Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?
Vždy je to len o človeku....... Niektorí učitelia sú fajn ľudia, a niektorí sú zakomplexovaní debili....... Učiteľ by mal mať niečo, čo sa nazýva "prirodzená autorita"....... Žiaľ toto každý nemá.......
K téme...... som za to aby učiteľ mal štatút verejného činiteľa na prípady fyzického útoku zo strany či už žiakov alebo rodičov (a takéto prípady sa stávajú).....
Na druhej strane, učiteľ nemá čo deti fyzicky trestať....... a v prípade takéhoto konania postupovať voči nemu tak, ako keď verejný činiteľ prekročí svoje právomoci.........
K téme...... som za to aby učiteľ mal štatút verejného činiteľa na prípady fyzického útoku zo strany či už žiakov alebo rodičov (a takéto prípady sa stávajú).....
Na druhej strane, učiteľ nemá čo deti fyzicky trestať....... a v prípade takéhoto konania postupovať voči nemu tak, ako keď verejný činiteľ prekročí svoje právomoci.........
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čo je to "fyzicky trestať?" Len pozor aby to nebol precedens pre úplný zákaz akýchkoľvek fyzickýc trestov aj v domácnosti (výchovná facka, po zadku...). To potom budú malí niggas ešte viac cool...Pinhead napísal:Vždy je to len o človeku....... Niektorí učitelia sú fajn ľudia, a niektorí sú zakomplexovaní debili....... Učiteľ by mal mať niečo, čo sa nazýva "prirodzená autorita"....... Žiaľ toto každý nemá.......
-
qwerty-xyz
FT napísal:Jáj, qwerty, teba čítať, to je radosť. dík...Učitelia sú blbí, zlý systém výučby, proste celé zle. Keď budeš kandidovať na ministra školstva, asi ti dám hlas!
A zapamatajte si, na agresiu a utlak este vacsou agresiou a este vacsim utlakom. A to ja budem hovorit a pisat stale dookola . . .
Aktualita:
Deti sa správajú čoraz horšie
Deti sa správajú čoraz horšie
Ti co to pisu vedeli aki hajzlici boli ked chodili na ZS.A to ze tu dotycny budu pisat ze hajzlici neboli tak to vravte viete komu.Kazdy bol hajzel ked bol na ZS/SS.Tesim sa na k-qwerty-xyz napísal:ja by som rad vedel preco tu niektori pisu ze by dali VC ucitelom, sak ja len slusne chcem vediet dovod ze preco.
-
Shark NX
Addict
Kokos toto uz je sila ... Byt otcom toho dievcata tak strielam ...Mierny trest
Žiaci športovej základnej školy opili a znásilnili spolužiačku. Riaditeľka školy ich preradila do kmeňovej základnej školy a klasifikovala trojkou zo správania. Preradenie však musela zrušiť, lebo vyhláška o ňom bola už v rozpore so zákonom, a známku zmenila na dvojku, lebo podľahla tlaku rodičov. Keďže im ustúpila, sťažnosť nepodali a inšpekcia nekonala.
Najprv by letela Riaditelka za neschopnost a potom rodicia tych zmrdov.
Ad Diegov post ... Chlape ... Najhorsie co som spravil na zakladke bolo ze som vyhodil sacok s vodou z okna a padlo to asi 3metre od Ucitela.
Su aj skoly na ktore chodili decka ktore sa vedeli spravat.
Najvacsie priestupky boli ze sme si otvorili hubu na Ucitelku (Nutila nas pracovat na zahrade ... A aj ked sme spravili svoju robotu tak pindala ze to je zle ze to mame spravit zas (Vyucovala Pracovnu Vychovu))
Okrem toho nic ... Nebola to ziadna High Society skola ... Ani sukromna. Jedine co bol jej Plus je ze sa nachadzala vo velmi dobrej casti BA kde byvalo v okoli strasne vela Rodin Velvyslancov atd ... Cize ich deti chodili tam ... A tak to aj vyzeralo.
Az ked som bol v 9. Rocniku tak sa nizsie rocniky zacali zvrtavat ... 1. Stupen uz bol plny Gangstrov, Mafianov 1. Triedy atd...
Tak som sa vyjadril mierne nepresne.Drviva vacsina na skolach je hajzlov.Ci v minulosti alebo dnes.Myslim ze by ucitelia mali mat status VC iba kvoli napadnutiu ziakom.Vlastne pokial sa nemylim ucitelia maju aj vyhody typu 13 platov a podobne nie?AK sa mylim opravte ma.Myslim si ze ucitelia by mali dostavat vyhody vzhladom na to v akom prostredi ucia ale zase na druhej strane by ich mali aj pravidelne kontrolovat ci su schopny deti naucit.Resp ci dokazu prezit variabilne prostredie v skole v roznych triedach.Psychotesty a pod.
A inšpekcia robí čo?Dieg0 napísal:... na druhej strane by ich mali aj pravidelne kontrolovat ci su schopny deti naucit.Resp ci dokazu prezit variabilne prostredie v skole v roznych triedach.Psychotesty a pod.
Okey, viem, že niekedy je to len pro forma, ale v prvom ročníku kvôli inšpekcii nám vyhodili angličtinára, lebo nemal pedagogické vzdelanie a nedodržiaval nejaké metódy. Mal ich síce trocha neštandardné, na druhej strane bol najlepší, ktorý ma za štyri roky učil.
Inspekcia robi co?Precitaj si sharkov prispevok ktory je nad mojim predoslym
.Mame ucitelku.Povedala nam budete pisat z toho a toho.Bolo to kratke ucivo tak sa to kamarat naucil naspamat ako basnicku odslova do slova.Dostal 5 s tym ze ucitelka mu povedala ze to odpisal aj ked pri nej je to nemozne.Co do kelu robi inspekcia?
-
qwerty-xyz
A co tak zaviest na skolu nejaku poriadkovu sluzbu? nieco ako sbs, krpec bude nadavat pride 120 kilove hovado vyhodi ho zo skoly, daju mu neospravedlnenu a predvolaju fotrovcov do skoly. Chlapcovi sa nestane nic-ucitelovi tiez nic. Pride nasrany ucitel ..a spravi sa toto iste. A neni problem
(to bol len napad)
Veď píšem, že niekedy (často) je to len pro forma. Máš pravdu do určitej miery, ale nemôžeš poprieť, že je to nadradený orgán škole.Dieg0 napísal:Inspekcia robi co?Precitaj si sharkov prispevok ktory je nad mojim predoslym.Mame ucitelku.Povedala nam budete pisat z toho a toho.Bolo to kratke ucivo tak sa to kamarat naucil naspamat ako basnicku odslova do slova.Dostal 5 s tym ze ucitelka mu povedala ze to odpisal aj ked pri nej je to nemozne.Co do kelu robi inspekcia?
BTW: Raz som bol neoprávnene donútený písať písomku (dôvody sa mi nechce rozpisovať) samozrejme dostal som 5, bez toho aby som tým zaťažoval rodičov, vlastne o tom ani nevedeli, som sa sťažoval u riaditeľa. Dostala zdrba a známku mi nemohla uznať.
Predtým som s ňou mal aj tak konflikty, takže mi bolo v podstate jedno, že ako to zoberie.
-
moosha
Darca
Len aby ked tam nasadia 10 tvojich SBSkarov pan qwerty, aby sa 300 ziakov nenasralo a nezbombilo ich tak, ze sa nepostavia dva mesiace. Pri takej vzbure, takej prevahe ti dajak slzny sprej ci obusok ch*j pomoze. A pistol by mat urcite nemohol. To hovorim o situacii, ak by ich ti SBSkari buzerovali a pod.
-
qwerty-xyz
moosha napísal:Len aby ked tam nasadia 10 tvojich SBSkarov pan qwerty, aby sa 300 ziakov nenasralo a nezbombilo ich tak, ze sa nepostavia dva mesiace. Pri takej vzbure, takej prevahe ti dajak slzny sprej ci obusok ch*j pomoze. A pistol by mat urcite nemohol. To hovorim o situacii, ak by ich ti SBSkari buzerovali a pod.
-
tomasito13
Star
tak to by som chcel vidiet ako pride sbs a zoberie ziaka alebo ucitela vonku zo skoly, mne to pripada nerealne. Ku tej vzbure by som chcel vidiet ako by sa naslo 300 studentov co by islo zbit sbskarov. Tak mozno na nejakej ucnovke...qwerty-xyz napísal:Nic by si nezacali, ver mi, posrali by sa vsetci. Frajerik s EMO vlaskami a retiazkami vsade mozne nebude riskovat ranu obuskom cez pysky lebo by mu to pokazilo vyzor
Atd atd atd, poriadkova sluzba by bolo najlepsie riesenie.
-
Shark NX
Addict
Hovno by spravili ... A aj keby zmlatili SBSkara tak na druhy den maju Podmienecne Vylucenie a raz dojde neskoro na vyucovanie a leti.moosha napísal:Ved presne o ucnovkach a pod. hovorim. Nic proti SOU
Ucnovkar neucnovkar ... Vacsina velmi dobre vie co si moze dovolit a co nie ... Tak tu nerob scenare jak z Filmu Hooligans
-
Dědek Kostěj
Expert
ty si trochu dost mimo, chlapce zlaty.NumBer_One napísal:Môj názor je taký, že mladí profesori/učitelia sú úplne blbý. Snažia sa dokázať čo najviac a popritom nedokážu nič. Ide im len o to, aby si vybudovali svoj rešpekt, ale ani to nedokážu.
Väčšina mladých profesorov má v hlave vetu: "keď ja som to mal ťažké, budeš to mať aj ty!" a tak to potom aj vyzerá. V našej škole (radšej nemenujem) ani jeden mladý profák nemá rešpekt, čo sa o starých a starších povedať nedá. Starší profesori sa nám snažia čo najviac podstatného natrepať do hlavy a tie nepodstatné veci ostávajú bokom.
Dokonca máme, myslím najstaršieho profesora na škole, ktorý má asi 60 rokov a s ním je úplná sranda:D Je úplne hluchý, keď nedávajú žiaci pozor nič si z toho nerobí, len si proste kecá svoje a ma to v p***To už hej...
Typujem tak o 20 rokov, budu musieť profesori vyučovať jedine za nepriestrelným sklom, ktoré nerozožerie žiadna kyselina a tým mu zachráni život
btw: aby som nebol od témy, tak: v dnešnej dobe sa profesor neodváži dať facku žiakovi, pretože aspoň polovica by mu vrátila a zvyšok by mu prerezalo pneumatiky na aute alebo poškriabali farbu
usudzujem ze chodis na strednu skolu, takze je velmi nepravdepodobne, ze ta uci nejaky profesor. ucia ta ucitelia, nie profesori, je to rozdiel. nauc sa pomenovavat veci spravnymi oznaceniami, budes to v zivote potrebovat. profesor je titul, ktory nema ziaden stredoskolsky ucitel (teda aspon podla mna, neviem kto s tym titulom by ucil na strednej. ale ak o niekom viete napiste)
takisto si dober pravopis, nominativ pluralu a pod.
a k teme: ja som za to, aby boli ucitelia VC. v dnesnej dobe nemaju deti ani dorast respekt pred nicim. problem je aj v tom, ze mladez je stale presvedcena o tom, ze skola je nutne zlo, ktorym deti musia prejst aby boli konecne slobodne. potom to vyzera tak, ako to vyzera. vid Number_one; "najvpohode" ucitel je ten, ktory je hluchy a ktoremu je jedno, ci sa na hodine vyrusuje, alebo nie.
neviem, ci mas nejake nadprirodzene schopnosti a teda dokazes vidiet ludom do hlav, ale hento co si povedal (Väčšina mladých profesorov má v hlave vetu: "keď ja som to mal ťažké, budeš to mať aj ty!") je nepravda. skus sa na to pozriet z tejto strany: povinnostou (pracovnou aj moralnou) ucitela je naucit ta ucivo svojho oboru co najlepsie, ako sa to da. na tom je najsmutnejsie to, ze najefektivnejsi sposob je prave byt ten, s prepacenim, hajzel, ktory ti je schopny nahadzat 3 päťky v priebehu mesiaca, a ty cely polrok uz iba opravujes a opravujes, aby si neprepadol. lebo inak ta nedonuti, aby si sa to sam naucil, takto si vyslovene donuteny sediet, ucit sa, aby si sa hlasil na opravnu odpoved resp. aby si bol nauceny na namatkovu pisomku. dalsia vec, preco ta to chce naucit: chce, aby si mal co najlepsie zamestnanie, pretoze ty (tvoji rovesnici) ste buducnost tejto krajiny, a je prenho vyhodnejsie, ked z teba vyrastie inteligentny manazer ktory na slovensku zrealizuje pobocku nejakej velkej firmy a tym prospeje ekonomike (to bol priklad) ako kebyze z teba vyrastie poloanalfabet ktoreho vyhodili v prvom semestri na vyske, a zbytok zivota stravi tym, ze bude predavat noviny a cigarety v PNSke niekde na zastavke autobusu.
samozrejme, existuju aj vynimky, existuju ucitelia, ktori su vyslovene zli, ci uz spravanim alebo pedagogickym pristupom, to musime nechat, ale tak na druhu stranu, to ze takemu "profesorovi" je*nes po hube ho urcite nenapravi.
takze aby som to zhrnul, ziaci by si mali uvedomit dôlezitost ich vzdelania, a teda dolezitost ucitelov ako takych. to sa samozrejme nikdy nestane, vzdy budu ucitelia ti mucitelia a skola ta pekelna diera kde je kazdy nuteny chodit. ja som bol taky tiez, asi vsetci sme taki boli. za mojich casov sa ale ucitelia nebili, dnes je ina doba, a myslim, ze by to ucitelov viac chranilo. a nieje pravda ze by ich to "este viac" zvyhodnilo oproti studentom/ziakom, ak ti da ucitel ako VC napr. facku, tak je to pre neho ovela horsie, pretoze ako VC zneuzil pravomoc atd atd, sak to pozname.
Okej vzi sa do role toho SBSkara.zbieha sa okolo teba mrte vela ziakov a zrazu ta zozadu niekto zrazi k zemi.Domlatia ta na zemi ako svinu.Komu navrhnes podmienku.Tomu koho si videl pred sebou?Shark NX napísal:Hovno by spravili ... A aj keby zmlatili SBSkara tak na druhy den maju Podmienecne Vylucenie a raz dojde neskoro na vyucovanie a leti.
Ucnovkar neucnovkar ... Vacsina velmi dobre vie co si moze dovolit a co nie ... Tak tu nerob scenare jak z Filmu Hooligans