ubuntu - user neukazuje meno

Všetko ohľadom Linuxu...
chronix
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ubuntu - user neukazuje meno

Príspevok od používateľa chronix »

Hello.
Mam taký menší problémik, že som zvyknutý ked sa napojim cez ssh aby mi ukazovalo na ktorom stroji som napojený a s akým userom. Skusil som teraz ubuntu a mam taký problém,že ked sa lognem ako root tak ukazuje všetko v pohode... root@chronix1:/server#
ale ked som pripojený ako normalny user chronix tak mi neukazuje ani názov serveru teda chronix1 ani že som lognuty ako chronix, ani v akej zom zložke ked sa presuneim proste stále ukazuje len $ neviete niekto poradit čím to može byt bo už my to dost leze na nervy... A taktiež nejde ani ked dám šipku hore (posledné prikazy) napíš mi to iba $ ^[[A
8)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Vacsinou znak dolara zobrazuje klasicky shell /bin/sh. Pozri do /etc/passwd a najdi svojho pouzivatela a zisti aky mas standardny shell. Ak tam mas uvedeny bash, tak problem bude v premennej $PS1.
V domovskom priecinku uprav subor .bashrc alebo .bash_profile a dopln tam nasledujuci riadok:

Kód: Vybrať všetko

export PS1="\u@\h \W> "
S formatom promptu sa mozes vyhrat, ak chces.
http://www.linuxselfhelp.com/howtos/Bas ... WTO-2.html
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chronix »

q-parser napísal:Vacsinou znak dolara zobrazuje klasicky shell /bin/sh. Pozri do /etc/passwd a najdi svojho pouzivatela a zisti aky mas standardny shell. Ak tam mas uvedeny bash, tak problem bude v premennej $PS1.
V domovskom priecinku uprav subor .bashrc alebo .bash_profile a dopln tam nasledujuci riadok:

Kód: Vybrať všetko

export PS1="\u@\h \W> "
S formatom promptu sa mozes vyhrat, ak chces.
http://www.linuxselfhelp.com/howtos/Bas ... WTO-2.html
Super všetko ide... stačilo iba zmenit /bin/sh na /bin/bash a všetko v pohode ide dakujem... :)
Napísať odpoveď