Typ premeny v PHP
-
Juri1990
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Typ premeny v PHP
Zdravím, tak som tu zas
tentokrát neviem ako mám fixne určiť typ premeny. Konkrétne potrebujem "$čislo / 30 + 1" a výsledok má byť celé číslo.
Re: Typ premeny v PHP
pouzi funkciu round(cislo, [pocet]), ktora ako 2. parameter udava na kolko desatinnych miest ma cislo zaokruhlit...ak 2. parameter nezadas, zaokruhli na cele cislo
co je to "premena"?
-
harrison314
Hardcore addict
naco sa trapi s round ked staci pretipovatpouzi funkciu round(cislo, [pocet]), ktora ako 2. parameter udava na kolko desatinnych miest ma cislo zaokruhlit...ak 2. parameter nezadas, zaokruhli na cele cislo
Kód: Vybrať všetko
(int) $čislo / 30 + 1; -
audiotrack
VIP
preto že pretypovanie a zaokrúhlovanie sú dve rôzne veci ktoré sa správajú úplne inač
-
harrison314
Hardcore addict
Juri1990 o zaokruhlovani nic nevravel, chcel len urcit typ premennej
harrison314: prosim ta...ked sa na to pyta, tak to pravdepodobne chce na prakticke ucely, kde sa hodi round()...neviem prist na jediny pripad, kde by sa mu hodilo pri hodnote napr 1.85 pouzivat 1 namiesto 2 (edit: ale som si isty, ze ty mi tu hodis aspon 5 takych pripadov
)
pat137: nemyslis, ze to je na rozhodnuti programatora, co sa hodi viac?
V pripade kladnych cisel by potom tato funkcia podla tvojho nazoru nemala ziaden zmysel.
On pise premenna? ja citam premena 
Nesluzi na pretypovanie nahodou funkcia settype()?
Kód: Vybrať všetko
$premenna=$cislo/30+1;
settype($premenna,integer);-
Juri1990
Medium Star
Dík, tá floor vyzerala najlepšie, ale keď existuje takáto funkcia tak musí aj čo dáva na hor a to už nebolo problém nájsť ceil, takže môžem rovno aj vynechať +1. To s tím typom premeny bol len prvotný nápad.
-
audiotrack
VIP
či použiješ settype() alebo pretypuješ pridanim dátového typu pred premennú ((int)$premenna) je úplne to isté. Je to jedna z tých veci ktoré sú na rozhodnutí programátora čo mu je bližšie z iných jazykov a čo robí php "detský" jazyk (že ho zvláda každý už po pár dňoch)eMPiko napísal:Nesluzi na pretypovanie nahodou funkcia settype()?Kód: Vybrať všetko
$premenna=$cislo/30+1; settype($premenna,integer);