Úděsná Miranda / Jabber a kvalitní Live Messenger

Informácie o software, ankety...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Úděsná Miranda / Jabber a kvalitní Live Messenger

Príspevok od používateľa enter00 »

http://radekhulan.cz/item/udesna-mirand ... -messenger

s castou clanku suhlasim, nie so vsetkym, mirandu pouzivam a na icq si neviem predstavit iny vyhovujuci program.
MSN je ale vyborne, integrovane do balika office/exchange/sharepoint/desktop search, vsetko funguje ako ma.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no ja s tym suhlasim este viac ako ty :D pretoze na icq/jabber pouzivam SIM - miranda mi padala, rozne problemy s nou, sim iba nainstalujem a ide vsetko ako ma, a na msn live messenger - niekde som cital ze ICQ pouziva vo svete 6mega ludi, s toho 2 mega na slovensku a 3 v cechcach - a 1mega v ostatnom svete :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nikdy som neskusal MSN, pretoze vsetcia ficia na ICQ a tych par ludi (asi traja) s MSN, ktorych poznam, tak kvoli nim si ICQ davat nebudem. Ak je nieco treba, tak radsej zavolam.

Nemam ziadnu skusenost s MSN, ale myslim si, ze stabilita celeho IM je na podstatne vyssej urovni ako pri ICQ, pretoze Microsoft je firma, ktorej nie je problem dat milion dolarov na kupu serverov. Vsade sa pise a rozprava len o vypadkoch ICQ, ale nikde som nevidel ani nepocul o vypadku MSN, Jabbera ci Skype.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

tak aj msn vypadava, stava sa, ked mozem posudit cca rovnako casto ako icq(resp icq login server pre dany region, co je najcastejsi problem).

realne je ale MSN integrovane, ako aplikacia stabilne, ma vsetky dnesne funkcie v IM, ktore funguju, s Plus packom dobre moznosti nastavenia, je zadarmo, reklama smeruje jedine na samotny Live mes.

Mirandu neodsudzujem, kazdy den ju pouzivam, naozaj na icq je naj.

U nas mas pravdu je problem s rozsirenostou MSN, nas region je icq domena. Vo svete ale MSN/AOL/Skype uz zacina vyrazne viest.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ja pouzivam aj MSN, dnes uz som pripojeny z Trillianu, ale ked som este o nom nevedel, tak som pouzival MSN Messenger, vtedy este vo verzii 7.0 a bolo to neporovnatelne s ICQ. Omnoho krajsie prostredie, vsetko funkcne - web konferencie - video i audio, tiez posielanie suboru bez problemov, pekni smajlici... len skoda, ze u nas je to tak slabo rozsirene :|
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Spiro »

:) Noo keby som mal viac kontaktov na msn ako na icq by som bol 100krat radsej msn som zacal pouzivat davno :) nebolo to sice vzdy to naj ale teraz to maa fakt dobru kvalitu :) padne mi iba vtedy ak mne padne net :) ....k mirande je to pekna blbost :!: ...radsej si dam gipa aj ked nema tolko pluginov ako miranda :roll:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

z IM klientov som MSN zacal pouzivat ako prvy (asi preto ze bol vo win integrovany) a icq som v tych casoch neznasal.. postupom casu ked vsetko okolo mna malo icq a ja nie, som nakoniec zacal pouzivat ICQ, a pomer kontaktov ICQ:MSN zacal naberat hodnot 100:15, tiez posielanie suborov cez ICQ bolo rychlejsie a nejak som si na ICQ zvykol a MSN prave kvoli nedostatku kontaktov posiel.. Ale funkcne aj rychlostou mi MSN vyhovovalo (az na to posielanie suborov).. A co sa alternativnych klientov tyka - pouzival som trillian, pouzival som mirandu.. zial nemozem si pomoct.. aj napriek rychlosti a jednoduchosti a systemovej nenarocnosti tychto IM bez reklam, neboli pre mna vyhovujuce, a to prave vdaka posielaniu suborov ktore u mna cez ICQ je dost caste. Kompatibilita v tomto pripade viac nez mizerna...
igynko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igynko »

Ja som zacinal so SIM-om, neskor presiel na Mirandu (povodne iba ICQ). Casom som pridal k ICQ protokolu aj MSN a Jabber. Pomer kontaktov je drvivo v prospech ICQ, ale ako tu uz bolo povedane, je to sposobene nasim regionom. Kedze velmi nepouzivam prenos suborov, tak mi Miranda maximalne vyhovuje a rozhodne ju nemienim menit. Jej stabilita je dana hlavne pluginmi, ktore si do nej clovek prida a da sa velmi lahko zistit, ktory plugin sposobil pad a nahradit ho novsou (pripadne starsou) verziou, ktora problemy nesposobuje. Samotna Miranda je nadmieru stabilny program a mozem ho len odporucit. Je to ale vzdy vec vkusu. Miradnu si clovek mozem pretvorit k obrazu svojmu, co je ale vykupene trosku vacsou zlozitostou pri konfigurovani. Niekomu vyhovuje viac a niekomu menej.
A k reakcii k clanku p. Hulana. Podla mna tento pan nevie casto o com pise. Je to humorna postavicka na CZ/SK internetovej scene. Pise clanky povrchne a nesmierne zaujato. Pozera sa na vec vzdy len jednym smerom a nevidi veci v pozadi. To, ze miranda neviem offline spravy pre msn protokol ma velmi netrapi. Akosi zabudol povedat, ze cez mirandu sa da nepriklad pocuvam radio, sledovat predpoved pocasia, nastavit si automaticke odpovede, ak sme away a rozne dalsie vychytavky, ktore klasicky klienti nemaju... Navyse klasicky klienti su nenormalny zruti systemovych prostriedkov (vid len icq6). A takto by som mu mohol argumentovat este velmi dlho. Miranda nie je dokonala, ani najlepsia. Mne osobne ale velmi vyhovuje a napriek jej zaporom (ktore su pre mna nepodstatne) ju budem pouzivat a prezentovat v dobrom svetle a snad aj objektivne, nadalej.
A este taka mala perlicka z clanku - chybycka se vloudila... Miranda ani zdaleka vo verzii 0.7.0 nedosiahla build 32 :))
Napísať odpoveď