Ubuntu 7.04 - problem s instalaciou

Všetko ohľadom Linuxu...
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Ubuntu 7.04 - problem s instalaciou

Príspevok od používateľa Klayy »

Zdravim, nasiel som na nete viacero navodov ako to nainstalovat, vsade vravia ze reboot, vybrat install bla bla
len mne proste nedokaze spustit graficke rozhranie a som nahraty
cital som na jednom fore ze proste musim nainstalovat v texte (kernel a bash idu) a potom stianut potrebne ovladace
problem je ocividne v tom ze som na notebooku s ati x1700 a ubuntu nema na zakladnej distribucii ovladace alebo nieco take

mohol by niekto hodit link na stranku s navodom na tu textovu instalaciu, alebo pripadne ine riesenie?
moze byt kludne v anglictine (dokonca budem radsej)

diky moc
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

skus nabootovat live CD v grafickom safe mode, tam dat normalne instalovat(popri tom mozes surfovat :P ) a ked uz budes mat nainstalovane tak si uz normalne stiahnes ovladace
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

praveze to tiez nefunguje
vobec nechce ist gdm ci ako sa to vola (som zatial fakt n00b v linuxe, sorry :P)
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

neboj ja som tiez lamka :p Ja som mal tiez problemy s grafikou pri instalacii, som ti napisal ako som to ja vyriesil... ale asi treba pockat na nejakeho odbornika 8)
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

konecne som to spravil, stiahol som alternate install build, s textovym modom instalacie a potom som na ubuntu fore nasiel navod ako to updatnut

az na to ze sa neunuvali vysvetlit ako sa v textovom mode meni ip a dns :P
ale to som tiez nasiel niekde a po dvoch restartoch ten net aj fungoval a uz to slapalo, pekne grafika ide
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

Klayy napísal:...az na to ze sa neunuvali vysvetlit ako sa v textovom mode meni ip a dns :P
ale to som tiez nasiel niekde a po dvoch restartoch ten net aj fungoval a uz to slapalo, pekne grafika ide
ak sa nemylim tak sa tam dostanes cez "sudo pppconfig" ale tiez som si neni isty :roll:
cimo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cimo »

mailer napísal:ak sa nemylim tak sa tam dostanes cez "sudo pppconfig" ale tiez som si neni isty :roll:
Ono ti to nastavi len proxy :)
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sINN3R »

jedno je jasne je to niekde v /etc [kedze tam su vsetky konfiguracne blbosticky] :P hladaj a skusaj ked chces mat textovo :) no a mam pocit ze to bude nieco z zlozky avahi a skus si tam pozriet napr. avahi-deamon.conf alebo aj avahi-autoipd.action :idea:
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

sINN3R napísal:jedno je jasne je to niekde v /etc [kedze tam su vsetky konfiguracne blbosticky] :P hladaj a skusaj ked chces mat textovo :) no a mam pocit ze to bude nieco z zlozky avahi a skus si tam pozriet napr. avahi-deamon.conf alebo aj avahi-autoipd.action :idea:
1.) uz to davno mam, medzitym som vyje*** ubuntu a dal si sabayon :D

2.) nie ze ked chcem v textovom, ale ked musim, lebo mi to nenaslo graficku (pricom sabayon z live cd za 5 minut nabootoval aj s funkcnym berylom a na nic sa ani nepytal ;) )

pre ludi co nepoznaju sabayon, to je distribucia postavena na gentoo zamerana na dobre GUI
ivoralik
Star
Star

Príspevok od používateľa ivoralik »

vidim,ze ti to uz netreba ale aj tak:
http://www.linuxos.sk/KnowledgeBase_sho ... index.html
tu mas ako nainstalovat grafiku,zvukovku a vsetko ostatne
edit: a este nejake softy pre linux http://www.linuxsoft.cz/
myslim ze to nieje warez
Napísať odpoveď