caute, tak otec teraz riesi nejake veci odhladom telky, nahravania z telky na hdd, ale i wifiny.
povodne chcel externy hdd, ktory by zapojil do usb portu tv, no ja som mu navrhol, nech si radsej kupi bud sietovy hdd, alebo router s usb portom a hdd zapoji do neho.
takze momentalne je internet cez wifi (apcko, externa antena), pri pc je switch (ASUS GigaX 1005), donho zapojeny pc, apcko (rezim klient) a este jedno apcko (rezim ap, to je niekde vonku a sluzi na zdielanie internetu, do toho sa nesmie zasahovat).
teraz by som chcel kupit nejaky wifi router s usb portom, zapojit ho do switchu a nejaky externy hdd zapojit usbckom do wifi routru.
ked zapojim telku do wifi routru (utp kablom), tak budem schopny z telky nahravat na externy disk zapojeny vo wifi routri a budem schopny sa dostat k datam na externom disku z pc?
momentalne je dhcp asi na apcku (klient). tak by som rad potom zapojil wifi router ako switch, bude to mozne? (pripadne mozem potom Asus switch uplne vyradit zo siete, ked bude wifi router).
neviem presne ako je to s usb zariadenami v routri..pripojim, dostane nejaku ip a pristupujem na ne standartne ako na server, alebo na to budem potrebovat disk s utp portom?
dakujem.
(ozaj, telka je tato http://eshop.domoss.sk/domoss.aspx?cont ... _id;241367 )..ma usb port aj utp.
//autoeditácia príspevku (05 Sep 2010, 12:49)
bump
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2010, 10:38)
up