Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa ColdRain »

baldorex napísal:To je neskutočné, až 8 minút by si čakal v zime, no fuj :).

A dovtedy si bol kde? V teple? Inteligentný človek si uber objedná ešte v teple a tam aj počká :).

A ako si to vlastne vyriešil, šiel si na vlak, alebo si dal tých 500 peši? :)
Samozrejme, ze som bol v teple dovtedy...
Nebudem sa vracat do restauracie a stat vo dverach kym sa dodrbe taxikar z uberu, ktory prijal jazdu v starom meste z konca ruzinova. Ked nevedia do appky vlozit normalny system pridelovania jazd, tak pre mna nema zmysel.

Ked nesiel bus, skusil som Uber, appka ma sluzit mne, nie ja appke, takze nebude teraz ako cicina cakat a ci sa to tebe paci alebo nie, aj toto je sposob ako sa appka vyuziva. Holt aj blbi ludia maju mobily. Ale nabuduce skusim najprv napisat tebe ako by si situaciu riesil, retard.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Retard si evidentne ty keď nevieš riešiť bežné životné situácie.
Ja by som normálne poprosil o účet, kým príde obsluha si objednám uber. Zaplatím účet, vidím kde ten šofér je, v kľude v teple ešte dopijem nápoj a keď je uber blízko, zdvihnem a oblečiem sa :).

Na to netreba vysokú školu :).
ColdRain
Addict
Addict

Dakujem, ze si mi to vysvetlil. Teraz skus precitat este raz moj prispevok a pokusit sa pochopit, co som vnom pisal.
Keby som od zaciatku chcel ist taxikom, tak si ho zavolam z tepla. Kedze som chcel ist busom, ktory nesiel, skusil som Uber, ktory mi bol tak na dve veci.

Rozmyslam ci sam jazdis Uberom, alebo si natolko retardovany, ze nedokazes pochopit skutocnost, ze appka nie je dokonala, a kazdy ju chce pouzivat po svojom, a pre moj sposob pouzitia bola nevyhovujuca. Ci som dokonca jazdu zrusil tebe?

Nehovoriac o tom, ze uctovat si cez tyzden o jedenastej vecer 1,4 nasobok beznej tarify je vskutku svojske. Pochopil by som piatok/sobotu vecer, ale cez tyzden ked vonku skapal pes a kazdy taxikar je rad za kazdu jazdu...

Co tym chcem povedat je to, ze pred rokom bol uber super. Aut vela a ceny nizke. Teraz si to otocili aut malo, ceny vyssie ako normalny taxik. Ostava uz len dufat, ze odrbavacski taxikari, ktori vdaka tomu nemali co zrat medzicasom vykapali a uber bol aspon na nieco dobry.
baldorex
Addict
Addict

A ako si šiel teda? Autobus ti nešiel (sťažnosť dopravnému podniku si písal?), na uber sa ti až 8 minút čakať nechcelo... Čiže peši? :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Baldorex dobre pise. Objednam Uber, vidim casz vidim kde sa nachadza. Je to oneskorene tak 10 az 30 sekund ta poloha auta takze ked vidim, ze je blizko, idem potom. Ved on minutu pocka, ked nie, tak zavola z aplikacie. ColdRain, preco si rovno nezastrelil toho vodica Uberu, zbran pri sebe nosis, nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ColdRain napísal:Nehovoriac o tom, ze uctovat si cez tyzden o jedenastej vecer 1,4 nasobok beznej tarify je vskutku svojske.
tarif je obojsmerny, cize v tomto pripade jazdilo malo uberackych aut a system nabadal dalsich vodicov, aby sli vozit
ColdRain
Addict
Addict

Isiel som inym busom samozrejme, dokonca s prestupom ;)

Ako by som ho mal strielat, ked som mu tu jazdu hned zrusil? A nie, zbran pri sebe nenosim.

To skutocne neviete pochopit co pisem? Uber nechal prijat jazdu vodicovi, ktory bol neporovnatelne vzdialenejsi ako ine volne auta, pricom tento ju prijal temer hned. Co mne pride vskutku debilne riesenie, ked uz vidia kde som, kde je vodic, ako dlho mu to trva...

Beardie: vdaka za objasnenie...je to skoda, lebo tym padom sa to neoplati temer nikdy...viem, ze v spicke je tiez drahsi, lebo spicka, mimo spicky ked skapal pes a nikto nejazdi (lebo skapal pes) tak je zas drahsi, lebo nikto nejazdi. A kruh sa uzavrel. Kedy je potom vyhodny?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Keď je ponuka a dopyt v rovnováhe :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja som cital, ze jazdu ponuka najblizsim vodicom, vyhodnocuje ci nema inu jazdu, ktorym smerom ide a tak podobne. Takze bud nebolo ziadne volne auto v tom case okolo alebo o to nemal nikyo zaujem. Tak to dostal iny vodic. Najlepsie by bolo keby sa k tomu vyjadril niekto kto jazdi pod Uberom ako vodic, ze ako ten system vyhodnocovania a ponukania jazd skutocne funguje.
baldorex
Addict
Addict

Takmer do bodky súhlasím.
http://komentare.hnonline.sk/dnes-pise/ ... dim-uberom

Aj s tým, že keď chcú robiť taxikári protesty, tak nech to robia na ministerstve dopravy kvôli nižšej byrokracii...a proti nezmyslom
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Ja tiež jedine Uber.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

To je dost na prd. Ale myslim si, ze casom sa Uber nejak prisposobi. Hodi si mozno na seba auto nejaku smiesnu tabulku, alebo sa pozmenia zakony. Osobne uz nic ine, ako Uber ani nepouzivam, serie ma, ze len vyje*** oje*** taxikari "bojuju" za zrusenie uberu. Taxikari sa ohradzaju, ze Uber porusuje zakony, ale oni sami porusuju zakony pernamentne, oje*** zakaznikov, a hlavne ked je clovek opity, tak pride o vsetky peniaze. A dozadovat sa nejakej kompenzacie je nemozne a nikdy nikomu sa to nepodarilo. Som z toho zhnuseny, ze protestujuci taxikari maju najmenej co do toho hovorit..
baldorex
Addict
Addict

Mne sa páčil ich najnovší baner na proteste - "nechceme zmenu zákona" ako reakcia na avizované zmeny v zákone, ktoré by mali znížiť zbytočnú byrokraciu pre taxikárov.

:)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

baldorex
Addict
Addict

Ten návrh má zásadnú chybu, stále tam ostala ako podmienka taxameter - ak myslia iba to jedno zastarané zariadenie....uber ho nepotrebuje, na kontrolu mám predsa aplikáciu.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ono ich to serie, lebo aj bez taxametru a psychotestov, je uber milion krat lepsi. Ked ta niekto oklame, das mu blbe hodnotenie, vratia ti peniaze, a ked ma sofer blbe hodnotenie, tak nejazdi. A Taxameter netreba, lebo aj z tych asi 50tich jazd, som mal len raz dvojnasobnu sadzbu, ale aj napriek tomu to bolo 3 krat lacnejsie, nez "normalnym" taxikom. a nikdy to neprekrocilo sumu, ktoru mi to zobrazilo na zaciatku.
A zakony upravit urcite treba, ale rozumne. Nie ze ten polepetko tam nieco zrusi, nieco neha a vsetko je ok. Kazdy si to vylozi po svojom. Treba sa prisposobit novym technologiam, Uber a Airbnb, a dalej to tymto smerom bude len pokracovat..
Ale to taxikarski geniovia s iq 88 typu Magian a Minonka asi nikdy nepochopia :D
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Minule odomna vypytal taxikar 20€ zo Zochovej do Petrzalky. Tak som mu povedal, ze presne pre toto chodim uberom. Tak ma vysmial aky som "slnieckar". The fuck???
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A riesil si preco tolko vypytal? Normalne to bola tel.objednavka, ci si stopol? Mega vela to je. 10€ by bolo vela.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

podla mna ten debko ani nevie co je "slnieckar" ale pocul to niekde tak to pouzil..nezaplatil by som mu
Napísať odpoveď