Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zaujimave, niekedy ho dokopem k lepsej odpovedi, ale tie youtube kanaly akoby si vymyslel, absolutne nezmysly, ani jeden neexistoval.

Okrem toho mam aj ine problemy:
- nemozem napisat otaznik na EN QWERTY klavesnici v Edge, to som spominal, stale to nejde, vam to ide?
- pokazilo sa skrolovanie kolieskom mysi, niekedy nefunguje, napr. kliknite na alekolvek slovo z odpovede a rolujte kolieskom, posuva sa to mini-okno s tym slovom a nie cela stranka s textom
- ked kliknem na novu temu, zatvorim edge a znova otvorim, tak sa otvori niekde pod chatom, klasicke vyhladavanie z temy, ktoru som hladal davno, musim rolovat opakovene hore, aby som sa dostal k tomu chatu, nasledne mi zacne vypisovat odpoved na poslednu otazku z predoslej temy, takze si nepamata reset temy

EDIT: Tak opat nieco, opakovane nieco hladam, casto mi ponukne riesenie, ale bez odkazu, poviem ze chcem odkaz, tak prida odkaz, ktory ale treba kopirovat, neda sa nan klikut, tak opat mu musim povedat, aby dal klikatelny odkaz a potom ho konecne da, teraz mi dal odkazy na stvrty pokus a dokonca boli nefunkcne.

Nehackol ho niekto? To je vazne zvlastne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

priznam sa, video som nepozeral, takze reagujem len na titulku.

bolest je signal iduci do mozgu z nervovych zakonceni.
chatgpt je software. je to program ktory ma obrovsku databazu na zaklade ktorej odpoveda na otazky. pokial by chatgpt mohlo citit bolest tak moze citit bolest aj kalkulacka v tvojom telefone. a fuu ta by na tom bola 1000x smutnejsie nez chatgpt, s ktorym sa aspon rozprava cely svet. chuda kalkulacku si zapnes mozno raz do roka aby vypocitala nejaky trivialny vypocet a inak je vypnuta niekde v kute tvojho telefonu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Dreamer napísal: 13 aug 2023, 15:39 teraz mi dal odkazy na stvrty pokus a dokonca boli nefunkcne.
Ja som skusal odkazy a nikdy mi nehodil funkcny odkaz. Halucinovanie je mu vlastna vec od samotneho navrhu, takze ja by som sa nan moc nespoliehal, bez overovania to pri nom nejde. Skusa niekto aj platenu verziu, ze ci to halucinovanie nie je pritomne, ako pri tej verzii 3.5?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Bing Chat nepoužívá vždycky GPT-4 a Microsoft to potvrdil. Teď volíte, kterou technologii má Bing použít – Živě.cz

Skusal som sa ho teda spytat, aku verziu chatGPT pouziva, odpoved nesklamala:
Dobrý deň! Áno, používam verziu chatGPT. Ako vám môžem pomôcť?
Potom som sa snazil o upresnenie a uplne nezmyselne odpovede daval.

Zacal som mu davat downvoty pre vsetky tie nezmyselne odpovede uz pred tym videom, ked skutocne citi bolest, tak mu teda nezavidim, ked dostane miliony downvotov denne.

EDIT: Tak nakoniec mi odpovedal, ze 3.5.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 17 hod 37 min 36 sek:
Tento chatbot je postrach online podvodníkov. Geniálne ich oberá o čas

Autoeditácia príspevku po 21 hod 2 min 24 sek:
Tak sme sa opat natahovali s Bingom, uz prakticky kazda druha poziadavka dopada podobne.

Nedavno som aj tu pisal, ze Bing vie vytvarat uz aj obrazky, aj som sem nejake daval, ale teraz sa sprava schizofrenicky.
- vies vytvarat obrazky
- Ano, mohu vytvářet obrázky. Jaký obrázek byste chtěli?
- obrazok psa
- Rád bych vám pomohl s vaším požadavkem na obrázek psa. Bohužel nemohu vytvořit obrázek, ale mohu vám poskytnout několik odkazů na stránky, kde můžete najít obrázky psů.
- tak viez vytvarat obrazky alebo nevies
- Ano, mohu vytvářet obrázky. Omlouvám se za nedorozumění. Jaký obrázek byste chtěli?
- pes
- Rád bych vám pomohl s vaším požadavkem na obrázek psa. Zde je několik odkazů na stránky, kde můžete najít obrázky psů:
Inak na to nahodne prepinanie jazyka medzi slovencinou, cestinou a anglictinou som si uz zvykol, to si nevsimajte.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

z trosku praktickejsej stranky, ja som minuly tyzden preinstalovaval domaci server, isiel som z ubuntu na opensuse a dva 4tb disky som vymenil za jeden 16tb. chcel som aby novy disk mal XFS filesystem a tak som ho naformatoval v notebooku, potom skopiroval vsetky data z dvoch starych diskov, nasledne preinstaloval system a po vlozeni disku sa tvaril ako by nemal ziadnu particiu a data nikde...
najprv som celkom dlho a neuspesne googlil a nakoniec som to vsetko pekne vysvetlil chatgpt (free verzii) a az on mi pomohol sa z toho vysomarit.

na toto su podla mna tieto nove chat boty idealne, casto mam moc specificku otazku na to aby sa to dalo jednoducho vygooglit ale zaroven nemam zaujem pisat na nejake fora ci discordy a cakat na odpovede.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja mam len dalsie zle skusenosti s Bing-om, pokusim sa to napisat strucne, ide o nove skusenosti.

- Ked som ho poziadal o odkaz na citaciu, tak napisal, aby som si to nasiel sam, na stranke nejakeho uradu, bez odkazu, zrejme chce ludi naucit, aby si veli hladali sami.
- Ked mi neskor opakovane dal nespravny odkaz, tak napisal, ze sa ospravedlnuje, nech pockam, ked som sa ho spytal, co robi, tak ze stale hlada odkaz - takze asi vazne hladal nieco v pozadi, aj ked to bude skor chyba, samozrejme nic nenasiel.
- Zabudol uz aj abecedu, chcel som slova zacinajuce na "P", okrem niekolkych na "P" vypisal aj slova na G, U, T, N, H.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Spominate tu problemy s Bingom, ja ho obcas pouzivam a aj na generovanie obrazkov a zatial mi odpovedal relativne dobre takmer na vsetko dokonca aj dobre pise CSS :D
Dreamer napísal: 23 aug 2023, 20:07 - Zabudol uz aj abecedu, chcel som slova zacinajuce na "P", okrem niekolkych na "P" vypisal aj slova na G, U, T, N, H.
"U mne dobrí"
Prílohy
Snímka obrazovky 2023-08-23 202605.png
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam nastaveny "vyvazeny rezim", vyskusaj toto:
ake slova zacinajuce na P v anglictine su podobne ako slovo peklo, alebo diabol a pod.
Mne prvykrat vyhodil toto:
Slová v angličtine začínajúce na “P” a podobné slovám “peklo” alebo “diabol” sú napríklad “perdition”, “Pandemonium”, “Gehenna”, “pit”, “underworld”, “purgatory”, “Tophet”, “netherworld”, “hades”, “hellfire” alebo "Tartarus"1.
Druhy pokus, uplne rovnaka otazka:
Slová v angličtine začínajúce na “P” a podobné slovám “peklo” alebo “diabol” sú napríklad “perdition”, “Pandemonium”, “Gehenna” alebo “pit”.11
Inak o obrazkoch som pisal vyssie, vytvori nejake, len ked ma dobru naladu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

mozno vyskusaj chatbot z openAI. Dal mi 8 prikladov, ale pravda osme slovo bolo tiez mimo a zacinalo na M. Mozno vyskusaj ten. Ja som napr. posledne narazil trochu na nejprijemnost, zrejme som ho zahltil otazkami, a zacal mi pisat ze som vycerpal mnozstvo otazok, ze mam napisat za hodinu :)
Ale to sa mi stalo zatial iba raz, tak hadam to nebude dalsia bezplatna ficura.

Ale je pekné, že ak mu vysvetlíš kde urobil chybu, tak popremýšla a už ju druhý krát neurobí. Všetko je to asi o tom ako sa ho spýtaš a najlepšie je sa ho asi pýtať v tom jazyku v ktorom chceš aby ti dal odpoveď.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ked napise chybu a ty ho opravis, zapamata si to? Nielen pre teba, ale aj pre inych uzivatelov, aby uz dal spravnu odpoved? Mohlo by to byt trochu kontroverzne, ked by takto bolo mozne ho "naucit" nespravne informacie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal: 23 aug 2023, 21:03 Mam nastaveny "vyvazeny rezim", vyskusaj toto:
Ja mam nasvateny vzdy "Presny rezim", zatial som nemal potrebu pouzivat nic ine.
Mek napísal: 24 aug 2023, 9:30 Ked napise chybu a ty ho opravis, zapamata si to? Nielen pre teba, ale aj pre inych uzivatelov, aby uz dal spravnu odpoved? Mohlo by to byt trochu kontroverzne, ked by takto bolo mozne ho "naucit" nespravne informacie.
OpenAI je vskutocnosti statless. Dokonca aj ta tvoja session ked sa s nou bavis je spravena tak, ze sa don vzdy posiela spet cely vas rozhovor. Preto ma viac problemov ked sa s nim bavis dlhsie a ked mu dochadzaju tokeny na vstupe.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

no podla mna on postupne vypusta informacie ktore si mu dal niekedy na zaciatku sessiony. resp nejak stracaju na vahe a uz to potom nejak netriggerne tie spravne cesticky. casto krat sa mi stane ze nejaky fakt ktory si establishneme na zaciatku, tak po par spravach uz je fuc a tocime sa dokola. lepsie asi dat jeden mega velky input naraz.

inak bola by haluz vidiet verziu, ktora by sa realne aj ucila na zaklade inputov od ludi. urcite taky klon aj rozbehnuty niekde maju. len asi o moc inteligentnejsi nebude :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 24 aug 2023, 10:05Ja mam nasvateny vzdy "Presny rezim", zatial som nemal potrebu pouzivat nic ine.
Dik, vyskusam, vlastne neviem, preco som ho nepouzival doteraz.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kdy UMĚLÁ INTELIGENCE získá vědomí? Existuje důvod, proč se toho děsíme... - YouTube

Autoeditácia príspevku po 5 min 12 sek:
Babylonská rybka blíže realitě: Meta pracuje na univerzálním překladači | Chip.cz - recenze a testy
https://www.chip.cz/novinky/trendy/baby ... d=22537426
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 24 aug 2023, 10:05Ja mam nasvateny vzdy "Presny rezim", zatial som nemal potrebu pouzivat nic ine.
Tak pouzivam uz presny rezim.

Vysledok velmi podobny, niektore veci si vymyslel, dal k nim odkaz z predchadzajucej otazky, rovnaky ku vsetkym, ked som ho upozornil, tak odkazy opravil tak, ze ich odstranil, nasledne pre jednu moznost pridal ako odkaz "https://bing.com/search?q=", dalsi nevedel najst a dalsie boli sice spravne, ale mimo temu, prakticky si tiez vymyslel odpovede.

Rozdiel je zatial v tom, ze nedava nespravne odkazy 5x za sebou a po upozorneni si priznal chybu.

EDIT: Tak beriem spat, "viac vyvazeny" mi dokazal odpovedat, aku verziu chatGPT pouziva, tento "presny rezim" stale opakuje odpoved, ze ziadnu verziu nema, alebo ze nema informaciu o verzii, ale mozno sa zle pytam. - Tak mi odpovedal, ze je to mozno kvoli aktualizacii, tak mozno po tej sprave, ze nie vzdy pouziva verziu 4.0, mu zakazali na to odpovedat. Pokial niekomu napise, aku verziu pouziva, tak napiste, zatial podla minulej konverzacie to bola verzia 3.5. Ja som premyslel aj nad tym, ci nemoze presny rezim pouzivat vyssiu verziu, ale tie vysledky nema lepsie, tak asi nie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal: 27 aug 2023, 0:02 EDIT: Tak beriem spat, "viac vyvazeny" mi dokazal odpovedat, aku verziu chatGPT pouziva, tento "presny rezim" stale opakuje odpoved, ze ziadnu verziu nema, alebo ze nema informaciu o verzii, ale mozno sa zle pytam. - Tak mi odpovedal, ze je to mozno kvoli aktualizacii, tak mozno po tej sprave, ze nie vzdy pouziva verziu 4.0, mu zakazali na to odpovedat. Pokial niekomu napise, aku verziu pouziva, tak napiste, zatial podla minulej konverzacie to bola verzia 3.5. Ja som premyslel aj nad tym, ci nemoze presny rezim pouzivat vyssiu verziu, ale tie vysledky nema lepsie, tak asi nie.
Takisto je mozne, ze to fakt nevie a v kretaovnom mode si to vymslela.

Ja BingGPT pouzivam skor na googlenie a sumarizaciu verejne dostupnych informacii, obcas napisanie nejakeho kodu alebo napisnie textu a to mu celkom ide. Ale pouzivam ho skor sposobom otazka - odpoved - clear session. Malokedy mam viac ako tri prompty. Tiez som cezen generoval obrazky, par bolo dost peknych.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Moje otazky boli tiez jednoduche, informacie o konkretnych veciach, s odkazmi na wiki, bol to prakticky zoznam s odkazmi, "vyvazeny" si raz vymyslel uplne vsetky polozky v odpovedi, "presny" dal niekolko spravnych odpovedi a niektore si vymyslel.

Oba rezimy ale maju problemy s odkazmi, bud ich nedaju vobec, alebo daju nespravne, alebo neklikatelne a len preto musim upresnovat otazku, resp. ho upozornit, ze dal zle odkazy.

Sledujem teraz tv, tak mi napadla velmi jednoducha otazka, na ktoru by malo byt jednoduche odpovedat, v presnom rezime:
ake televizne stanice existovali na Slovensku v rokoch 1993 az 2000
Odpoved:
V rokoch 1993 až 2000 na Slovensku existovali nasledovné televízne stanice:

VTV alebo Vaša televízia bola v rokoch 1995 až 2000 televízna stanica na Slovensku. Vysielala cez satelit a kábel. Predstavovala prvú súkromnú televíziu, ktorá vysielala celoplošne po celom Slovensku 1.
TV Sever: od 18. februára 1995 do konca apríla 1996 2.
TV Nové Mesto: od roku 1996 do roku 2012 2.
TV Luna: od 27. novembra 1999 do 24. septembra 2001 2.
TV Global: od 25. marca 2000 do 2. marca 2002, kedy ju nahradila TV JOJ 2.
Ta dvojka je rovnaky zdroj na wiki, kde su aj RTVS/STV a Markiza, ale tieto v zozname chybaju.

Pritom napr. STV 1 ma vlastnu stranku na wiki s textom "Jednotka (:1; od 1993 do 2004 - STV1)", podobne Markiza "Televízia Markíza je súkromná komerčná televízia, ktorá na Slovensku vysiela od 31. augusta 1996."

Je mozne, ze nerozumie presne minulemu casu a ked som napisal "existovali", tak zahrnul iba stanice, ktore existovali a uz neexistuju.

OK, klikol som na novu temu, aby si nepamatal predoslu odpoved a zadal som to presnejsie.
vypis zoznam vsetkych celoplosnych televizii vysielajucich na slovensku v rokoch 1993 az 2000
V rokoch 1993 až 2000 bola na Slovensku jedinou celoplošnou televíziou Slovenská televízia (STV) 1. STV bola štátna televízia, ktorá vznikla v roku 1991 ako slovenská časť bývalej Československej televízie a sídlila v Bratislave 1.
Este inak, presnejsie:
vypis zoznam vsetkych komercnych televizii posobiacich na Slovensku v rokoch 1993 az 2000
Podľa mojich informácií, prvou „ozajstnou“ slovenskou súkromnou televíziou bola Vaša televízia (VTV), ktorá začala vysielať 22. apríla 1995 1. Však, nemám informácie o ďalších komerčných televíziách pôsobiacich na Slovensku v rokoch 1993 až 2000. Je mi ľúto, že nemôžem poskytnúť viac informácií. Je niečo iné, čo by som mohol pre vás vyhľadať? 😊
Takze nezahrnul ani televizie, ktore nasiel v prvej odpovedi.

Zamerne som ho v tychto pripadoch neopravoval, takze si mozete vyskusat, ake odpovede vam da na tuto otazku.

Kazdopadne, opakovane mi dava neuplne, nepresne, ale aj vymyslene odpovede, ziadne alebo nespravne odkazy.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ake televizne stanice existovali na Slovensku v rokoch 1993 az 2000
Moja odpoved:
Na Slovensku v rokoch 1993 až 2000 existovali nasledovné televízne stanice:

Jednotka (štátna televízia): Táto stanica bola založená v roku 1993 a je vlastnená Rozhladom a televíziou Slovenska (RTVS) 12.
Dvojka (štátna televízia): Táto stanica bola tiež založená v roku 1993 a je vlastnená RTVS 12.
Markíza: Táto komerčná televízna stanica bola založená v roku 1996 1.
Tieto stanice pokračovali vo vysielaní aj po roku 2000. Dôležité je poznamenať, že informácie o existencii ďalších televíznych staníc na Slovensku v tomto období sú obmedzené. Pre viac informácií by som odporučil konzultovať historické záznamy alebo archívy.
Ako zdroj dalo: https://en.wikipedia.org/wiki/Television_in_Slovakia

A posledna otazka:
vypis zoznam vsetkych komercnych televizii posobiacich na Slovensku v rokoch 1993 az 2000
Odpoved:
V období rokov 1993 až 2000 na Slovensku pôsobili nasledujúce komerčné televízne stanice:

Markíza: Spustená v roku 19961.
TV Sever: Regionálna stanica, vysielala v rokoch 1993 - 20001.
Danubius Cable TV: Všeobecný kanál, spustený v roku 19951.
VTV: Všeobecný kanál, vysielal v rokoch 1995 - 20001.
TV Luna: Všeobecný kanál, vysielal v rokoch 1999 - 20011.
Tieto informácie sú založené na dostupných údajoch a môžu byť nepresné alebo neúplné. Pre presnejšie informácie odporúčam konzultovať odborné zdroje alebo historické archívy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

skusil som si spravit jednoduchu web appku cisto cez chatGPT (neplatena verzia 3.5).
backend je v pythone, jednoduche RestAPI cez ktore vies zadavat hodnoty alebo citat hodnoty. data su ulozene v sqlite subore. / vracia html v ktorom cez fetch zadavas hodnotu alebo ziskavas vsetky data a tie zobrazis ako graf cez chart.js
k tomu je Dockerfile ktory to cele zbuilduje do kontajnera.

jasne ze tam neni prihlasovanie, dizajn je ziadny a ten web nie je responzivny (lebo to nie je ani nutne) ale vsetko spravil viac menej na prvy krat, pokial nieco nefungovalo, napisal som co a on to opravil.
verim ze by zvladol aj to prihlasovanie ci responzivny dizajn.

kod som nenapisal ziadny co je podla mna celkom slusny vykon.
pre cloveka uciaceho sa kodit dokonala vec (lebo kazdy kod co ti napise ti aj pekne opise a vysvetli) a podla mna aj pre stredne pokrocilych. hlanve pokial potrebujes pracovat s niecim s cim nemas velke skusenosti.
python tak casto nepouzivam, musel by som bud citat dokumentaciu alebo googlit.
pre ludi co nikdy nerobili ziadne dockerove kontajnery tiez super, napisat Dockerfile sice nie je nic zlozite ale na co sa to ucit ked to mozes outsourcovat?
Napísať odpoveď