Zdar
Prave som vyskusal nove Ubuntu 7.10 live CD. Neviem ale rozbehat internet.
Som pripojeny na router Vigor 2600 a vo windowse pouzivam nastavenie siete
moja IP: 192.168.8.4
maska: 255.255.255.0
brana: 192.168.8.97
DNS: 192.168.8.97
Ak nastavim tieto hodnoty v Ubuntu, mozem pingnut router 192.168.8.97. Nieje to moj router, takze o nom viem iba tolko ze je tam zapnuty Firewall. Ping ma hodnotu cca 3ms.
Bohuzial ked spustim Firefox internet nejde. Pise stale vyhladavam www... a potom zobrazi, ze nemoze stranku otvorit.
Minule som skusal Mandrivu Live CD 2008 a tam mi internet isiel, ale strastne pomaly. Rychlost bola iba okolo 3kb/s a aj to malo hluche miesta pri prenose, proste nacitalo par obrazkov a potom par sekund nic, potom zase trochu atd... Na tom Mandrive som spustil Sambu a dostal som sa do susedoveho PC do adresara, ktory ma zdielany. Avsak teraz sa mi ani to na Ubuntu nepodarilo.
Moze taketo problemy robit to, ze to spustam iba z Live CD?
Za akukolvek radu vopred vdaka.
P.S Ak som spravil dajaku hlupost, alebo nieco nespravil co som mal, nekamenujte ma. S Linuxom este len chcem zacat.
Ubuntu 7.10Live CD siet ide, ale nemozem rozbehat internet
skus pingnut nejaku stranku. ja vzdy skusam ping www.dsl.sk ale vseobecne s tymto vigor routrom boli patalie, takze skus pogooglit. aj na kubuntu.sk sa to dost riesilo
Takze, skusil som pingovat
192.168.8.3 - sused - v pohode 0.3ms
192.168.8.97 - router tiez v pohode 0.3ms
google - host unreachable, co je ale zaujimave ak som dal pingnut inu stranku tak islo cdr.cz, bf2.sk pingy boli cca 20ms. Co som si ale vsimol, ze ak pingujem nieco vonku pingy maju medzi sebou dlhu prestavku cca 3-4 sekundy. Ak pingujem nieco v nasej sieti pingi su v 1 sekundovych intervaloch.
Vo windowsoch pingujem google aj hocico ine s 1 sekundovymi intervalmi.
Tak uz fakt neviem co stym.
Este moj PC
AMD Duron 900MHz
Via KT 266A
512MB ram
disk 40GB WDC
sietovka RTL 8139D
192.168.8.3 - sused - v pohode 0.3ms
192.168.8.97 - router tiez v pohode 0.3ms
google - host unreachable, co je ale zaujimave ak som dal pingnut inu stranku tak islo cdr.cz, bf2.sk pingy boli cca 20ms. Co som si ale vsimol, ze ak pingujem nieco vonku pingy maju medzi sebou dlhu prestavku cca 3-4 sekundy. Ak pingujem nieco v nasej sieti pingi su v 1 sekundovych intervaloch.
Vo windowsoch pingujem google aj hocico ine s 1 sekundovymi intervalmi.
Tak uz fakt neviem co stym.
Este moj PC
AMD Duron 900MHz
Via KT 266A
512MB ram
disk 40GB WDC
sietovka RTL 8139D
Keďže router "vidíš" tak to môže byť len v nastaveniach v Ubuntu.
Je to wifi? Keď áno, možno, že tam treba zadať aj iné nie len ip-čísla. Na Kubuntu na LiveCD to nastavenie stiete tiež blbne, keď je to už nainštalovné je lepšie. Tie nastavenia sa stratia, vráti to späť to pôvodné čislo.
Keď sa na wifi chceš pripojiť "len tak", router má tiež log a tam sa to dá zistiť!!! Aj harware-mac adresa..
Môže byť aj veľmi slabý signál.
Je to wifi? Keď áno, možno, že tam treba zadať aj iné nie len ip-čísla. Na Kubuntu na LiveCD to nastavenie stiete tiež blbne, keď je to už nainštalovné je lepšie. Tie nastavenia sa stratia, vráti to späť to pôvodné čislo.
Keď sa na wifi chceš pripojiť "len tak", router má tiež log a tam sa to dá zistiť!!! Aj harware-mac adresa..
Môže byť aj veľmi slabý signál.
Najprv dik za ochotu
Net ma vzdialenejsi sused od T-comu, pripojeny som k nemu kablom cez maly switch znacka Planet, ale ten nieje konfigurovatelny, no a ten uz priamo kablom ku routeru. DHCP je off.
Je to divne lebo na XP niesu ziadne problemy.
Moze byt blokovany nejaky port na routry? Bohuzial nemam k nemu pristu. Ak napisem do Firefoxu 192.168.8.97 pyta odomna heslo.
Vsetci u nas mame iba XP.
Uz to skusam riesit ja na tom ubuntu fore.
Net ma vzdialenejsi sused od T-comu, pripojeny som k nemu kablom cez maly switch znacka Planet, ale ten nieje konfigurovatelny, no a ten uz priamo kablom ku routeru. DHCP je off.
Je to divne lebo na XP niesu ziadne problemy.
Moze byt blokovany nejaky port na routry? Bohuzial nemam k nemu pristu. Ak napisem do Firefoxu 192.168.8.97 pyta odomna heslo.
Vsetci u nas mame iba XP.
Uz to skusam riesit ja na tom ubuntu fore.