TUKE- Strojarina, stavbarina blizsie info

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

TUKE- Strojarina, stavbarina blizsie info

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Caute, snad som nezalozil zbytocne tuto temu, ale zaujimaju ma tieto 2 odbory, o ktorych by som chcel vediet viac. Snad je tu niekto kto by mi o tom vedel porozpravat viac. Tohto roku maturujem a neviem sa rozhodnut medzi strojarinou a stavbarinou. Ako je to s matikou? chodim na 8 rocne gymko, ale z matiky nematurujem, pretoze dalsi rok by som s ucitelom, ktory ju vyucuje neprezil. Proste potreboval by som pocut pocity studentov, ktorí tam chodia. Dakujem
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: TUKE- Strojarina, stavbarina blizsie info

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

tak ako všade na technike ..toto čo je na tejto stranke si odskačeš...http://www.studopory.vsb.cz/studijnimat ... obsah.html
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

matika je tazka, ale da sa, ked budes opakovat, prebera sa lahsie ucivo :D vlastna skusenost :D
phatres1994
Star
Star

a co by ste si vybrali skor? Strojarinu alebo stavbarinu? Matika je len prvy rocnik? Matika na stavbarine sa niecim lisi od matiky na strojarine? Vie to niekto okomentovat? :)
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

nebude sa lišiť ...všade by si mal preberať to iste ...hlbšie sa to preberá jedine na FEI ..a rozdiel medzi stavbarinou a strojarinou je uz potom len v odbornych predmetoch ...všade budeš musieť navrhovať a počitať a kontrolvoať a až potom kresliť či už hriadele alebo stavby...ibažeby si si dal kombinaciu s ekonomikou čo je podla mna blbosť lebo nemaš ani strojnictvo ani stavbarinu a uz vobec nie ekonomiku ....
a matiku maš len prvy ročnik iba ak ju nespraviš tak ju maš aj druhy ..:DD keď ti už horí pod zadkom ..ono ide o to že na vyške sa učiť musiš...neučiš sa nastavaju problemy až naraz ...urad prace..
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

na stavbarinu ti v súčasnosti neodporúčam ísť, uplatnenie je 10x menšie ako v strojárstve
phatres1994
Star
Star

strojarina sa nejako este deli, co konkretne si vybrat?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

stavebná fakulta - matika len prvý ročník
strojnícka fakulta - strojné inžinierstvo - matika až do tretieho ročníka, ostatné odbory sa mi zdá do druhého, čo mi kamaráti hovorili

Na oboch sa na matike preberá v podstate to isté, len v inom poradí. Keďže nematuruješ z matiky a pokiaľ si sa ani nezúčastňoval matematických súťaží, priprav sa na prijímací test z mat. (zaleží aj na koncoročných známkach z mat. v predchádzajúcich ročníkoch). Ten test, ti pridá alebo uberie body z celkového bodového hodnotenia, podľa ktorého zoradia študentov.

Na SvF (stavebná) sa dostaneš určite, berú všetko majú malo študentov. SF (strojnícka) na tom bude asi podobne.
Inak, prelustruj si stránky oboch fakúlt, tam máš aj odbory aj prijímacie konanie a všetko ďalšie.
phatres1994
Star
Star

ano to som si uz pozeral, ja som viac nakloneny k tej stavebnej, aj co mi hovori okolie, tak uvidim, ale rozhodne poslem prihlasky na obe a este na manazment do Presova. Spravil som si aj tu bodovaciu tabulku. Boli na nasej skole prezentovat skolu, a spominali aj ten test, tak ze ho mame brat s rezervou, pretoze oni chcu len zistit znalosti, ale je velka sanca, ze sa tam dostane kazdy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

na strojarine je tusim matika, fyzika, chemia a aby toho nebolo malo, aj fyzikalna chemia :D
ble93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ble93 »

Zdravim, tiez rozmyslam nad TUKE konkretne FS. Len neviem sa rozhodnut, ktory odbor si mam dat, rozmyslam nad : Všeobecné strojárstvo a Priemyselné inžinierstvo. Co by ste si vybrali vy?
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Nazdar,
tu sa poklikaj, zadaj fakultu, rocnik, typ studia atd a vysvieti Ti rozvrh na vsetky rocniky. P su Povinné, PV sú povinne voliteľné.
http://maisportal.tuke.sk/portal/studijneProgramy.mais

na strojárine mas inak tusim aj chemiu. K tej matematike, neviem na sto percent ci aj tu, ale mal by si preberat komplexne cisla, limity funkcii, definicne obory funkcie, parcialne zlomky, matice (gaussova eliminacna, cramerovo pravidlo, hodnost matice a determinant), derivacie a integraly. Ked si za to sadnes tak sa to da v pohode dat, pises len jeden zapocet okolo 8 tyzdna. Niesom si vsak uplne isty, ale u prvakov by to malo byt rovnake.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

CheZteR:
Aj na stavebnej sú tie predmety ale iba v prvom a fyzikálna chemia je asi tiež, vo vyžších roč. ale len pre odbor Enviromentálne inžinierstvo stavieb.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Zamknuté