Upchatý nos
Upchatý nos
Čo pomáha na upchatý nos? Dnes s ním bojujem celý deň (chorý som už pár dní, ale nos vyskočil až dnes), kvapky do nosa už nezaberajú. Takže nejaký účinný recept?
Re: Upchatý nos
Mne zabera horuci napoj Coldrex. Das si ho 4 krat za den a bude sa ti aj cez noc dobre dychat. Takmer hned po vypiti sa mi vzdy uvolni nos a tiez zmierni bolest hrdla ak nejaka je.
najlepšie je slaná voda ako tie kvapky do nosa plreplachovať dosť to že vraj pomože osobne som to skúšal mne pomohlo
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Slaná voda funguje, kvapky do nosa záleží aké, Nasivin/Olynth po asi týždni prestávajú fungovať. Vibrocil je najmenej agresívny a funguje len pár hodín.
Odporúčam teplú slanú vodu.
Odporúčam teplú slanú vodu.
Davnejsie som vyskusal vela druhov kvapiek a ani jedno nezaberalo. Nakoniec som skusil Muconasal Plus a je to jedine riesenie ktore mi stale pomoze.
Je jedno ake kvapky ci muconasal alebo olynth, vsetko su to chemicke sracky, na ktore po tyzdni vznika fyzicka zavislost, mam spoluziaka ktori si davkuje pravidelne od 13-tich rokov 3x do dna, sliznicu ma rozozratu, nos neustale zapchaty a uz v zivote nebude dychat tak ako dychal pred tym nez s tym zacal, takze bacha na to.
Predsa mas na letaku o pouzivani napisane, ako sa davkuje, kolkokrat a ako dlho sa moze pouzivat. Ked si to nevie niekto precitat, dodrzat a robi si po.svojom, tak je to jeho chyba.
-
pryja
Darca
Ak je sliznica zapalena, tak opuch je normalna reakcia a necakaj, ze to prejde za jeden den. S kvapkami a sprejmi to neprehanaj, lebo to este zhorsis.
Niekto tu spominal Muconasal plus, ten je dobry, lebo obsahuje aj mentolovy a eukaliptovy olej a nie je taky agresivny. A mne osobne pomaha aj inhalacia prevarenej slanej vody, alebo tiez eukaliptovy olej kupit v lekarni a pridat par kvapiek do vody.
Niekto tu spominal Muconasal plus, ten je dobry, lebo obsahuje aj mentolovy a eukaliptovy olej a nie je taky agresivny. A mne osobne pomaha aj inhalacia prevarenej slanej vody, alebo tiez eukaliptovy olej kupit v lekarni a pridat par kvapiek do vody.
-
typek61
Darca
ja som tiez skusal vsetko ale nakoniec zabral muconasal plus.ale netreba to prehanat 
treba v prvom rade posilnit imunitu, jest vela ovocia, mne pomaha aj c-vitamin v tabletach
Vitamin C je uplne neucinny, dokazala to studia, ktora bola na jesen alebo v lete aj v televizii.
-
bolek
Guru
S tými kvapkami tu je pravdivo písané, že po viac ako 7dňoch vzniká na nich závislosť. Dôležité je, dobre si ich však dávať. Spreje určite nie, to "nedosiahne", kam má. Treba si ľahnúť, hlavu spustiť z postele, nakloniť najprv na jednu stranu, kvapnúť, pekne nechať riadne stiecť a to isté aj na druhú.
Slaná voda pomáha aj mne, aj keď na ňu sú tiež rozdielne názory a nie je to pre všetkých
Slaná voda pomáha aj mne, aj keď na ňu sú tiež rozdielne názory a nie je to pre všetkých
s tou zavislostou mozem len potvrdit.. clovek si to je*e do nosa, ale ketodznie ucinok tak je to este 3x horsie nez predtym a musi zas... ja som to prestal pouzivat uplne a racej si to odtrpim...
-neviem co ta studia dokazala, ale mne to dlhodobo funguje, samozrejme v patricnej davke, denne aspon 500-1000mg, plus je dobre to kombinovat s rutinom, ucinok je vyraznejsi. http://sk.wikipedia.org/wiki/Rut%C3%ADntest napísal:Vitamin C je uplne neucinny, dokazala to studia, ktora bola na jesen alebo v lete aj v televizii.
Kedysi som mal velke problemy s upchatym nosom, opakovane sinusitidy a pod. odkedy si davam vyssie uvedene tak je celorocne situacia lepsia o minimalne 80percent.
Odporucam aspon vyskusat, nemusite sa bat ze by vam to nieco poskodilo, ked neviete zohnat rutin tak aspon to cecko.
-
pryja
Darca
Ja zjem jedno avokado denne, v priemere 500g medu tyzdenne a chora som nebola posledne 2 roky. A to som mala tiez dlho problemy s dutinami.Na imunitu majú významný vplyv aj vitamíny, najmä C, E a betakarotén. „V zime nám chýba dostatok slnečného vitamínu D a na oslabenie imunity spolupôsobí aj nedostatok zinku, keďže konzumujeme málo strukovín. Napriek tomu, že veda dnes dokáže vyrobiť takmer všetky vitamíny synteticky, nikdy nenahradia prírodné živiny z ovocia a zo zeleniny. To, čo v tabletkách pôsobí izolovane, v mrkve či jablku pôsobí komplexne spolu s ostatnými prírodnými zložkami,“
Pri zapaloch dutin sa casto odporucuje aj propolis