Ubuntu 7.10 - Ubuntu 7.04 + Windows

Všetko ohľadom Linuxu...
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ubuntu 7.10 - Ubuntu 7.04 + Windows

Príspevok od používateľa D4rTh »

Dobry den ,
Mam novy HW , takze som si musel reinstalnut system - Windows, ide , potom som si nainstaloval Ubuntu 7.04 , vyzeralo to dobre, no, najvyssie rozlisienie ako som tam mohol mat bolo nejak 1024x768 , moj monitor 1280x1024 , takze to vyzeralo blbo, potom ešte nešiel zvuk , nejak som nemal cas ( a ani sa mi moc nechcelo :D ) hladat drivery... myslel som ze po uplnej aktualizacii by mohlo nieco zmenit , no n ie , tak som to nechal tak ...
Ale teraz ako je 7.10 , by som si ju chcel nainstalovat , pred chvilou som si instaloval, no to uz chcelo vytvorit novu particiu (nevsimol som si tam tu staru od ubuntu a nieco ako dele :D ) , no tak , chcem sa spytat , ako vymaze uplne Ubuntu ? Bez toho aby som musel reinstal aj Windows ak sa da, HDD mam poriesene takto
1.HDD - 20GB (Win-C) , 20GB(Ubuntu) , 20GB (Dalsia particia)
2.HDD - 250GB ....
,proste chcem aby sa uplne zmazalo Ubuntu, neviem ci sa to da v ubuntu alebo ako,

HW:
Motherboard - Nvidia nForce 500 (pri bootovani) inak mam napisane ASUSTeK Computer INC. M2N-E SLI
WGA- Nvidia GeForce 7600 GT

Keby este neico trebalo ...
Dakujem
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja som to robil tak, ked som preinstalovaval, ze som isiel do winu, partition magic, naformatoval particie s ubuntu a bolo. Potom restart, nabootoval ubuntu a instaloval. Len sa nenaplas, ze sa po tom restarte nedostanes do winu, ked nainstalujes ubuntu, tak to uz pojde :) Inak s nastavenim rozlisenia som mal aj ja problem pri 7.04, taktiez tam nebolo 1280x1024 ale mne tu poradil tuti:

Kód: Vybrať všetko

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
v tejto tema: http://www.hojko.com/ubuntu-a-pouzivani ... 67087.html a pomohlo, bo tam si vyberies, ktoré pouzivat, v 7,10 uz takyto problem nie je.
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Dobre, takze , normalne cez partition magic naformatovat, po restarte nainstalovat ubuntu a malo by to slapat?
pato83
Addict
Addict

Presne tak, v partition magic si vyznacit particiu, dat naformatovat, ja som vsetko aj nazov labelu aj velkost nechaval taku, takze len format, zmaze sa vsetko a uz len nabootovat a instalujes :) Ocenis funkciu "surfovanie na nete pocas instalacie systemu" :D To je uplna nadhera, nie sledovat ako ti kol dookola nabiehaju texty o tom, aky skvely OS si si vybral :D
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jaj , no ja ako som teraz skusal instalovat tak ta instalacia vyzerala ako instalovanie Windowsu (po bootovani, pri formate...), ( nieje to live CD) myslis to ze vtym sa da surfovat po nete?
pato83
Addict
Addict

Tak to asi nie, ja taham vzdy zatial LiveCD :D
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

NO som chcel z ubuntu.cz ale tam mi stahovalo pomaly + sekalo, tak som stiahol z ubuntu.com
Stahoval si z ubuntu.cz?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

To je jedno odkiaľ to sťahuješ. :) Aj podľa mňa skús live-cd, keď sa spustí, tak všetko bude ok.
pato83
Addict
Addict

Odtialto som stahoval: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download , hned ako to povolili o 14:00 nasho casu a uplna pohoda, tam mas plno serverov odkial tahat, mne to islo po hranice mojho netu :D Je jedno, ci to stiahnes zo serveru v azii alebo v afrike predsa :) Ja som tahal od Advokatskej kancelarie Kindl :D
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

odtial som stiahol ;) no ako om pisal tak zacne instalacia.. nie live CD :(
pato83
Addict
Addict

Na tej stranke je pod Start download toto:

Kód: Vybrať všetko

Check here if you need the alternate desktop CD. This CD does not include the Live CD, instead it uses a text-based installer.
Ak si to mal zaskrtnute, default to nie je zaskrtnute a tahas livecd, ale ak si to zaskrtol tak instalacia bude iba v textovom rezime. Inak, nechcem znevazovat tvoje schopnosti, nepozname sa, ale si si isty, ze nemas livecd? Pretoze aj livecd si najprv potrebne subory musi nacitat aby mohol nabehnut system, tam si mozes vybrat po nabootovaní language, rozlisenie a podobne veci, potom nabehne system a na ploche budes mat ikonu pre instalaciu, az ked na nu kliknes sa zacne system instalovat.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

uisti sa, ze stahujes live a nie alternate ;) pri live mas pekne graficke prostredie a naozaj aj moznost surfovat po nete. ja tuto moznost velmi vitam :)
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jj, vravim ze nemam live, mam ten alternate, ked tak zajtra stiahnem live
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No teraz ma napadlo, mam sformatovat aj ten Swap? Ci staci Linux Ext3
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Dobre, Linux nainstalovany , bezi fajn , aj rozlisenie mam dobre , ale zvuk , presnejsie MP3
Spustil som si totem , a nejaku MP3 , neslo, tak som stiahol nejake "ovladace" zeby sli MP3, restartoval som , spustil som najprv toteme - ukauje ze prehrava , ale nic neije pocut, potom v rhytmboxe, tam nejde vobec, a ukazuje tieto chyby
Prílohy
Obrazovka-totem.png
Obrazovka-Vlastnosti Otherside.png
pato83
Addict
Addict

Vykasli sa na totem, odinstalovat totem a kodeky, co si instaloval k tomu a nainstaluj si Audacious aj s pluginmi, pravdepodobne ti v synapticu to bude chciet nainstalovat uz k samotnemu Audacious. Problemy budu vyriesené a obsahuje skvele funkcie. Vdaka patri chronovi, ze ma nan naviedol, urcite by som za nic nemenil. Rozne pluginy si potom v nastaveniach pozapinas :) jeden nad vsetky aspon u mna je Status icon :)
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Neviem , myslim ze to nebude iba prehravacom , ale napr. ani na videach (napr ceknito) nejde zvuk, asi bude treba nieco nastavit so zvukovkou
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak cafte, chcem sa spytat konkretne na to , ze ked vymazem linux, cez nejaky manazer co robi s HDD, tu niekto pisal ze mi nepojde ,net
Lebo by som chcel skusit inu distribuciu, a este musim dostahovat nieco , ( rs premium :P ) , tak , ak by som vymazal tu particiu kde je linux (Ubuntu 7.10 ) siel by mi Win?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

podla toho, kde mas nainstalovany grub. spusti konzolu cez winXP cd a pouzi prikaz fixmbr a malo by vsetko fachat
D4rTh
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Najprv dat fixmbr a potom deletnut tu particiu?
Napísať odpoveď