vsetkych moznych nasledkoch....tot vse
To je sice pekne ale v skutocnosti je to uplne inak, za toto si podmienku ani neviem predstavit. Stretol som sa s uplne inymi situaciami ako tazke ublizenie na zdravi + poskodenie majetku. Podla tvojej knihy a skoly by siel dotycny sediet na x rokov, v skutocnosti zaplatil 50€ pokutu, preplatil okno na aute a siel domov. A nie nemal stastie ani znamosti, kazdy vedel ze z toho nebude ani len podmienka.Peter_Retep napísal:len som ho upovedomil o vsetkych moznych nasledkoch....tot vse
Verejnoprospesne prace som u nas v akcii este ani nevidel, to len ty asi zijes v amerike.
-
Peter_Retep
VIP
co si agresivny.....ja hovorim aka je platna pravna uprava a nie co deje....a to ublizenie na zdravi...bol tam umysel alebo nedbanlivost? robis sa mudry a pri tom o tom nevies nic. to len na margo tej ameriky
-
Dahome
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Za výtržníctvo sa dá v pohode vyfasovať trest aj natvrdo (do 2 rokov), samozrejme záležíGangy napísal:Verejnoprospesne prace som u nas v akcii este ani nevidel, to len ty asi zijes v amerike.
od závažnosti, takže v tomto prípade asi len pokuta príp. verejno-prospešné práce, ktoré
mimochodom u nás už nejaký čas fungujú... a nielen za prečiny resp. priestupky, ale aj za
trestné činy - Trestný zákon č. 300/2005 Z. z. a Trestný poriadok č. 301/2005 Z. z. / § 54 a § 55 Trestného zákona.
Agresivny? Wtf kde? Len mi tvoje dedukcie prisli na smiech, navyse ja som nepovedal ze u nas verejnoprospesne prace neexistuju ale ze som ich este v akcii nevidel. Ty ano? Alebo mozno nejaky iny uzivatel?Peter_Retep napísal:co si agresivny.....ja hovorim aka je platna pravna uprava a nie co deje....a to ublizenie na zdravi...bol tam umysel alebo nedbanlivost? robis sa mudry a pri tom o tom nevies nic. to len na margo tej ameriky
Viem o tom menej ako ty lebo ty to studujes... aha..., ale ved nic nebrani pockat a spytat sa Godluba ako to dopadlo nie?
Uvidime ci kamarati dostali podmienku, verejnoprospesne prace alebo len pokutu. Potom bude jasne kto sem prisiel sekat mudreho a pri tom o tom nevie nic. Obcas nezaskodi vytiahnut si hlavu z prdele a pozriet sa ako to funguje v realnom svete, nie v knihach co si sa nabiflil.
-
Peter_Retep
VIP
jaaaj gangy citaj medzi riadkami, hras sa na mudreho ako radio...ja som len spomenul moznosti s ktorymi zakon pocita a nie ako to je v reali, to je troska rozdiel....
je to iba priestupok, dostanu maximalne tak nejaku smiesnu pokutu
-
mirak2
Hardcore addict
vpp je stejne len odpracovanie si pokuty, nic viac nic menej
Peter_Retep napísal:jaaaj gangy citaj medzi riadkami, hras sa na mudreho ako radio...ja som len spomenul moznosti s ktorymi zakon pocita a nie ako to je v reali, to je troska rozdiel....
Na ktoru z otazok si teda odpovedal? Kto sa tu potom prisiel hrat na mudreho a kto mu odpovedal na to na co sa pytal? Uz sa uvedom prosim ta.Godlub napísal:Máte niekto s týmto skúsenosti? Boli ste za to trestaný? Ako ste dopadli?
Ak to klasifikujú ako priestupok, tak sa s tým sudca ani prokurátor zaoberať nebudú a teda žiadna podmienka nebude. Chalani zaplatia kôš a pokutu, keďže im nedali fúkať, tak alkohol sa riešiť nebude.Peter_Retep napísal:som si to pozrel v zakone a vytrznictvo je len priestupok...a kedze su to mladistvi tak tam budu nejake verejnoprospesne prace zrejme mozno ani to nie a vyviaznu s podmienkou ak natrafia na normalneho sudcu, resp. prokuratora. A to ze boli opiti neviem ci moze mat vplyv(netusim ci sa to napisalo do zapisnice kedze im nedali ani fukat). Ale nebojte sa postih mat nebudete. A ako trestny cin sa to posudzovat nebude....na 100%.
Čo je škoda. V niektorých prípadoch by som zasranom dával jedine VPP. Pekne po škole červená vesta, metla, lopata. Pokutu zaplatí mama a celkový efekt žiadny.mirak2 napísal:vpp je stejne len odpracovanie si pokuty, nic viac nic menej
Neviem, koho by si chcel vidieť, ak vidíš, že za celý rok 2007 si odpracovalo VPP iba 349 ľudí a z tvojho kraja to je iba 46 ľudí.Gangy napísal: Verejnoprospesne prace som u nas v akcii este ani nevidel, to len ty asi zijes v amerike.