Chcem kupit novy TV, momentalne mam 107cm plazmu od Samsungu, ale chcem nieco vacsie, cize 117 alebo uz rovno 127cm. V tejto kategorii a vzhladom na rozpocet to sedi na plazmu a tiez aj preto, lebo mam len analogovu kablovku a tam bude najlepsi obraz na plazme.
Poziadavky nemam zvlastne, teda je to len jeden HDMI pre pripojenie zariadenia na prehravanie filmovm, rad by som uz vsak vzal TV s DVB-C tunnerom, pretoze v kablovke su slovenske stanicen vysielane aj cez DVB-C a predsalen ta kvalita je podstatne vyssia. Nevyzadujem HD, ale urcite by som radsej uz isiel do FullHD televizora. Dalsia poziadavka je casovac vypnutia, ale to maju uz asi vsetky TV. Zaujimavy sa mi pozdava Samsung, model C530 a C550, cena je okolo 700 eur a je to nieco podobne ako mam.
Este by som sa rad spytal dve veci. Prvou je uchytenie televizora na stenu, kedze TV bude stojanom upevneny na stenu az pri strope (bude nad stolom a polickou) a mal by byt nakloneny spodnou castou pod uhlom mozno 10 stupnou. Nevadi to na Plazme, ak je sikmo uchytena? Pretoze pred par rokmi predavac vravel, ze pri Plazme to vadi. Ide o to, aby bola telke natocena smerom dolu z dovodu pozerania z postele a z dovodu pozorovacich uhlov. Druha otazka je prave na stojan televizora, teda ten kovovy uchyt. Postaci tam nieco take co predavaju teraz v akcii v Tescu za 25 eur ci kolko alebo mam radsej pozriet Nayko ci Okay a pozriet sa na lepsi stojan?
Dakujem, karma ista!
TV 127cm, analogova kablovka, HDMI, cena okolo 700 eur
-
Ryan Giggs
VIP
Re: TV 127cm, analogova kablovka, HDMI, cena okolo 700 eur
Odporucam Panasonic P50C3E. Na sd a obzvlast na analog to najlepsie co je momentalne na trhu. Full hd bude pre tvoje potreby zbytocne. To ma zmysel len pri full hd zdroji a aj to len pri patricnej vzdialenosti. Na tv vysielanie vratane hd programov ci aj obcasny full hd film bohato staci hd ready. Pri analogu to bude viac na skodu. Nehovoriac o tom, že Full HD v tejto cene v skutočnosti žiadne full hd nie je. Inymi slovami, pri pohyblivom obraze kvôli plynulosti zobrazenia (kvôli ne-rozmazaniu) TV znižuju rozlišenie toho čo zobrazuju.