Účet v Slovenskej sporitelni

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Účet v Slovenskej sporitelni

Príspevok od používateľa schw33k »

Práve zažívam jednu dilemu , preto dúfam, že sa tu nájde nejaký ekonóm

Mám účet v Slovenskej sporitelni
Akurát minule som bol vyberať posledné peniaze z výplaty , ale zrazu sa mi na účte objavilo 17 000,- z ničoho nič , odnikadiaľ - samozrejme potešilo a samozrejme som ich nemíňal , čakal som na výpis ...
Problém však je , že tesne pred tým mi prišiel papier , že môžem vybrať do 17 000 naraz , alebo tak podobne
Poviete si , že je to jasné , že tých 17 000 čo sa mi objavilo , sú peniaze , ktoré môžem vybrať do mínusu - to som si povedal aj ja

Lenže : keď som vybral peniaze posledné , dal som si vytlačiť papier a na ňom bolo Zostatok na účte - 16 , 000
Tak to je sprostosť , to potom nemôžu byť peniaze do mínusu , keď mi vypísalo zostatok na účte ...
btw obraty som pozeral , nič tam nieje

IB - tam to vyzerá takto Disponibilný zostatok: 27 217,40 SKK ( týmto sa pýtam čo to je : )
Aktuálny zostatok niečo cez 11 000 ,-

vravím , jasne to tak vyzerá , že tých 17 000 mi tam napísalo , že ich môžem vybrať do mínusu , ale ako si to môžu potom dovoliť napísať to ako Zostatok na účte na lístku po výbere z bankomatu
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

napr. vubka ma na vypise z bankomatu napisane: pouzitelny zostatok, co je vlastne pravda aj v tvojom pripade, takze je to normalne
schw33k
Guru
Guru

tým si chcel povedať ??

je to do mínusu alebo normálny zostatok , t.z že sa mi z ničoho nič na účte objavilo 17 ,-
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pouzitelny zostatok = tvoj realnu stav financii na ucte + financie ktore ti banka automaticky pozicia, ak prejavis zaujem(mozes ist do minusu)
ale v minuse vlastne nebudes, lebo o tych 17000 mas akoze zvyseny tvoj zostatok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sundevil, ja si myslim, ze aktualny zostatok je realny stav na ucte a disponzibilny zostatok je zostatok s tym co mozes ist aj do minusu.
schw33k
Guru
Guru

hojko napísal:Sundevil, ja si myslim, ze aktualny zostatok je realny stav na ucte a disponzibilny zostatok je zostatok s tym co mozes ist aj do minusu.
nieje potom divné , že ti disponzibilny zostatok ukazuje ako zostatok na účte celkovo ?
Napísať odpoveď