Ubuntu-problemy po instalacii Audacity

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Ubuntu-problemy po instalacii Audacity

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, potreboval som si povystrihovat dake skladby z filmov, tak som si nahodil Audacity, no akonahle ho spustim, vsetko ide strasne rychlo. Tak muzika v audacious, tak zvuk vo VLC, dokonca zvuk a aj video vo flashi. Ked sa odhlasim, a znova prihlasim, tak ide vsetko okrem uvodnej zvucky ok, ta ide stale rychlo. A zaroven mi proces apport vytazi cpu na max po dobu asi 10 az 15 sekund a potom sa prida este proces trackerd. Nepisal by som tu tie procesy, keby to robilo aj predtym, no viem, ze to nerobilo ani to vytazenie ani ostatne veci.

Edit:Takze po 3.restarte to ide ako ma aj v audacious, ale neviem, co to mohlo, dufam, ze v minulom case uz len, sposobit. A uz ani tie procesy nevytazovali cpu, :?:

Edit2: U mna sa deje nieco velmi zvlastne. Nedavno sa mi stalo, ze jednoducho wallpaper mi zmizol, ktorý som mal nastavený. Urcite som ho nevymazal nahodou, bo by som o tom neico musel vediet, kedze som si ho ulozil do /usr/share/background , takze bez prav tam nic nezmozem. Po tom ako som mal tie problemy s audacity, po 3. restarte to bolo ok. No potom brat siel do winu a ked som sa vratil spat, tak error v prilohe hodilo a vsetko to tu vyzera, teda okna ako win98, podotykam, ze som v ubuntu :D Ale to predsa nei je mozne aby mi aj ikony zmizly a podobne veci, na tieto veci treba predsa práva. Help me please, bo sa mi to vobec nepaci.

Edit3: Ked som skusil nastavit vzhlad, tak mi vyhodilo dalsi error. Tak som spustil v terminali gnome-settings-daemon, vzhlad nabehol na povodny co som mal pred tymito problemamy, no samozrejme aj zobrazilo chyby a vazne netusim ako to odstranit.
Prílohy
DSC00076.JPG
DSC00075.JPG
error.png
gnome-settings-daemon.png
Nastavenie vzhladu.png
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

nemam sajnu ... ale gnome ked som chcel vyskusat tez mi nejake errory pisalo( nie neprihlasujem sa ako root ) tak som spat pri KDE a som spokojny ... :P
pato83
Addict
Addict

No lenze ja neskusam gnome, ja to mam default prostredie. Mam ubuntu a nic, okrem audacity som dnes neinstaloval, absolutne nic. Inak po dalsom restarte je vsetko opat funkcne, ale stale tomu nerozumiem, co to mohlo byt.Teda vsetko az na to, co je na screenoch DSC00075 a DSC00076 , to my robi stale, je to vo firefoxovi, ked pisem prispevok a kliknem pravym na nejake slovo, tak mi vyhodi akoby podobne slova v ponuke a pokracuje to copy, past atd. Presne ako na screenoch.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Apport sa spúšťa vtedy, keď spadne nejaká aplikácia a vytvára sa core dump (pravdepodobne ti to nebude na nič dobrá, tak to vypni).
Trackerd slúži na indexovanie súborov. Pravdepodobne máš nastavené, aby sa indexovalo všetko od root (alebo máš veľmi veľa súborov). Takže zmeň nastavenia, prípadne to vypni.
Ten zrýchlený zvuk by mohol súvisieť s Alsou a softvérovým zmiešavačom (možno je tam zle nastavené prepočítavanie frekvencie).
Tie zmiznuté veci môže spôsobovať zlé nastavenie práv (skús ísť do tých adresárov ako normálny užívateľ).
Vo FF máš asi zapnutú kontrolu jazyka a nemáš tam slovenčinu (tak ti FF myslí, že tam máš všetko napísané zle).
S tým DCOP som mal problémy aj ja (ale to preto, lebo som mal kombináciu starých a nových knižníc, takže tvoj problém bude niekde inde).
pato83
Addict
Addict

Diki moc za vycerpavajucu odpoved :) Ten apport a trackerd idem nastavit, teda pozriem sa na to. No suborov nemam moc, respektive len tolko, kolko ma system po nainstalovaní. Plus minimum programov k tomu. Ten FF som uz vyriesil, presne tak, ako si vravel, bolo to so slovnikmi. Jazyk mam anglictinu a tak aj firefox si nainstaloval anglicky slovnik. So vzhladom taktiez uz nie su problemy, vlastne vsetko vyzera ok. A co sa tyka tych zmazaných veci, tak prava pre root som nemenil, su default a ja nemam moznost nic mazat a kopirovat do rootu bez hesla. Heslo doma poznam len ja a vlastne nikto by to nezvladol doma :D Ide vlastne len o jeden wallpaper, ale tam mal byt nedoknutelný, tak ma to zaujimalo. Kazdopadne diki este raz.
Napísať odpoveď