UltraHD obraztoky ci obrazovky :)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: UltraHD obraztoky ci obrazovky :)

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja som porovnaval starsiu N5800, novsi SE WT19i a este jeden lacny Android, s este nizsim rozlisenim. N5800 ma vyssie rozlisenie a ikonky boli naozaj ciste (nebolo vidno pixely), u SE ich je trochu vidno, no u toho lacneho suntiku to vyzeralo fakt hrozne a to boli o dost mensie displaye ako na S3, ci S4. No IMO je fHD na mobil akurat, a viac nebude potrebne, nie na take male displaye.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

N5800 na svoju dobu mala luxus display ale stale to neni maximum pre vyuzitie citlivosti ludskeho oka...to sa da vycitat aj podla velkosti DPI
Skoro rovnako DPI ma aj Samsung Galaxi S2 a ten ma tiez nadherny display ale napr pri browsovani vidno rastre na malom texte. Takze vyssie DPI v tomto pripade ma.
Ale ist s DPIckom nad 330 je z mojho pohladu uz len marketingovy tah s cislami.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ano, v tomto suhlasim. Osobne som len porovnal 3 mobily a tie pixly tam bolo vidno. Hlavne som povedal, ze fHD na mobiloch nie je zle, ale vyssie by som asi uz nesiel. Predsa len, nie su to tak velke displaye a uz fHD je vela na 5".
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Hensym napísal:Videl som S3, a videl som S4. Je to proste o inom. Na mobil sa pozeráš z malej vzdialenosti, a nie len že tam tie pixely fakt nevidíš, ale ani neregistruješ tie "medzierky" medzi ledkami v AMOLED displejoch, celé to pôsobí kryštálovo, žiarivo a krásne. Treba vidieť. :)
Jednak je to ako piše wladas rozdielnou kvalitou displeja, ale hlavne je kravina porovnavať telefony s rôznou uhlopriečkou.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nie je to kravina. Naopak, nahráva to v prospech môjho argumentu.
Ak je obrázok/text rovnakej veľkosti premietnutý na S3 a S4 (myslím reálna veľkosť), a na S4 je proste podstatne krajší a ostrejší, tak nie je o čom.

S4 je čo sa displeja týka oproti S3 napred aj technologicky, ale ľudským okom to neuvidíš. Farby, svietivosť, a tieto prvky sú rovnaké, jedná sa prakticky o ten istý displej/tú istú technológiu. Aj keby nie, v tomto threade sa bavíme o rozlíšeniach, a ja som reagoval na rozlíšenie v mobiloch, kde niekto povedal, že FullHD v 5" je marketingový ťah - bullshit, ja som krátkozraký a rozdiel som tam videl gigantický. Na druhú stranu, dnes som čítal o displeji ktorý vyrába Qualcomm, s PPI údajne skoro 600, to už bude fakt zbytočné - na druhú stranu tam sa hovorilo o 6 násobne menšej spotrebe.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kravina to takto porovnavať je. Či je rozdiel viditeľny alebo nie, je uplne jedno. Uhlopriečka je proste ina a nema to vypovedaciu hodnotu.

A vec druha, nech tam rozdiel viditeľny je ako chce. A teraz kľučova otazka, k čomu to je? Akurat zato priplacaš nezmyselne peniaze. Realny efekt je nulovy. V tejto debate nejde o to, či tam niekto rozdiel vidi alebo nie, ale o to nakoľko to ma vyznam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs napísal:nezmyselne peniaze
zijeme v modernej dobe...ludia casto kupuju drahe zbytocne veci ktore nevyuzivaju
staci si pozriet film Fight club, tam to je pekne vysvetlene a pritom ten film uz ma peknych par rokov
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je samozrejme v konzumnej dobe jasne, ze sa kupuju veci ktore clovek nepotrebuje. To je zakladny kamen kapitalizmu. To som len skonstatoval fakt, ze ta honba za vyssim cislom nema ziaden zmysel.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

A načo si kupuješ auto za 22.000€, ked ťa rovnako pohodlne odvezie aj Fabia za 4?
Sú ľudia, ktorí tie smartfóny berú ako hobby, a využívajú ich čo to dá, a ti to ocenia.

Ja už by som to dnes asi neocenil. V dnešnej dobe netbookov a ultrabookov už nemám v telefóne ani jeden film/seriál, nič na ňom nepozerám, a na ten displej sa fakt pozerám iba ako na zobrazovací prostriedok.

PS: Nie, nebavíme sa tu o tom, k čomu to je. Ja som reagoval na príspevok o tom, že ľudské oko neuvidí FullHD na 5" displeji, a to je celé.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Analogia s autom je trochu odveci.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

to bude radost pozerat ked zacnu vychadzat filmy

Link 1
Link 2
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

2 hodinový 4K film? Koľko to bude mať GB preboha?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

toto uz vyzera zaujimavsie az na tu cenu 6000 co je este vela, no casom urcite rapidne klesne

Ryan Giggs
VIP
VIP

Recenzii na X9 uz je dost, dopadol tak priemerne a to je zatial zo 4k to naj.
Ale kto by to v nasich koncinach kupoval. 4k obsah neexistuje a dlho existovat nebude, HD obsahu je malo a upscaling z SD je priserny.
Cloveka ktory neskoci na marketing tazko presvedcia akymkolvek argumentom. Vyhladovo tak na 10 rokov je to mozno fajn (ak sa to uchyti) ale dovtedy je to nevyuzitelne. Ano nejake filmy na plackach asi pribudat budu, ale aj tak to z 90% bude len upscaling.
wladas
Redeemer
Redeemer

Fakt som zvedavy ako to cele dopadne. Toto proste nema vyuzitie pre bezneho uzivatela (99%). Poriadna marketingova masas mozno bude mat uspech. Tazko povedat.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Trh s TV upada, tak skusaju cim novym zaujat. 3D sa nechytilo, tak skusaju nieco nove. Oled je zatial v nedohladne, vyroba je nakladna kedze z 10 pokusov sa im podari vyrobit jeden panel.
Napísať odpoveď