ľudia mi prídu debilní...
-
MyslienkaX
Novice
ľudia mi prídu debilní...
* toto je acc cisto len na tuto otazku, dufam, ze mi admin odpusti a nebude ma sudit.
mam problem - absolutne kazdi clovek ktoreho poznam, alebo aj nepoznam - len ho vidim v buse, na ulici, von - mi pride (velmi zle povedane): ako debil = to pre mna znamena, ze mi nieco na nom prekaza, nieco co neviem pochopit a nieco co mne pride nespravne(subjektivne). U niekoho je to absolutne jedna vec, u niekoho je toho plno...
Tento problem - najdenie (pre mna) chyby - na kazdom mi brani udrziavat normalne ludske vztahy - teraz nejde o to, ze si niekto obhryza nechty - jedna sa najme o nazory na zivot a o konkretne spravanie, ktore mi brani rozvijat vztah z mojej strany smerom ku danemu cloveku.
Cloveka si zaskatulkujem podla jeho chyby a dalej sa ku nemu tak spravam - vacsinou ta zmena nepride, ale ked pride - dakedy sa clovek pre mna stane menej debilnym, pripadne viacej - a podla toho menim svoje postoje.
Rozmyslal som vypadnut - ked do ineho mesta - bojim sa, ze to bude rovnake, ked do inej krajiny - tu je to dost problem, najme co sa tyka financii - takze ak mate dake tipy tiez ma potesia.
mam problem - absolutne kazdi clovek ktoreho poznam, alebo aj nepoznam - len ho vidim v buse, na ulici, von - mi pride (velmi zle povedane): ako debil = to pre mna znamena, ze mi nieco na nom prekaza, nieco co neviem pochopit a nieco co mne pride nespravne(subjektivne). U niekoho je to absolutne jedna vec, u niekoho je toho plno...
Tento problem - najdenie (pre mna) chyby - na kazdom mi brani udrziavat normalne ludske vztahy - teraz nejde o to, ze si niekto obhryza nechty - jedna sa najme o nazory na zivot a o konkretne spravanie, ktore mi brani rozvijat vztah z mojej strany smerom ku danemu cloveku.
Cloveka si zaskatulkujem podla jeho chyby a dalej sa ku nemu tak spravam - vacsinou ta zmena nepride, ale ked pride - dakedy sa clovek pre mna stane menej debilnym, pripadne viacej - a podla toho menim svoje postoje.
Rozmyslal som vypadnut - ked do ineho mesta - bojim sa, ze to bude rovnake, ked do inej krajiny - tu je to dost problem, najme co sa tyka financii - takze ak mate dake tipy tiez ma potesia.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: ľudia mi prídu debilní...
Musíš si zvyknúť lebo čím ďalej to bude len horšie a horšie. Trošku nadhľadu nezaškodí. 
Si študák ? Alebo sa pohybuješ v univerzitných kruhoch ?
Si študák ? Alebo sa pohybuješ v univerzitných kruhoch ?
-
audiotrack
VIP
asi ti sem nikto nechce napísať, aby si ho nemal za debila
Ale mne je to jedno, tak budem prvý. Zrejme je to nejaká forma sociálnej fóbie (súdim na základe kamaráta ktorý ňou trpí a tiež má syndrom elitárstva, že všetci ostatní okrem neho sú debili a teda sa nimi nemá prečo zahadzovať). Ak si nevieš poradiť sám, mal by si navštíviť psychológa. Hlavne si však treba uvedomiť, že každý jeden človek má chybu. A nie len jednu. Tak cesta k tvojmu "uzdraveniu" nevedie v hľadaní dokonalého človeka, ale v zmierení sa s chybami ostatných.
//edit: tak predsa ma niekto predbehol
//edit: tak predsa ma niekto predbehol
hmm... toto ta malo prejst po puberte
Si nevyrovnaný človek, ktorému chýba tolerancia. Pozitívne je, že sa s tým snažíš niečo urobiť a dokonca si sám prišiel na to, že kameň úrazu je v tvojej osobnosti, v tebe. Začni sa venovať niečomu zmysluplnému v živote, niečomu, čo ťa napĺňa a robí šťastným, začni mať rád sám seba a prijmi sa taký aký si. Dosiahnuť to, čo som napísal v predošlej vete, vyžaduje veľa úsilia, pretože od základov zmeníš uhol pohľadu na svet okolo teba, no dá sa to ak budeš chcieť!
-
MyslienkaX
Novice
2Andi_Cibula:
ja som zvyknuty - ale to neznamena, ze ma to neserie, v skole je tiez dost debilnych ludi, ako aj inde...
2audiotrack:
nieco na tom bude, ale ja netvrdim o sebe ze som dokonaly...cize toto bude asi iny pripad.
psycholog - tam sa hanbim ist - ved niesom na hlavu - ci ? zamyslat sa nad takymito vecami je chore ? alebo prejav choroby ?
kazdy ma chyby - to ja viem, aj to akceptujem, len mi ludia v mojom okoli pridu ako "debilny" ked maju taketo chyby, ake maju.
pr: jedna osoba stale dookola hovori tie iste vety, tie iste frazy, vzdy ked sa skontaktujeme, stale to iste... uz to poznam naspamat aj ked sme mesiac nie spolu... a ked reagujem nejako inak, alebo polozim otazku - tak sa nevie vyjadrit... .
pr2: dost ludi co poznam sa chce po case co sme sa nevideli stretnut, sami navrhnu stretnutie, po klasickej otazke "co nove" mi povie na to ze "nic" tak ako nechapacka
2lumir:
co to ma s pubertou ? v puberte som praveze veci neriesil... a vidis ze ma to nepreslo - praveze to zacalo
2bindo011:
som nevyrovnany clovek ? - ja som prave vyrovnani so vsetkym... to vsak neznamena ze to ignorujem.
- to ze niekto na kazde stretnutie meska - je jeho debilita - ja mu to neberiem, ja to akceptujem, ale predsa len ma to skrie.
ver ci never - ja som asi najviac tolerantny clovek na svete.
sa mi paci to klise - zmysluplnost, naplnanie, a stastie. - keby to bolo take jednoduche - tak by som tu asi nepisal.
zmenit sa ja ? zmenit prostredie ?
ja som zvyknuty - ale to neznamena, ze ma to neserie, v skole je tiez dost debilnych ludi, ako aj inde...
2audiotrack:
nieco na tom bude, ale ja netvrdim o sebe ze som dokonaly...cize toto bude asi iny pripad.
psycholog - tam sa hanbim ist - ved niesom na hlavu - ci ? zamyslat sa nad takymito vecami je chore ? alebo prejav choroby ?
kazdy ma chyby - to ja viem, aj to akceptujem, len mi ludia v mojom okoli pridu ako "debilny" ked maju taketo chyby, ake maju.
pr: jedna osoba stale dookola hovori tie iste vety, tie iste frazy, vzdy ked sa skontaktujeme, stale to iste... uz to poznam naspamat aj ked sme mesiac nie spolu... a ked reagujem nejako inak, alebo polozim otazku - tak sa nevie vyjadrit... .
pr2: dost ludi co poznam sa chce po case co sme sa nevideli stretnut, sami navrhnu stretnutie, po klasickej otazke "co nove" mi povie na to ze "nic" tak ako nechapacka
2lumir:
co to ma s pubertou ? v puberte som praveze veci neriesil... a vidis ze ma to nepreslo - praveze to zacalo
2bindo011:
som nevyrovnany clovek ? - ja som prave vyrovnani so vsetkym... to vsak neznamena ze to ignorujem.
- to ze niekto na kazde stretnutie meska - je jeho debilita - ja mu to neberiem, ja to akceptujem, ale predsa len ma to skrie.
ver ci never - ja som asi najviac tolerantny clovek na svete.
sa mi paci to klise - zmysluplnost, naplnanie, a stastie. - keby to bolo take jednoduche - tak by som tu asi nepisal.
zmenit sa ja ? zmenit prostredie ?
Ak máš s týmto veľký problém (keďže zakladáš tému, tak asi hej), tak predsa len by som na Tvojom mieste zašiel k odborníkovi... zatiaľ k psychológovi, aby si nemusel neskôr vyhľadať psychiatra....MyslienkaX napísal:psycholog - tam sa hanbim ist - ved niesom na hlavu - ci ? zamyslat sa nad takymito vecami je chore ? alebo prejav choroby ?
//alebo aby neboli nútení Tvoji známi, rodina zavolať na Teba psychiatra...
Poznam ten pocitMyslienkaX napísal: kazdy ma chyby - to ja viem, aj to akceptujem, len mi ludia v mojom okoli pridu ako "debilny" ked maju taketo chyby, ake maju.
cele som to necital, mozno je tam toho viac
Každý človek ti pripadá debilný, ale považuješ sa za najtolerantnejšieho človeka na svete? Toto už smrdí nejakou vážnejšou psychickou poruchou...
-
Andi_Cibula
Addict
Zmeň kamarátov, tých si narozdiel od rodiny a susedov môžeš vybrať.
-
uplink
VIP
MyslienkaX - no, ono to bude tým že gro obyvateľov tejto planéty opíc je naozaj debilných. S tým faktom nič nenarobíš. Priamka, ktorá určuje "priemer" nie je nastavená podľa Teba, ale podľa más, resp. masy, ktorú tvoria obyvatelia zeme. Tzn. že ak je Tvoja priamka priemeru povedzme na hodnote 1200% a priemer zeme sa pohybuje okolo 80-120%, čiže dostaneme medián [aritmetický priemer] 100%, tak nemáš ani teoreticky ako nevidieť v ľuďoch že sú idioti, lebo je to jednoducho na nich zapísané.
Ergo. tým že som sa venoval ženskej psychike 8 rokov a taktiež archetypom ženskej tváre a ich dynamickému morfologickému vývoju[vývinu], tak mám teraz "Bohu žiaľ" defekt, že mi stačí vidieť "ksicht" a hneď viem čo od človeka môžem očakávať, samozrejme sú aj výnimky, ale je ich žalostne málo.
Minule som šiel do auparku s doskou za hodinárom, či by mi nespravil službičku za 10-20éčiek [narovnať piny]. Bol som s kamošom a už z diaľky som videl hodinára a prvé čo som povedal: "Kriste Pane, to bude zase ko*ot." a čuduj sa svetu, aj bol. Prišiel som, predstavil som sa a predstavil som svoj problém a ponúkanú odmenu, keď som vytiahol dosku, tak mi povedal že ju rovno môžem zbaliť, tak som chcel odísť, ale zvedavosť mu nedala a tak že sa na to chce pozrieť a akurát 3x je*ol s jeho tlstými vidláckymi prstami do socketu, divím sa že tam nevy*ebal ďalšie piny s tou jeho tlstou megapinzetou, tak som povedal že radšej pôjdem. Týpek sa vyjadroval len slovami: "No?!" "Áno!" "Nie!" a "neviem!" a raz zo seba dostal nerozvitú vetu: "A čo aj s tým mám akože robiť?!" [prvé čo ma napadlo bolo: "no nič Ty ko*ot, len že si si mohol zarobiť 20 éčiek za 1 minútu roboty"] všetko s maximálne tupým a sedláckym prízvukom, mal ten primitivzmus vrytý všade v tvári.
Čiže ak tak vidíš ľudí, tak sa s tým nauč žiť, a ak si priemerný aj Ty, tak skoč za psychiatrom a krvý obraz. Môže byť niečo s hypotalamom, hormónmi a tak. To tiež zvykne riadne skresliť pohľad na svet.
Ergo. tým že som sa venoval ženskej psychike 8 rokov a taktiež archetypom ženskej tváre a ich dynamickému morfologickému vývoju[vývinu], tak mám teraz "Bohu žiaľ" defekt, že mi stačí vidieť "ksicht" a hneď viem čo od človeka môžem očakávať, samozrejme sú aj výnimky, ale je ich žalostne málo.
Minule som šiel do auparku s doskou za hodinárom, či by mi nespravil službičku za 10-20éčiek [narovnať piny]. Bol som s kamošom a už z diaľky som videl hodinára a prvé čo som povedal: "Kriste Pane, to bude zase ko*ot." a čuduj sa svetu, aj bol. Prišiel som, predstavil som sa a predstavil som svoj problém a ponúkanú odmenu, keď som vytiahol dosku, tak mi povedal že ju rovno môžem zbaliť, tak som chcel odísť, ale zvedavosť mu nedala a tak že sa na to chce pozrieť a akurát 3x je*ol s jeho tlstými vidláckymi prstami do socketu, divím sa že tam nevy*ebal ďalšie piny s tou jeho tlstou megapinzetou, tak som povedal že radšej pôjdem. Týpek sa vyjadroval len slovami: "No?!" "Áno!" "Nie!" a "neviem!" a raz zo seba dostal nerozvitú vetu: "A čo aj s tým mám akože robiť?!" [prvé čo ma napadlo bolo: "no nič Ty ko*ot, len že si si mohol zarobiť 20 éčiek za 1 minútu roboty"] všetko s maximálne tupým a sedláckym prízvukom, mal ten primitivzmus vrytý všade v tvári.
Čiže ak tak vidíš ľudí, tak sa s tým nauč žiť, a ak si priemerný aj Ty, tak skoč za psychiatrom a krvý obraz. Môže byť niečo s hypotalamom, hormónmi a tak. To tiež zvykne riadne skresliť pohľad na svet.
Debilita je choroba. Nazývať niekoho "debilným" len preto, že mešká na stretnutia, že opakuje frázy, že odpovedá "nič", že má kopu ďalších chýb, resp. zlý vlastností a nedostatkov mi príde divné. Aj ty máš nedostatky, čiže podľa svojej definície si "debilný" aj ty.MyslienkaX napísal: psycholog - tam sa hanbim ist - ved niesom na hlavu - ci ? zamyslat sa nad takymito vecami je chore ? alebo prejav choroby ?
A ak teba štve, trápi, zožiera, resp sa nevieš vyrovnať s tým, že ľudia majú nedostatky, tak sa prikláňam k zvyšku, vyskúšať toho psychológa. Mám pocit, že ty sám si nepomôžeš.
Vôbec to nie je jednoduché, zmeniť sám seba a dosiahnuť v živote pocit, kedy si spokojný so životom aký vedieš je asi to najťažšie a zároveň najkrajšie, čo sa dá dosiahnuť.MyslienkaX napísal:sa mi paci to klise - zmysluplnost, naplnanie, a stastie. - keby to bolo take jednoduche - tak by som tu asi nepisal.
Spomínal si meškanie, to je môj častý problém, že skoro nikdy nestíham dohodnuté stretnutia, avšak je pochopiteľné, že mám k meškaniu pádny dôvod, pretože som riešil niečo pre mňa dôležité. Každý máme svoje plusy a vady, ja sa snažím vždy hľadať na ľudoch to dobré, pretože to zlé mi nič neprinesie. Naopak to dobré robí každého z nás výnimočným a originálnym. Napríklad, keď potrebujem pomôcť so školou obrátim sa na kamaráta, ktorý je v učení trieda a perfektne sa vyzná, je vo svojej oblasti odborník, no ak budem mať problémy vo vzťahu, viem že by mi nepomohol. S takými problémami sa obrátim na iného kamaráta, ktorý ma vypočuje a poradí mi, pretože má skúsenosti vo vzťahoch. Avšak nebudem prvého kamaráta odsudzovať za to, že mi nevie poradiť, keď mám problémy so ženami. Vo svojom obore je macher a tak to má byť, všetci tak máme šancu byť v niečom najlepší. Pre mňa osobne je debil človek, ktorý klame, je falošný a nedá sa naň ho spoľahnúť v dôležitých veciach, človek, čo nedokáže dodržať slovo.
-
Grim
Darca
...mne pripadá debilný autor témy s jeho gramatikou...trpím tiež nejakým elitárskym syndrómom?...teraz k veci...ako už niekto spomenul, každý má chyby, ako vidíš, aj ty máš chyby...je hlúpe poukazovať na to, že iní nie sú dokonalí a sám taký nebyť...tie veci, čo si spomenul samozrejme pripadajú hlúpe aj mne...aj mne ľudia na otázku "čo nové?" odpovedajú "nič"...prípadne rozhovaz začínajú suchým "tak ako?"...a ja pozerám "ako čo?"...jednoducho si nájdi ľudí, ktorí komunikujú na úrovni...hľadajú sa ťažko...
Zase s debilmi je najviac srandy. 
Dufam, ze aj mna by si mal za debila.
Inak, moze to byt aj zavist. Skus napisat nieco o sebe, kto si, co si, aky si, co robis, co si v zivote prezil.
Dufam, ze aj mna by si mal za debila.
Inak, moze to byt aj zavist. Skus napisat nieco o sebe, kto si, co si, aky si, co robis, co si v zivote prezil.
Vieš čo, nerieš to... Maj ich za debilov, to nevadí. Teba to razom prejde až keď ich to s tebou prestane baviť a uvedomíš si všetko sám. Popravde si asi ten typ človeka ktorý aj keď je v dave ktorý tvorí 800 ľudí tak si si istý tým že každý je debil a tvoje názory a myšlienky sú da best... Myslíš si že ľudia sú debilní, ale ako to potom s nimi môžeš riešiť ak si toto o nich myslíš? Porozmýšľaj nad tým, príde mi to ako by si mal nejakú "chorobu" na spôsob paranoie... Musíš proste všetko riešiť, niekto príde neskoro a je podľa teba debil.. Popravde, mňa by to ani nezaujímalo lebo by sa ma to absolútne netýkalo, ty tých ľudí stalkuješ a zaujímajú ťa len chyby, nič iné... To nemá tvoj život nejakú inú náplň? Lebo ak nie tak ťa potom ľutujem...
-
MyslienkaX
Novice
- ok, zvazim psychologa - len aby nemal depky aj on potom nahodou
vraviet frazy dookola je tiez OK ?
ja netvrdim ze nemam nedostatky...
2 bindo011
- ved to je jasne, ja len nechapem takych ludi naco sa chcu stretnut a potom povedia ze "nic" a "nejdem ti to hovorit" a podobne sracky.
ja nikoho neodsudzujem, ze mi nevie poradit, alebo sa porozpravat ale pride mi to cudne sa z takym clovek vobec stretavat, ked totiz nevie vyjadrit ani co si mysli - nejde o to ci je to pravda, ale svoj nazor moze mat.
2 meatboy
- tebe som nieco spravil ?
nemozem si mysliet, ze je niekto debilko - ked ma frajera a chodi stale za druhym ?, mozem ti tu dat 1000 prikladov...
nikde nepisem ze moje myslienky su best...
a vyborne je napisat ze nieco riesim - to ako o co ti ide? ano riesim ze niekto sa sprava podla mna ako debil ked sa mi to tak zda, a co ako?
menim otazku:
Co robite ked sa absolutne vsetky veci nedeju podla vasich predstav ?
vies aky je rozdiel medzi toleranciou a ignoraciou a myslenim si niecoho?Pilifo napísal:Každý človek ti pripadá debilný, ale považuješ sa za najtolerantnejšieho človeka na svete? Toto už smrdí nejakou vážnejšou psychickou poruchou...
budem musiet vypadnut asi inde...Andi_Cibula napísal:Zmeň kamarátov, tých si narozdiel od rodiny a susedov môžeš vybrať.
co je na tom divne ze clovek ktory meska na 9z10 stretnuti je pre mna debilko ? podla teba je meskat na kazde jedno stretnutie uplne normalne, nieje to prejav nicoho, je to OK ?LuksKE napísal: Debilita je choroba. Nazývať niekoho "debilným" len preto, že mešká na stretnutia, že opakuje frázy, že odpovedá "nič", že má kopu ďalších chýb, resp. zlý vlastností a nedostatkov mi príde divné. Aj ty máš nedostatky, čiže podľa svojej definície si "debilný" aj ty.
A ak teba štve, trápi, zožiera, resp sa nevieš vyrovnať s tým, že ľudia majú nedostatky, tak sa prikláňam k zvyšku, vyskúšať toho psychológa. Mám pocit, že ty sám si nepomôžeš.
vraviet frazy dookola je tiez OK ?
ja netvrdim ze nemam nedostatky...
2 bindo011
- ved to je jasne, ja len nechapem takych ludi naco sa chcu stretnut a potom povedia ze "nic" a "nejdem ti to hovorit" a podobne sracky.
ja nikoho neodsudzujem, ze mi nevie poradit, alebo sa porozpravat ale pride mi to cudne sa z takym clovek vobec stretavat, ked totiz nevie vyjadrit ani co si mysli - nejde o to ci je to pravda, ale svoj nazor moze mat.
2 meatboy
- tebe som nieco spravil ?
nemozem si mysliet, ze je niekto debilko - ked ma frajera a chodi stale za druhym ?, mozem ti tu dat 1000 prikladov...
nikde nepisem ze moje myslienky su best...
a vyborne je napisat ze nieco riesim - to ako o co ti ide? ano riesim ze niekto sa sprava podla mna ako debil ked sa mi to tak zda, a co ako?
menim otazku:
Co robite ked sa absolutne vsetky veci nedeju podla vasich predstav ?
-
javatar
Hardcore addict
Adaptujem sa a reflektujem aktualnu situaciu. Riesim problem namiesto toho aby som riesil, ze mam problem. Myslenie na to kto urobil chybu a preco sa ludia spravaju ako sa spravaju mi nepomoze. Ak je nieco potrebne spravit tak hladam najefektivnejsiu cestu ako to za danych podmienok urobit. A pokial sa zmenia podmienky tak sa musi zmenit sposob riesenia.MyslienkaX napísal:Co robite ked sa absolutne vsetky veci nedeju podla vasich predstav ?
Už len na tvojich odpovediach je vidieť že si konfliktný človek a nie si schopný uznať nikoho iného okrem samého seba... Nenapísal som nič také attakujúce, ale áno, príde mi to dosť blbé riešiť veci do ktorých mi je nič... Tebe sa zdá že sa niekto správa ako debil, človek s rozumom na mieste by sa na tom zasmial a neriešil to že niekto chodí neustále neskoro alebo že má niekto partnera/ku a chodí za iným/ou... Buď sa nevieš vysporiadať s tým ako niektoré veci na tomto svete chodia, alebo to emocionálne nezvládaš a stal sa z teba zakomplexovaný introvert čo má úchylku hľadať na ľuďoch chyby... V lepšom prípade choď fakt za tým psychiatrom, určite mu máš čo povedať ( okrem toho že je zrejme debil)... V horšom prípade sa odsťahovať na inú planétu kde by žiadni debili neboli...
MyslienkaX
Poznal som dievča, ktoré ak niečomu nechápalo a si jej to vysvetlil, tak ti odpovedala "Jáj ahá" a zvyšok odpovede, alebo len "Jáj ahá", po čase mi to už prišlo skôr vtipné a pousmial som sa nad tým keď to zas povedala.
a ešte sa vrátim k tvojmu prvému postu
predstav si, že mám kamoša v partii čo skoro stále mešká, keď ideme do podniku do mesta abo má prísť na byt. My sa na tom bavíme, max ho vtipnou poznámkou sprdneme ale inak v pohode. Je to kamoš s ktorým je zábava, pomôže, poradí a niečo sme spolu prežili, tak sa na neho nevyseriem len preto, proste sme si zvykli a berieme ho tak. Samozrejme, že aj prekvapí a dôjde na čas, prípadne ak sa jedná o cestovanie vlak/bus alebo sa niekde ide autom a stanovíme čas odchodu, tak vtedy príde na čas.co je na tom divne ze clovek ktory meska na 9z10 stretnuti je pre mna debilko ? podla teba je meskat na kazde jedno stretnutie uplne normalne, nieje to prejav nicoho, je to OK ? vraviet frazy dookola je tiez OK ?
Poznal som dievča, ktoré ak niečomu nechápalo a si jej to vysvetlil, tak ti odpovedala "Jáj ahá" a zvyšok odpovede, alebo len "Jáj ahá", po čase mi to už prišlo skôr vtipné a pousmial som sa nad tým keď to zas povedala.
Taká situácia ešte nenastala, pretože stále min. jedna vec sa vyvíja podľa mojich predstav, čo ma stále dokáže potešiť. A na ten zvyšok čo nevychádza, ako spomenul javatar adaptácia, sebareflexia a snažím sa to riešiť, teda otočiť aby to vyhovovalo mojím predstavám.Co robite ked sa absolutne vsetky veci nedeju podla vasich predstav ?
a ešte sa vrátim k tvojmu prvému postu
je toto podľa teba normálne? je to OK?absolutne kazdi clovek ktoreho poznam, alebo aj nepoznam - len ho vidim v buse, na ulici, von - mi pride (velmi zle povedane): ako debil