TV - cca 55 palcov do 800 eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

TV - cca 55 palcov do 800 eur

Príspevok od používateľa hojko »

Kamarat zhana TV, rozmer tak 54-55 palcov, idealne do 800 eur. Poziadavky nema extra, staci mu FullHD, Smart TV by bolo vyhodou, znacku nepreferuje ziadnu.

Co napriklad nieco taketo so 100Hz panelom???: https://www.hej.sk/televizor-sony-kdl-55w808-cierna/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV - cca 55 palcov do 800 eur

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

55W755C/756C je obrazovo to iste, len bez 3D a lacnejsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

OK, dik.
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

V Nay majú zľavu na Samsung UE55J6282:

https://www.nay.sk/televizor-samsung-ue55j6282
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bol som vcera s kamaratom v Nayku, mali tam ten Sony 55W755C za 697 eur, tak kamarat chcel vidiet. Predavac extra "vyskoleny", ked sa ho pytal kamarat co si o tej telke mysli, tak sa pozrel, zamyslel a hovori: "Vidite, je to FullHD, cize lepsia kvalita obrazu, musite od toho sediet dost daleko. Kvalita obrazu je vyborna, ma to Android TV co je omnoho lepsie ako Smart TV, mozete si tam instalovat rozne aplikacie, ovladanie je dobre, treba sa naucit s tym robit." Normalne som rozmyslal, ze mu poviem, ze nech ide spat ku prackam alebo odkial dosiel a nech posle niekoho na televizory, pretoze tie dristy co vypustil, tak su napisane na stitku k televizoru. A to som mal chut sa spytat, ze ci je 100Hz panel lepsi, ze v com, ze v com je Android TV lepsi ako Smart TV a ze preco vyklada o aplikaciach, ked Android TV funguje ako mierne odlisna platforma Androidu a teda nejdu tam instalovat vsetky aplikacie ako na beznom Androide. Ale nechal som to tak, povedal kamaratovi, ze je to 100Hz panel, ze tam ma YouTube, USB na filmy, ze jemu to postaci na to, ze si obcas z USB pusti film a zapoji tam bud DigiTV satelit alebo Magio kabel (este to musi v novom dome poriesit). Tak nakoniec ho bol potom este vecer kupit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nj. S predavacmi je to zial tak. Cest malo vynimkam.
icebear
Novice
Novice

Príspevok od používateľa icebear »

Podobný Tv sa chystám kúpiť do bytu aj ja, len mám trocha odlišné požiadavky. cena by bola ideálne okolo 500 až 700 eur. Žena sa desí veľkej uhlopriečky, ale upozorňoval som ju že to nie je ako voľakedy a upokojil som ju, že určite to bude v pohode, ak bude veľkosť 50 možno aj 55 palcov. Pozorovacia vzdialenosť od tv bude okolo 2,5 až 3,0 m. Žena požaduje striebornú farbu, čo som ako vzorný manžel akceptoval. Ja som samozrejme chcel dobrý obraz, takže tých 100Hz by potešilo. Spokojím sa určite s FHD a žiadne iné funkcie ma nejako extra netankujú. Ako je to reálne s kodekami, tak do toho sa ozaj nevyznám a čo som tu čítal nemám si z toho ani nejako extra robiť hlavu, pokiaľ nerieši tv v cene nad 1500 eur.
Praktické využitie tv bude, že mám predplatený balík služieb TV + internet od SWANu (inetrnet super a je k tomu nejakých 50 tv programov), takže to tam nahodím cez HDMI a snáď to pekne pôjde. Z mojej strany je preferované pozeranie filmov cez USB port. Samotné využitie internetu cez tv by sa možno využilo pri žene na youtube videa, ale inak nič špeciálne ma nenapadá.

Nakoniec som prišiel k záveru, že mi do našej kategórie spadá Panasonic 50DS630E (575€), Sony Bravia KDL-55W756C (700 €), pozeral som aj Sony Bravia KDL-50W756C, ale ten je výrazne drahší, ako 55 palcová verzia. Ak mi viete poradiť niečo iné v striebornej farbe, čo splna vyššie uvedené parametre, tak budem rád. Zároveň si nechám poradiť, či je v pohode aj vyššia veľkosť obrazovky, prípadne čo lepšie využijem pri mojom používaní TV.

Za radu vopred ďakujem a zároveň prajem všetkým všetko dobré v novom roku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na tu vzdialenosť je v pohode aj viac, takže nejakych 55" nie je žiaden problem. Skôr minimum.
Ak to ma mať 100 Hz, mať 55" a nebyť čierne, tak v podstate je na vyber len ten Sony a ešte sa daju najsť posledne kusy Philipsu. Philips 55PFK6510, Philips 55PFT6550. Tam je veľke lakadlo Ambilight, 6510 ma 2-stranny, 6550 3-stranny.

Ine už nevymysliš nič. Ten Panak sa nerobi vo väčšej uhlopriečke ako 50" a Samsung J6282 je čierny.
Napísať odpoveď