Účet v českej banke
Účet v českej banke
Cawte chalani potreboval by som si spravit bankovy ucet v nejakej ceskej banke, pri otvorenie uctu musim ist do ceska?Nemozem dat moj obciansky kamošovi a nech mi tam otvori ucet mate nejake skusenosti ? To je jedno preco ten ucet v cesku potrebujem, len neviem ako ho urobit
Budes potrebovat plnu moc, ktoru si najlepsie zisti v tej bank ako ma vyzerat lebo kazda institucia pozaduje to svoje a generalna plna moc ako kedysi uz nie je mozna. Na tej si niekde na Slovensku over podpis, co ta vyjde 2,84 a posli to postou kamosovi, ktory to za teba moze ist vybavit. Kazdopadne by som najskor kontaktoval banku 
-
Trance.Boi
Light Expert
od kdy ? me posilali penize ze slovenske CSOB a kamarada to stalo 100 a me asi 30 korun za prijeti cizi meny.. mozna nejaka novinkatuti napísal:smiem vediet na co potrebujes ucte v CR? pokial sa tam chystas studovat tak by som ti jednoznacne odporucil CSOB...a zalozit studnetsky ucet na slovensku a aj v cesku...a ked ta momentalne nejaka platba suri tak ju raz zaplatit so slovenskej (poplatok za prevod do ceskej csob je 10centov )
novinka to teda hej...malo by to byt od 1.7.2009Trance.Boi napísal:od kdy ? me posilali penize ze slovenske CSOB a kamarada to stalo 100 a me asi 30 korun za prijeti cizi meny.. mozna nejaka novinka
http://www.csob.sk/LoadFile.aspx?filepa ... 072009.pdf
edit: no pozeram aj ten stary a tam je to v rovnako http://www.csob.sk/LoadFile.aspx?filepa ... 042009.pdf kapitola 2.2 ...a pozeram IB a normalne len 10c tahali za prevod
v slovenskej CSOB mam, potrebujem v cesku ucet nato aby mi nan z ceska ludia mohli platit, lebo zatial mam v tatrabake a v csob tu na svk a ked by mi chceli poslat peniaze tak ich to vyjde dost draho a ešte aj mna, takze preto si chcem zalozit v ceskututi napísal:smiem vediet na co potrebujes ucte v CR? pokial sa tam chystas studovat tak by som ti jednoznacne odporucil CSOB...a zalozit studnetsky ucet na slovensku a aj v cesku...a ked ta momentalne nejaka platba suri tak ju raz zaplatit so slovenskej (poplatok za prevod do ceskej csob je 10centov )
tak potom by som jednoznacne volil aj v cesku CSOB ... uz len kvoli tym poplatkom za zahranicny prevod... a myslim ze pri zakladani uctu musis byt osobne v danej pobocke... ale ked uz nie inak tak by som sa isiel spytat do slovenskej CSOBcky ci sa to neda nejak zariadit (urcite ti tam poradia najlepsie)
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Podľa mňa najlepšia možnosť bude do blízkej budúcnosti mBank. Do blízkej budúcnosti preto, lebo ešte sa nedajú realizovať zahraničné platby, ale ako som počul vo viacerých pobočkách, je to priorita na najbližší mesiac-dva. Oplatí sa v oboch štátoch založiť všetky 3 účty (mKonto, eMax a eMax Plus) a potom si jednoducho preposielať peniaze podľa potreby medzi štátmi prípadne medzi jednotlivými účtami. Prevody prebiehajú v reálnom čase a rozdiely v jednotlivých účtoch sú také, že jeden je sporiaci, ďalší je osobný účet, z ktorého sa dajú robiť všetky platobné operácie a tak. Predpokladám, že každý si je schopný nájsť info sám. mBanka síce nemá bankomaty, ale z mKonta sú 3 výbery z ľubovoľného bankomatu zdarma a hlavne keď má človek SK aj CZ účty dá sa to veľmi pekne kombinovať, pretože výbery z mKonta sú v celom svete zadarmo (okrem domácej krajiny - tam sú len 3 na mesiac). Pre mňa je to dosť argument, keďže celkom cestujem - žiadne poplatky len nejaké malé rozdiely súvisiace so zmenou meny podľa aktuálneho kurzového lístka.
Jediná nevýhoda v súčasnosti je, že sú tam nové pravidlá obmedzujúce zakladanie účtov v CZ Slovákmi (je vyžadované potvrdenie o prechodnom pobyte) avšak to sa dá vybaviť.
Jediná nevýhoda v súčasnosti je, že sú tam nové pravidlá obmedzujúce zakladanie účtov v CZ Slovákmi (je vyžadované potvrdenie o prechodnom pobyte) avšak to sa dá vybaviť.
Je to skutocne tak, ze poplatok za prevod z CSOB v SR do CSOB v CR je velmi maly, vid prilozene foto, ktore je dost aktualne.
Vyhodou je aj to, ze na prevod nie je treba cakat, peniaze su odoslane a pripisane "hned".
Vyhodou je aj to, ze na prevod nie je treba cakat, peniaze su odoslane a pripisane "hned".
To vazne este v dnesnej dobe chcu potvrdenie o prechodnom pobyte na zalozenie uctu?Vesper napísal: Jediná nevýhoda v súčasnosti je, že sú tam nové pravidlá obmedzujúce zakladanie účtov v CZ Slovákmi (je vyžadované potvrdenie o prechodnom pobyte) avšak to sa dá vybaviť.
-
Rammer
Light Professional
Re: Účet v českej banke
Ozivim staru temu, ludia co studujete v Cesku, kde mate zalozeny ucet? Su najlepsie 2 ucty CSOB alebo mBank, pripadne nieco ine? Momentalne mam SLSP, tak teraz neviem ci si ho nechat alebo je zbytocny. Dik
najlepsia je kombinacia ceska a slovenska CSOB
-
Andi_Cibula
Addict
Čítal som aj ten príspevok z 2009 a pre tých ktorý sa chystajú do Brna, tak podotknem ešte, že účet ČSOB nie je nutné založiť priamo v Brne.
Ja som zakladal v pobočke v Uherskom Hradišti.
Ja som zakladal v pobočke v Uherskom Hradišti.
tiež mám ČSOB v ČR a SR, poplatok je 6,-kč či tak nejak pri prevode. zakladať to nie je nutné v Brne, prevda. ale niektoré úkony s účtom (neviem aké) sa dajú spraviť len v banke, kde máš založený účet. tak bacha na to. ale vraj sa dá požiadať o preloženie toho tvojho spisu do inej banky a je to v pohode. osobnú skúsenosť nemám
-
Fabo
Hardcore addict
SLSP/ČSas
Ahojte, potreboval by som zalozit ucet v nejakej ceskej banke kam sa chystam za pracou. Mal by byt bez poplatkov za vedenie uctu. Viete mi nieco odporucit? Na SK mam Prima banku. Vdaka