tykate alebo vykate v bare ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Tykáte či vykáte obsluhe za barom ?

Tykám
36
47%
Vykám
41
53%

Celkom hlasov: 77

TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: tykate alebo vykate v bare ?

Príspevok od používateľa TommyHot »

Najlepsie to maju anglicky hovoriace krajiny. Tam sa tykania/vykania neriesia :)
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Ja zásadne vykám.. aj keď vidím že je o hodne mladší/mladšia , vždy vykám... Smutné je ak mne stále tykajú , a pritom čašník by si to nemal dovoliť :? Mal by vykať " zákazníkovi "
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

test napísal:Slusnost kaze, ze tykanie navrhuje zena, to by si mohol vediet. Nezda sa ti to hlupe, ze ty ako navstevnik podniku jej navrhes tykanie?
tych krajsich je menej takze prevlada vykanie :D

s jednym znamym som bol v bare a pacila sa mu casnicka tak okrem tykania, jej navrhol
ci nemoze nechce ist niekde von s nami a ona na to ze rada ale nemoze lebo musi ostat
do konecnej, a znamy jej povedal zavolaj sefa ja mu za teba zaplatim ten pracovny cas za den :D
tak to ma dostalo a caja ostala jak vyplieskana

TommyHot: u znameho v kaviarni je kazdy taky frajer
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Vykám. Jedine, keby že ma obsluhuje kamarát tak by som mu samozrejme tykal, ale nakoľko mi to príde neslušné lebo sa nepoznáme, tak vykám.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Trussardi tak ja nemam problem tykat komukolvek kdekolvek. Ale tam som dlhrocony stamgast, takze mi to nepride ani divne.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

kafiatko napísal:Ja zásadne vykám.. aj keď vidím že je o hodne mladší/mladšia , vždy vykám... Smutné je ak mne stále tykajú , a pritom čašník by si to nemal dovoliť :? Mal by vykať " zákazníkovi "
ved to som myslel...
pekne pridem slusne si objednat k vycapu... a ona mi zacne tykat...take nervy :smt098 , tak ano sme si vekovo blizky...ale aj tak
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Boli sme minule s kamošom v jednom podniku, normálne sme si sadli, prišiel čašník a hneď spustil : Nazdáár, čo Ti prinesiem.. čo si dáš .. :shock: no ja v šoku, že kedy sme si stihli potykať, kamarát tiež na mňa pozeral, že či ho poznám alebo čo sa mu porobilo.. rozprával s nami, ako keby sme boli jeho priatelia a pritom sme sa videli prvý krát..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tak to už je troška moc, ale je oveľa príjemnejšie ak sa dá s čašníkom či barmanom !slušne! potykať...človek sa v podniku hneď cíti príjemnejšie a atmosféra je familiárnejšia a uvoľnenejšia...problém je v tom, ako už niektorí spomenuli, že isté osoby si potom viac dovoľujú...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

stale vykam, :) neviem preco, proste stale. nevykam len kamaratovi ktory robi casnika.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no vela krat som tykal ale podla testovych prispevkov vidim, ze to asi nebolo dobre...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

spravidla vykam, nech ma obsluha rokov kolkokolvek a vyzera akokolvek... je to zvyk, nema to nejaky hlbsi dovod, ale urcite sa nebudem pohorsovat nad tym, ked casnik pride a zacne mi tykat, do niektorych podnikov, pripadne k mladym ludom, sa to proste hodi viac... okrem toho velmi slusny moze byt casnik aj pri tykani, takze vsetky vyjadrenia, co citam vyssie, ze ake je to nevhodne, drze, ba az sokujuce, mi pridu scestne... som kavickar, pravidelne denne vystriedam tak 3-4 podniky, najcastejsie v kombinacii kaviaren/restauracia/pivaren, mam to ako hobby, tieto sluzby ma velmi zaujimaju... tykanie/vykanie je u mna na poslednom mieste, v tychto sluzbach existuju ovela dolezitejsie aspekty, ktore su v popredi, ako rychlost obsluhy, kvalita pripravovaneho obcerstvenia, profesionalita, ochota, zdvorilost... toto su veci, podla ktorych bar a obsluhu posudzujem, a ak su tieto a ostatne veci splnene, som v bare spokojny a ani nezaregistrujem, ci mi niekto pri vstupe tykal alebo vykal...

a este by som dodal, ze nasilne vyzadovanie vykania ci upozornovania na svoj vek na sposob hlasok "a my sme si kedy potykali?" alebo "si mladsi, budes mi vykat" je v mojich ociach omnoho horsie a na rebricku slusnosti omnoho nizsie, ako keby za mnou rovno prisiel nejaky nevychovany fagan a zacal mi kamaratsky tykat...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

zo zasady vykam...iba v bare madrid tykam, tam vacsinu poznam osobne :D
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

co sa tyka casnikov je to teda poriadny problem,dost ma to vie rozhadzat ale povedzme si preco to tak je
dnes robi casnika/cku ktokolvek a tak to aj vyzera,uz ked vidim ako sa pipka blizi s cervenymi nechtami dlhymi ako sup
s usa usmevom a pohare drzi tam kde pijete... :smt098
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ked uz sa musim postavit a ist si na bar nieco zobrat, tak vacsinou preskakujem tieto spolocenske uvody a idem rovno k objednavke, na moje: dobry vecer, poprosim... pocas vecernej sichty asi nie je zvedavy :lol:
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Takmer vždy vykám,iba ak už mám niečo v sebe tak začínam tykať :lol:
enterprise
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa enterprise »

Zalezi to od okolnosti, situacie...ako to tu uz niekto napisal... :) Co sa tyka pracovnikov tak vacsina asi mladsich odomna nie je, kedze mam osemnast, ale ak tykam, tak vacsinou dievcatu +5 rokov. Ale fakt sa to neda zovseobecnit... :D
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

Ja vzdy vykam, aj ked ide o mladsiu osobu odomna. Tykam jedine tym, ktorych osobne poznam, byvali spoluziaci, kamarati atd.. No stalo sa mi uz niekolkokrat, ze casnicka alebo casnik mi hned zacali tykat. Ked sa mi to stalo prvykrat nevedel som ako zareagovat, ci tykat tiez alebo vykat, bolo to divne. Ale nemam rad, ked mi zacnu hned tykat ... taktiez v obchode pri pokladni sa mi uz stalo viackrat, ze ked je tam niekto mlady, brigadnik, priblizne v mojom veku tak mi hned tyka, aj ked ja sa pozdravim "dobry den".
Kenyon6
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenyon6 »

Na miestach, ktoré nenavštevujem často, prirodzene, vykám. V baroch, ktoré navštevujem pravidelne a s obsluhou sa už poznáme, preferujem tykanie (samozrejme, za predpokladu, že je medzi nami minimálny vekový rozdiel). Keďže som ešte mladý, takmer vždy sa mi stáva, že mi v baroch automaticky tykajú a priznám sa, zatiaľ mi to vôbec neprekáža. Naopak, cítim sa vždy príjemnejšie a viac to uvoľní atmosféru. Ak vidím, že má barman(ka) dobrú náladu a je tiež mladý(á), tykám tiež. Prirodzene nehovorím o žiadnych nóbl baroch. Tam by som si to nedovolil. Ak si nie som istý, použijem neutrálny pozdrav "zdravím" a podľa situácie následne reagujem.
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

Vykám. Pokiaľ je obsluha viditeľne mladšia odo mňa a nejde o serioznu reštauráciu alebo bar, ale skôr nejaká malá kaviarnička slabšej úrovne, tak mu/jej kľudne tykám.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som si pri uvodnom prispevku temy hned predstavil bar niekde na diskoteke pripadne podobne rusnom mladymi ludmi zaplnenom mieste, takze som oznacil moznost tykania. Ono to aj sedi ta obsluha vekovo +/- 3 roky. Vacsinou na takychto miestach si objednavam na bare a co mi pamat sluzi, tak tam si vsetci tykaju.
Pokial ide o restiky/kaviarne, tak rozhodne vykam. V podnikoch, kde pravidelne chodievam alebo som chodieval sme si parkrat potykali tak, ze sme obsluhu pozvali na poldeci. :D
Napísať odpoveď