TV okolo 1,000 €
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
TV okolo 1,000 €
Ahojte, potreboval by som poradiť s kúpou TV, nevyznám sa čiže niektoré otázky zrejme budú znieť hlúpo no určite si nechám poradiť.
Nejaké info:
TV bude pripojená k PC (na ktorom je nainštalovaný plex server no teraz som natrafil na kodi tak neviem čo je lepšie) pravdepodobne cez HDMI.
Mám domáce NASko (starý ntb s Openmediavault OS), na ktorom bol nainštalovaný plex. Ntb bohužiaľ nestíhal tak som plex musel prehodiť na PC. K NASku mám pripojený ext. disk kde ukladám všetko čo chcem pozerať no takisto mám niečo uložené aj v PC. Na NASku mi beží Sickrage a Deluge. Možno by som na tom občas pustil aj nejakú hru ale hlavne to bude na seriály, anime, filmy.
Vzdialenosť: cca 4 m
Rozpočet: cca 1,000 €
Otázky:
1. Kodi vs plex?
2. Aký je optimálny pozorovací uhol? Bude okej ak to dám na komodu ktorá má výšku 75cm (čo je asi vrchná hranica stolíkov na TV, ktoré som len tak rýchlo prebehol) alebo bude lepšie to zavesiť na stenu?
3. Smart, android?
4. Rozlíšenie pravdepodobne UHD?
5. Máme satelit (skylink) čiže pravdepodobne bude treba aj satelitný prijímač alebo to už býva zabudované v TV?
6. O akej uhlopriečke rozmýšľať na takú vzdialenosť? Predstavujem si niečo medzi 50-60" čím viac tým lepšie no aby to zas neboli " na úkor kvality obrazu alebo niečoho iného podstatného čo ma nenapadne keďže sa do toho nevyznám.
7. Ide mi aj o prehrávanie MKV súborov z ext. disku, nemajú už dnešné TV s prehrávaním problém? Sekanie?
8. Menu v TV (EPG, info o programe), na starej TV je občas odozva aj niekoľko sekúnd čo je dosť bieda len neviem či to nezávisí aj od satelitného prijímača
9. Bude sa ten TV dať použiť ako ďalšia plocha pre PC?
Ak by bolo potrebné ešte nejaké ďalšie info veľmi rád to doplním.
Za každú radu, info, postreh budem vďačný.
Nejaké info:
TV bude pripojená k PC (na ktorom je nainštalovaný plex server no teraz som natrafil na kodi tak neviem čo je lepšie) pravdepodobne cez HDMI.
Mám domáce NASko (starý ntb s Openmediavault OS), na ktorom bol nainštalovaný plex. Ntb bohužiaľ nestíhal tak som plex musel prehodiť na PC. K NASku mám pripojený ext. disk kde ukladám všetko čo chcem pozerať no takisto mám niečo uložené aj v PC. Na NASku mi beží Sickrage a Deluge. Možno by som na tom občas pustil aj nejakú hru ale hlavne to bude na seriály, anime, filmy.
Vzdialenosť: cca 4 m
Rozpočet: cca 1,000 €
Otázky:
1. Kodi vs plex?
2. Aký je optimálny pozorovací uhol? Bude okej ak to dám na komodu ktorá má výšku 75cm (čo je asi vrchná hranica stolíkov na TV, ktoré som len tak rýchlo prebehol) alebo bude lepšie to zavesiť na stenu?
3. Smart, android?
4. Rozlíšenie pravdepodobne UHD?
5. Máme satelit (skylink) čiže pravdepodobne bude treba aj satelitný prijímač alebo to už býva zabudované v TV?
6. O akej uhlopriečke rozmýšľať na takú vzdialenosť? Predstavujem si niečo medzi 50-60" čím viac tým lepšie no aby to zas neboli " na úkor kvality obrazu alebo niečoho iného podstatného čo ma nenapadne keďže sa do toho nevyznám.
7. Ide mi aj o prehrávanie MKV súborov z ext. disku, nemajú už dnešné TV s prehrávaním problém? Sekanie?
8. Menu v TV (EPG, info o programe), na starej TV je občas odozva aj niekoľko sekúnd čo je dosť bieda len neviem či to nezávisí aj od satelitného prijímača
9. Bude sa ten TV dať použiť ako ďalšia plocha pre PC?
Ak by bolo potrebné ešte nejaké ďalšie info veľmi rád to doplním.
Za každú radu, info, postreh budem vďačný.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: TV okolo 1,000 €
1. to zalezi na systeme TV ci vobec kodi podporuje. A co sa serverov tyka, je ich kopa, vzdy najdes funkcne riesenie.
2. Optimalny uhol je samozrejme vzdy kolmy, ale to co chces nebude vadit
3. TV sa v prvom rade vybera podla obrazu, to aky ma system by malo byt druhorade. System vies vzdy nahradit nejak externe. Mizerny obraz nenahradis.
4. Pri tvojom rozpocte a vzdialenosti bude UHD velky, obrazovy kompromis.
5. Zalezi co od toho satelitu pozadujes za funkcionalitu. V TV je viacmenej len na to, naladit a prepinat. Nejake zlozitejsie ukony od toho nemozes ocakavat.
6. na 4 metre 65", v pripade UHD idealne viac. To bude ale obrazovy lowend.
7. Tv nedokaze prehrat tolko co PC, ale obecne nemaju s mkv problem. Zalezi na kodeku, datovom toku...
8. Nejak neviem vyjadrit co je a co nie je pomale pre teba. Niektore modely su sviznejsie, niektore menej. Nema to ale vykon a optimalizaciu ako PC ci vykonnejsie smartfony.
9. Samozrejme, je to monitor ako kazdy iny
Aby som bol konkretny, tak pri tvojej vzdialenosti a nejaky 65", 100 Hz FHD, kym sa este daju kupit.
Samsung UE65J6292, Sony 65W859C aj ked trosku zdrazeli posledne tyzdne a su nad 1000€. Lepsie uhd ale nekupis.
2. Optimalny uhol je samozrejme vzdy kolmy, ale to co chces nebude vadit
3. TV sa v prvom rade vybera podla obrazu, to aky ma system by malo byt druhorade. System vies vzdy nahradit nejak externe. Mizerny obraz nenahradis.
4. Pri tvojom rozpocte a vzdialenosti bude UHD velky, obrazovy kompromis.
5. Zalezi co od toho satelitu pozadujes za funkcionalitu. V TV je viacmenej len na to, naladit a prepinat. Nejake zlozitejsie ukony od toho nemozes ocakavat.
6. na 4 metre 65", v pripade UHD idealne viac. To bude ale obrazovy lowend.
7. Tv nedokaze prehrat tolko co PC, ale obecne nemaju s mkv problem. Zalezi na kodeku, datovom toku...
8. Nejak neviem vyjadrit co je a co nie je pomale pre teba. Niektore modely su sviznejsie, niektore menej. Nema to ale vykon a optimalizaciu ako PC ci vykonnejsie smartfony.
9. Samozrejme, je to monitor ako kazdy iny
Aby som bol konkretny, tak pri tvojej vzdialenosti a nejaky 65", 100 Hz FHD, kym sa este daju kupit.
Samsung UE65J6292, Sony 65W859C aj ked trosku zdrazeli posledne tyzdne a su nad 1000€. Lepsie uhd ale nekupis.
-
Emkej
Light Professional
Super, vďaka za odpoveď.
3. Súhlasím, ja len či jedno nie je omnoho lepšie ako druhé, absolútne mi nezáleží čo to bude pokiaľ to bude dobre fungovať.
4. Ospravedlňujem sa zas som to premeral a je to 3,5 m nie 4 m. UHD by bolo fajn kvôli práci a myslel som, že aj do budúcnosti skôr UHD. Aj keď určite sa bez toho zaobídem pokiaľ je to obrazovo o dosť horšie. Čiže hovoríš, že sa do UHD v tejto cenovej kategórii neoplatí ísť?
5. No naladiť a prepínať by malo stačiť. Čo máš na mysli pod zložitejšími úkonmi?
Pokiaľ sa novou vzdialenosťou a tým čo som napísal nič nezmenilo a nie je žiadne dobré UHD tak z tých dvoch čo si mi odporučil nejaké cons a pros? Pozerám, že Samsung má Tizen a Sony Android, osobne by som sa asi skôr priklonil k Androidu no nejako som to zatiaľ neštudoval. Ale ako hovoríš najdôležitejší je obraz, je medzi tými TV nejaký rozdiel v tomto ohľade?
Ešte raz ďakujem, že si si dal tú námahu a odpovedal mi na otázky
3. Súhlasím, ja len či jedno nie je omnoho lepšie ako druhé, absolútne mi nezáleží čo to bude pokiaľ to bude dobre fungovať.
4. Ospravedlňujem sa zas som to premeral a je to 3,5 m nie 4 m. UHD by bolo fajn kvôli práci a myslel som, že aj do budúcnosti skôr UHD. Aj keď určite sa bez toho zaobídem pokiaľ je to obrazovo o dosť horšie. Čiže hovoríš, že sa do UHD v tejto cenovej kategórii neoplatí ísť?
5. No naladiť a prepínať by malo stačiť. Čo máš na mysli pod zložitejšími úkonmi?
Pokiaľ sa novou vzdialenosťou a tým čo som napísal nič nezmenilo a nie je žiadne dobré UHD tak z tých dvoch čo si mi odporučil nejaké cons a pros? Pozerám, že Samsung má Tizen a Sony Android, osobne by som sa asi skôr priklonil k Androidu no nejako som to zatiaľ neštudoval. Ale ako hovoríš najdôležitejší je obraz, je medzi tými TV nejaký rozdiel v tomto ohľade?
Ešte raz ďakujem, že si si dal tú námahu a odpovedal mi na otázky
-
Ryan Giggs
VIP
3. Vyrazne lepsie jedno ako druhe nie je nic. Vsetko ma pre a proti, zalezi na poziadavkach a uhle pohladu. Taky android ma napr. siroke moznosti, o dost sirsie ako ostatne systemy, ale na druhej strane je horsie odladeny oproti ostatnym. Castejsie restarty, pady aplikacii, zaseky... Proste to nie je android ako na mobile. Kazdou aktualizaciou sa to vyrobcovia snazia ladit, je to lepsie a lepsie, ale nejake muchy najdes stale.
4. 3,5 ci 4 nie je moc velky rozdiel, na tom co som pisal to vela nemeni. Z takej vzdialenosti mas problem rozoznat ci ma TV UHD alebo FHD rozlisenie. Aj na 65", nieto este na mensom. Aby si z toho rozlisenia mal naozaj mat to co prinasa, tak je treba sediet ovela blizsie, alebo vacsiu uhlopriecku.
UHD v mensej uhlopriecke na tvoju vzdialenost ma zmysel len v pripade nejakeho vyssieho modelu. Aj to vobec nie kvoli rozliseniu, ale kvoli technologiam, ktore ma (HDR, Quantum dot, 10 bit panel...). Najlacnejsi taky TV, ktory sa oplati kupit je Samsung KS7002. V 55" je za nejakych 1200€. Sice z toho rozlisenia nemas nic, ale aspon ma tie technologie spominane vyssie. Aby si ako-tak vyuzil aj to rozlisenie, chce to aspon v 65", ale tam uz sme na dvojnasobku rozpoctu. Kompromis v 60" je 500€ naviac.
5. pod zlozitejsimi ukonmi mam na mysli napr. nahravanie ineho programu aky sledujes, zdielanie karty atd.
Tie 2 tv patria do rovnakej obrazovej kategorie, zasadny rozdiel tam nie je. Mozno o chlp je na tom lepsie Sony. Sam ma zas spolahlivejsi system.
4. 3,5 ci 4 nie je moc velky rozdiel, na tom co som pisal to vela nemeni. Z takej vzdialenosti mas problem rozoznat ci ma TV UHD alebo FHD rozlisenie. Aj na 65", nieto este na mensom. Aby si z toho rozlisenia mal naozaj mat to co prinasa, tak je treba sediet ovela blizsie, alebo vacsiu uhlopriecku.
UHD v mensej uhlopriecke na tvoju vzdialenost ma zmysel len v pripade nejakeho vyssieho modelu. Aj to vobec nie kvoli rozliseniu, ale kvoli technologiam, ktore ma (HDR, Quantum dot, 10 bit panel...). Najlacnejsi taky TV, ktory sa oplati kupit je Samsung KS7002. V 55" je za nejakych 1200€. Sice z toho rozlisenia nemas nic, ale aspon ma tie technologie spominane vyssie. Aby si ako-tak vyuzil aj to rozlisenie, chce to aspon v 65", ale tam uz sme na dvojnasobku rozpoctu. Kompromis v 60" je 500€ naviac.
5. pod zlozitejsimi ukonmi mam na mysli napr. nahravanie ineho programu aky sledujes, zdielanie karty atd.
Tie 2 tv patria do rovnakej obrazovej kategorie, zasadny rozdiel tam nie je. Mozno o chlp je na tom lepsie Sony. Sam ma zas spolahlivejsi system.
-
Emkej
Light Professional
Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie čiže od UHD upúšťam. Naštudujem zatiaľ detailnejšie tie 2 TV no zatiaľ sa prikláňam skôr k Sony kvôli tým možnostiam. Kupovať to budem tak max najneskôr do mesiaca ale predpokladám, že za mesiac sa nič nezmení.
Aby si nebol prekvapeny. 100Hz FHD sa uz len dopredavaju a clovek sa ani nenazda a ma smolu.
-
Emkej
Light Professional
myslíš, že je možné že do mesiaca sa tie modely môžu vypredať?
tu som to Sony našiel aj s darčekom dokonca tak uvažujem, že s tým nebudem ani čakať
myslíte, že to je vpohode cena?
btw. nie je android v TV časom pomalší a pomalší ako to býva/lo s telefónmi?
čo povieš na túto SAMSUNG UE65KU6072? okej tak nič, pozerám, že to je 50Hz
tu som to Sony našiel aj s darčekom dokonca tak uvažujem, že s tým nebudem ani čakať
btw. nie je android v TV časom pomalší a pomalší ako to býva/lo s telefónmi?
Mám Sony s Androidom už skoro 2 roky a žiadne spomalenie som nezaznamenal, predsa len tam neinštaluješ toľko vecí čo do mobilu, čiže sa to nezahltí, ja tam mám max Kodi nainštalované. Osobne mi smart príde ako nič oproti android tv.
-
Ryan Giggs
VIP
Niekto iny s rovnakym modelom môže mať opačnu skusenosť. S tym androidom je to komplikovane. Zaleži na frekvencii a spôsobe použivania, ake aplikacie tam človek ma atd. Niekomu to ide v pohode, inemu to pada, reštartuje sa atd.
KU6072 je o kategoriu horši TV. To už keď UHD, tak fakt sa oplati až ten KS7002.
Ano, je kľudne možne že sa to vypreda. A adekvatna nahrada za rovnaky peniaz nie je.Emkej napísal:myslíš, že je možné že do mesiaca sa tie modely môžu vypredať?
KU6072 je o kategoriu horši TV. To už keď UHD, tak fakt sa oplati až ten KS7002.
-
Emkej
Light Professional
okej, vďaka za info pôjdem sa na tie TV pozrieť cez víkend niekde do KE a podľa toho sa potom rozhodnem
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem či to najdeš ešte niekde v kamennej predajni.
-
Emkej
Light Professional
ak nie tak aspoň veľkostne a skúsim si OS
-
Ryan Giggs
VIP
Hlavne nesuď televizory tak ako su vystavene na predajni, je nutne pohrať sa s nastavenim aby si videl čo ktory TV dokaže. Tam nie su vhodne podmienky na utvaranie nejakeho rozumneho nazoru (mizerne nastavenie, bohvie aky signal...).
Veľkosť sa samozrejme overiť da. Ale systemy, tam už budu zrejme mať len novšie modely s novšimi verziami systemov.
Veľkosť sa samozrejme overiť da. Ale systemy, tam už budu zrejme mať len novšie modely s novšimi verziami systemov.
-
Emkej
Light Professional
jasné, to beriem 
len si chcem skúsiť obe OS, trošku sa s nimi pohrať
verím, že ktorýkoľvek z tých troch TV si vyberiem bude pre mňa viac než postačujúci, keďže teraz všetko sledujem na 30" monitore
a vďaka ešte raz za rady, pomohol si mi
len si chcem skúsiť obe OS, trošku sa s nimi pohrať
verím, že ktorýkoľvek z tých troch TV si vyberiem bude pre mňa viac než postačujúci, keďže teraz všetko sledujem na 30" monitore
a vďaka ešte raz za rady, pomohol si mi
Ja vyuzijem tuto temu. Ktory uhd bude najlepsi? Pozeral som ks8002 samsung. Je nieco v tejto cenovej kategorii lepsie? Chcem hlavne
- najlepsia kvalita obrazu
- ziadne zakrivene displeje
- 65"
- rozpocet do tych 3000€
Dakujem za rady.
- najlepsia kvalita obrazu
- ziadne zakrivene displeje
- 65"
- rozpocet do tych 3000€
Dakujem za rady.
-
Ryan Giggs
VIP
Nema zmysel priplacat za KS8002 oproti KS7002. Aj ked su to len nejake 3 stovky. Jedine ze nutne chces twin tuner.
Alternativa Philips 65PUS7601, ktory sice nesvieti az tolko ako Samsung, ale dohana to vymakanym FALDom. Takze v niektorych aspektoch je na tom obrazovo lepsie.
Pripadne este Sony 65XD9305, alebo pockat na novsi 65XE9305 kym nezlacnie.
Uplne top by bolo keby sa ti niekde podarilo splasit Panasonic 65DX900E. To je uplny highend.
Alternativa Philips 65PUS7601, ktory sice nesvieti az tolko ako Samsung, ale dohana to vymakanym FALDom. Takze v niektorych aspektoch je na tom obrazovo lepsie.
Pripadne este Sony 65XD9305, alebo pockat na novsi 65XE9305 kym nezlacnie.
Uplne top by bolo keby sa ti niekde podarilo splasit Panasonic 65DX900E. To je uplny highend.
V com su teda rozdiely medzi ks7000 a ks8000? Ja som tam videl rozdiely aj v technologiach.
Ktory je podla teba z nich najlepsi? Twin tuner ma az tak netrapi, mam dreambox.
V sony a philips neviem ako mozem verit tomu android tv. Ale som vsetkemu otvoreny. V sucasnosti mam vsetko samsungy a jedneho panaka plazmu, ktoreho chcem prave tymto novym nahradit. U tych novych panakoch je sa mi zda ten firefox, ten mi moc nevonia, ale realne som ho este nepouzival. I ked toto vsetko viem prekusnut na ukor kvality obrazu.
Dx900 uz nikde nie je.
Ktory je podla teba z nich najlepsi? Twin tuner ma az tak netrapi, mam dreambox.
V sony a philips neviem ako mozem verit tomu android tv. Ale som vsetkemu otvoreny. V sucasnosti mam vsetko samsungy a jedneho panaka plazmu, ktoreho chcem prave tymto novym nahradit. U tych novych panakoch je sa mi zda ten firefox, ten mi moc nevonia, ale realne som ho este nepouzival. I ked toto vsetko viem prekusnut na ukor kvality obrazu.
Dx900 uz nikde nie je.
-
Ryan Giggs
VIP
Nie su tam žiadne rozdiely v technologiach. Ma to iny dizajn a dualny tuner.
Mne najviac sedi ten Philips vďaka FALDu, je tam najmenej neduhov v obraze.
Ten Panak je uplny highend, srať na Firefox, to je o triedu lepši TV ako všetky ostatne. Len ako pišem, už ho ťažko zohnať.
Mne najviac sedi ten Philips vďaka FALDu, je tam najmenej neduhov v obraze.
Ten Panak je uplny highend, srať na Firefox, to je o triedu lepši TV ako všetky ostatne. Len ako pišem, už ho ťažko zohnať.
Mne sa zda ze 8000 malo viac svetelnych zon ako 7000. Tak kuknem este ten philips teda. Ked uz ma ten android tak by som ho aj vedel zvazit. Predtym tie philipsy boli porod, to by som nezvladol.
-
Ryan Giggs
VIP
Obidva maju 8 zon. To je každopadne jedno. Je to edge led, takže nejake zony tam veľku paradu nenarobia.
Tu maš recenzie na ten Philips. V poslednej priame porovnanie s KS8002
https://hdtvpolska.com/philips-65pus760 ... -tv-z-hdr/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/65pus760 ... 294376.htm
https://www.avforums.com/review/philips ... view.12505
http://hdtelevizija.com/2017/03/28/phil ... elevizora/
Tu maš recenzie na ten Philips. V poslednej priame porovnanie s KS8002
https://hdtvpolska.com/philips-65pus760 ... -tv-z-hdr/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/65pus760 ... 294376.htm
https://www.avforums.com/review/philips ... view.12505
http://hdtelevizija.com/2017/03/28/phil ... elevizora/